Багери бутат незаконни гаражи в столичен квартал, камиони ги извозват

Полицията е откривала и крадени коли в тях
94

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Край на незаконните гаражи в столичния район „Красна поляна”.

Багер раздробява бетонните клетки, за да бъдат извозени със самосвал.

„Има заповед за премахването на незаконните гаражи. Първите бройки, за които имаме решение, са 83. Така ще се освободи място за зелени площи и за паркиране. Две гаражни клетки освобождават място за три автомобила”, заяви кметът на район „Красна поляна” Иван Чакъров пред Нова тв.

Инж. Румен Полимеров посочи, че някои от незаконните гаражи не се ползват по предназначение и често в тях се съхранявали лични вещи.

Откривани са и крадени автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преместих се от район с такива гаражи в район с големи паркинги между блоковете без такива гаражи. Е там дето ги няма трудно намирам място за паркиране, там дето ги имаше по лесно.
64
10
 
12
 
! Отговори
BRAWO преди 3 години
Браво на Кмета .В София има около 300 000 незаконни Гаражи . Това чудо трябва да се премахне - ще облекчи паркирането . Следващия Етап трябва да за премахване на Незаконните Гаражи с лице на Пътя и Тротоарит - има хиляди надписани незаконни гаражи в частни имоти с Надпис - Не Паркирай Гараж .Тези Незаконни Постройки и Приспособления създават проблем на КАТ , МВР и Нормалните Граждани - Собственика се обажда на 112 че не може да си изкара колата от Гаража , без да има Права в Плана на София.
63
6
 
23
 
! Отговори
мак преди 3 години
До ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА. Според мен ще се строи, яко ще се строи, там, където мястото е достатъчно разбира се. За нови зелени площи софиянците само ще мечтаят.
62
1
 
4
 
! Отговори
Киро Брейка преди 3 години
До Investor.BgЛеко че накавръков е начело на гаражната революция и да не се развърти и да отпочне и законни гаражи да ломи
61
3
 
5
 
! Отговори
Investor.Bg преди 3 години
Каврък ше паднат ли цените на Гаражите сега ? Поздрави от Банскалията .
60
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СИЛВИЯ ХРИСТОВА ЯКО ЗАХЛЕБВА ОТ ТЕРЕНИ
59
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужасно грозни са тези клетки. А в един момент даже ги бяха и узаконили. Но недоумявам - защо чак сега?И второ - да не вземат да построят едни хубави кооперации на тяхно място?
58
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте сега, няма какво да се лъжем - бутат тези в Овча Купел, защото там скоро ще има метро. Така ще се освободят едни много хубави терени, които набързо ще бъдат усвоени и превърнати в нови кооперации на наши хора.Така де, няма да отива зян земята я?Питате за градинките ли - и градинки ще има. Някой друг път и на някое друго място.
57
3
 
19
 
! Отговори
мак преди 3 години
Явно за няколко мандата данчето не успя да се справи с проблема, който е не от вчера и не само в София. Сега се е разработила, предизборно.
56
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПакПак ти казвам че много от тия клетки са от преди 89-та
55
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Данче бутай тия незаконни коруби, сядай в Комацуто и газ газ гаааааз
54
5
 
11
 
! Отговори
Пак преди 3 години
Ви казвам , че гаражните клетки масово се поставяха защото се крадяха поголовно коли в началото на 90 - те.
53
2
 
31
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
Бутайте ги тези клетки. Освен че са грозни, около тях е сметище и половината от тях се ползват за работилници и складове. И така се получава, че наглеците които навремето си сложиха клетки, сега получава безплатно правото да си направят работилница или склад при това незаконно. А това нещо ще свали цената на апартаментите в тези блокове. Как може, едни да си плащат за гаражи, други да получават наготово?
52
1
 
8
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
правилно
51
1
 
7
 
! Отговори
"Багери бутат&q преди 3 години
"Журналистите" - как сте с българския?Според снимката това е кран и вдига монолитни структури ползвани за гаражи.
50
1
 
16
 
! Отговори
до 43 преди 3 години
Напротив, точно от общината спират прогреса, защото ги мързи на Н-та степен. Ние колко предложения входирахме за това някакво гадно бунище да се изчисти, асфалтира и да се преобразува на паркинг за нашия и за съседния блок. И какво ни отговориха от общината - не е наша работа, но и не можете със собствени средства да го усвоите.Така че, общината да го смуче, хората си имат прогресивното мислене и си търсят тяхното. Общината са тези, които спират идеите на хората какво и как да бъде направено.
49
0
 
23
 
! Отговори
1 преди 3 години
пред моя блок има цяла каскада изградени гаражи, като някои от съседите навремето са си закупили по 2-3 клетки и част от тях дори дават под наем. отделно има комшия който е инструктор и освен коли в гаражи си паркира и други пред блока. ами да ви кажа колкото и толерантен да съм как да стане това, когато всяка вечер обикалям и търся къде да паркирам?
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сз съм много за да се въведе платена бълта зона и в кварталите. Таксата да е минимална и да се използва за облагородявана на паркоместа и прилежаща инфраструктура. Освен това трябва да има и многоетажни платени паркинги, където срещу някаква месечна сума, да си имаш собствено място с охрана. Ако самата община не може да се справи с този бизнес, да го даде на частници на концесия...от общината терена, от частника сградата и бизнеса. То и сега е пълно с мастни паркинги, няма да е голяма новост.
47
1
 
19
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Елате и в Стрелбище.
46
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кога ще бутнат виетнамските общежития????