През май ще заработи тикет системата в софийските автобуси

Хартиените билетчета постепенно ще изчезнат
25 яну 2021 21:36, Анисия Иванова
16

Тикет системата за електронно таксуване в столичния градски транспорт ще заработи през месец май тази година. Поетапно ще бъдат пускани различни нейни функции.

Това коментира изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) Димитър Дилчев в предаването "Директно“ по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Поетапно е бъдат пускани части от нея. Вече работи повече от месец видеонаблюдението, заедно с това и аналитичната част на системата. До края на този месец очакваме да заработят и валидаторите в наземния градски транспорт“, каза той.

Системата, която струва на Столичната община внушителните 83 млн. лв., трябваше да заработи през месец декември миналата година.

ЦГМ не планира връщането на стария режим, при който контрольорите не глобяваха за липса на превозен документ, не планира обаче и шофьорите да започнат отново да продават билети в превозните средства, коментира още Дилчев.

Дружеството отчита огромни загуби по време на пандемията. Близо 53 млн. лв. по-малко са приходите за 2020 г. в сравнение с 2019 г. В някои моменти от изминалата година пътникопотокът в столичния градски транспорт е бил с до 7 пъти по-малък от обичайното, а зоните за платено паркиране бяха безпплатни за известен период от време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да подменят трамвайте линия No 6 , заприличали са на бараки и са от 40 години .... Фандъкова ела се повози на Трамвайна Кошница No 6 и виж за какво иде реч ! .....тази система ще изкара, колкото и предишната
12
0
 
0
 
! Отговори
отворко преди 3 години
До Анонимен 8 - аре дай красива българска дума за "валидност" (валидация), от validus латински, на всички световни езици звучи с латинския си корен! ...а думата билет от български, я използват французите "billet"... шо така, шо стана!
11
0
 
4
 
! Отговори
НАЙ ГОЛЯМОТО КРАДЕНЕ преди 3 години
В СТОЛИЦАТА Е ОТ ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ !
10
0
 
2
 
! Отговори
СТОЛИЧАНИ преди 3 години
В ПОВЕЧЕ
9
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
Преди кмет на студенстски град, сега директор на Градската мобилност. Бойко си го мести от единия в другия крачол тооа ....
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз искам билети за "тикети" пари нямам! Да живее българският език!
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Журналистите използват най-много чуждици. В почти всички случаи - абсолютно ненужно, защото има точни и красиви български думи
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И откога билета се преименува в тикет? Ей, и английски толкова знаете, но...да се правим на много знаещи и умни...
5
0
 
10
 
! Отговори
??? преди 3 години
Ако са нямат в печалбата си тези милиони, това не значи, че са на загуба. Ако наистина печалбата им е спаднала с тези милиони, това означава, че ни крадат яко. Тези милиони как са се получили от градския транспорт след като твърдят, че малко хора пътуват с билети, а тези с карти явно пак са си купили карти? Пак ни лъжат. Ако милионите са от платеното паркиране, защо не ги влагат в строеж на подземни паркинги?
4
0
 
12
 
! Отговори
БЕЛ преди 3 години
Ей, много ги обичате тия чуждици! Защо изобщо пишете на кирилица? Псевдоновинари...
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на български как е "тикет" система?
2
1
 
15
 
! Отговори
72822 преди 3 години
При поожение, че поечето хора си купуват карти за цялата година или поне за 3 месеца, няма как да са загубили 53 милиона лева от пандемията. Хоратас карти са ощетени, защото не са ползвали редовно градския пътнимески превоз през карантината, а са си платили предварително. 83 милиона идват в точния момент, защото предстоят две изборн кампании. Самата нова система за билети /тикет система/ ще се окаже неработеща поради "технологични затруднения" и ще я "оптимизират" през следващите няколко години.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е това тикет система?