Нападнаха жена в трамвай заради забележка към пушач

Агресивният мъж пушел в мотрисата
Обновена: 29 яну 2021 12:02 | 29 яну 2021 11:20, Ния Христова
119
Нападнаха жена в трамвай заради забележка към пушач
Снимка: БГНЕС
Жена сигнализира, че е била нападната в градския транспорт, след като направила забележка на пътник, че пуши в превозното средство.
 
Всичко става, защото решава да не остава безучастна в нередна ситуация. В резултат на нападението тя получава хематом на крака. 
 
"Един господин - запалил цигарка и си пуши вътре и си пие в трамвая. Всички си се возят, никой не му прави забележка. Никой нищо не му казва. При което аз се обръщам и му казах: "Господине, не е редно да се пуши в трамвай". Той агресивно ми обясни, че "днес в трамвая се пуши". Обиди ме, нагруби ме, напсува ме", разаказа пред bTV жената.
 
Въпреки грубия тон на мъжа, тя не се отказала: "Отидох при ватмана, почуках му на стъклото и му казах: "Извинявайте, имаме проблем в трамвая - един господин пуши". Отговорът беше: "Аз проблеми нямам. Ето тук на кабинката има телефон - обадете се".
 
Женат набира номера за сигнали при нарушаване на забраната за пушене. Отговорът, който получава е, че са от РЗИ, а щом ватманът не пуши, а пътник - нищо не могат да направят и я съветват да се обади на тел. 112. Докаго говори по телефона, към нея се начова и човекът, на когото е направила забележка.
 
"Каза ми, че ще ме убие. Ритна ме в крака - силно. След това тръгна да ме рита по-нагоре в корема, но аз се дръпнах между седалките и той излезе от предната врата. И никой нещо... Разплаках се - стана ми обидно!", споделя жената.
 
В трамвая сма камери, които са записали случилото се. От Столичния електротранспорт твърдят, че ватманът също е предупредил пътника да махне цигарата, но побой не е видял, казва инж. Иво Василев, който е зам.-директор по експлоатационните въпроси.
 
"От две години работи - много добър ватман е. Той все пак е отворил вратата, предупредил е гражданина, който е бил нередовен вероятно. И този гражданин, след като не се е отнесъл с уважение към ватмана, е напуснал през първата врата на спирката на трамвая директно. Така е няма продължение на този конфликт, така че да трябва ватманът да търси допълнително съдействие или да оказва някакво друго. Той не е правораздавателен орган и не може да въвежда ред и правосъдие в превозното средство по какъвто и да е повод", посочи инж. Василев. 
 
Полицията работи по изясняване самоличността на мъжа и фактите по случая. А за жената най-шокиращо остава това, че никой от останалите пътници не се е притекъл на помощ: "Никаква не беше реакцията на околните, а почти всички седалки бяха заети. Те могат да те убият в трамвая и никой нищо няма да направи, най-много някой да снима клипче може би. Пътуваме в градския транспорт съсстрах. Това е и по улиците с корите - засече някой някого и се почват едни саморазправи... Това хората живеем в страх - трябва да се събудим. Нищо няма да се промени, ако почне промяната вътре в нас", допълни още жената.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
6
 
! Отговори
nqkoi преди 3 години
До НикойИ аз чета и плача, че не вярвам и на ушите си... тези са под всякаква критика!
104
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това е предупреждение за досадните борци с пушенето че е опасно за здравето.
103
2
 
2
 
! Отговори
Лили преди 3 години
Само *** в мъжки ***.
102
2
 
10
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Мъже няма.
101
3
 
12
 
! Отговори
Архимандрит Груйчо преди 3 години
За съжаление ватманът нищо няма да направи. Тия всичките гонят разписание, защото ако са назад с 3 минути и ги глобяват. Трябва тази простотия да спре и водача на превозното средство да има право да спре, докато нарушителя не слезе, а ако упорства, да се натиска паник бутон.
100
2
 
4
 
! Отговори
Животното преди 3 години
САМО ГЪРБ.!.
99
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аууу пука ми че ще умре. Кръвнина съм щял да плащам ахахахахаха
98
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С такива *** само директна агресия се оправят. Вместо да му правиш забележка, както седо, директо се засилваш из отзад и му риташ главата с 300 през стъклото.
97
34
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко е смешно, защото човекът е пушил в трамвая, което разбира се, е нещо нередно и неприятно, а жената е впрегнала цялата си енергия, за да сигнализира къде ли не, стигайки до обсебеност в упоритостта си да се покаже съвестна!!!Ако тя беше впрегнала тази енергия в далеч по-важни и по-значими проблеми(корупция, мутренско поведение)с които се сблъскваме всеки ден, и беше така упорита срещу наистина влиятелни персони, цена нямаше да има. Всички българи се правят на герои само срещу по-слабит
96
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В държава пропита с идеята на БКП от всеки времена е така!
95
2
 
18
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Аз съм с лютив шпрей)Бих муразплакал майката)И да го смеля от бой после но защастие не се возя често в градския транспорт)
94
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ако беше на запад, мъжете щяха да го смелят този питтек----Никъде по света никой няма да си мръдне пръста в такъв случай.
93
0
 
29
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Със сигурност трамвая има джипиес и се знае местоположението му. Точно за 3 мин може да се организират няколко патрулки да го чакат на следващата спирка. Само че мутряшкото управление няма интерес от граждани със самочувствие, има интерес от стадо смачканяци, които са тренирани само да спиват уши и да преглъщат всичко.
92
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мой съсед се скара с шофьора на таксито заради сметката за плащане, сдърпали се------- Когато се возиш на такси - плащаш. Аз съм слизал от таксито насред път, защото виждам как се движи сметката. Веднъж слизах на първите 100 м, защото таксиметраджията миришеше като животно. Ако не е някаква бърза работа, не се качвайте на копърки и си поръчвайте такси през приложение.
91
1
 
9
 
! Отговори
Аз преди 3 години
*** е голем))
90
0
 
11
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Що му не заби един в тестекулите !?Слон да е,че падне!!!
89
1
 
34
 
! Отговори
Емо преди 3 години
А сега и аз да попитам. Като си купуваш билета дали в него не влиза и някакво задължение от страна на превозвача д осигури и безопасно пътуване. Дали тези господа от дежурния телефон не са могли Те да се обадят на 112 и да уведомят за случващото се в тяхното превозно средство. Или те са там само за да дават съвети.
88
4
 
12
 
! Отговори
Никой преди 3 години
Г-жо Ния Христова, много съобразително сте изтъкнали проблемите на обществото, което Ви прави чест. Не Ви прави чест обаче статията, която е пълна с правописни грешки. Не знам къде сте завършили журналистика, но преподавателите Ви от всички степени на образование не биха се гордели с Вас. За мен е обидно журналист да прави такива грешки.
87
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ако беше на запад, мъжете щяха да го смелят този питтек. Но тук мъже няма. На жените се чака да свършат цялата работа.
86
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък съм ставала свидетел на събрат, който лъскаше басстуна посред бял ден в пловдивския рейс 36. И пак никой - нищо. Това е страшното!