Премахнаха 196 незаконни гаражни клетки в София

Поетапно ще бъдат премахнати над 1300 подобни гаражи
Обновена: 9 фев 2021 16:09 | 9 фев 2021 16:09, Красимир Ангелов
67
Премахнаха 196 незаконни гаражни клетки в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Приключи премахването на общо 196 незаконни гаражни клетки на територията на девет столични района. Най-много от старите метални клетки са премахнати в район "Красна поляна" - 71, в "Младост" - 31 и "Овча купел" - 28, съобщават от Столичната община.

Още по темата
Останалите премахнати стари метални гаражни клетки са в районите "Надежда", "Красно село", "Слатина", "Подуяне" и "Люлин".

Премахването започна през януари, след като направление "Архитектура и градоустройство" на Столичната община започна процедура, припомнят от общината. Дейностите се контролират от районните администрации.

Поетапно ще бъдат премахнати над 1300 гаражни клетки с влезли в сила и подлежащи на принудително изпълнение заповеди за премахване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТи не си добре,бе!Разбира се,че трябва да се осигуряват паркоместа за живущите, така е навсякъде в Европа, като те гледам, ще се пръснеш от злоба и завист,че съседа ти копърка си усвоил и тераса,която не е твоя,комплексар на дребно,поп Кръстьо!
38
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е, че тези клетки не са от вчера. Голяма част са още от соц-а. И те са незаконни. Просто тогава при по-малко коли не е правело впечатление. Принципът, че като си го препикал си е твое важи при кучетата и котките, но при хората бива да има някакъв ред. Имаме един съсед, дето има 2 клетки, кара такси-копърка и е усвоил козирката на блока като тераса - на него нищо в живота му не е законно, освен децата. А и между другото, никой на никого не е длъжен да осигурява паркомясто.
37
1
 
7
 
! Отговори
Дк Край преди 3 години
Платени трябва да са само закритите паркинзи мой човек, всичко друго е обществено пространство ! Още малко, и ще искате и въздухът да се плаща !
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КрасиАми има паркоместа пред блока или пред наредените къщи в Холандия и Германия,ти толкова си ходил в тези държави,има и място за паркиране на коли на живущите, има и градинка,а често в Холандия и самите блокчета са на по 2 етажа и всяко семейство си има жилище на 2 етажа от блока и собствен преден и заден двор
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КрайМоже да са подземни или надземни гаражи на по няколко етажа за живущите, а не сега да разчистят терена, а след това вместо градинки да набутат някой блок в междублоковото пространство!
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сфАбе софиянецо,знаеш ли,че цяла България бе опоскана до шушка от софиянци?Даже и Черноморието.За какво мислиш,че се обезлюди България? Всичко тече към София,на някои места вече и болници нямат хората,а на други са излючени тока и водата дори на общините,защото нямат пари
33
7
 
2
 
! Отговори
Край преди 3 години
Да имало Безплатни паркоместаВие май искате да съживите БАй Тошо.Надземно паркомясто нарисувано с блажна боя струва между 5 и 15 Хил лева в зависимост от района Безплатното умре
32
6
 
10
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Пиша втори път,защото ме изтриха.Представте ли си в Берлин,Прага,Виена,Рим, Мадрид,Брюксел някой да си сложи "гаражче" пред блока?
31
3
 
10
 
! Отговори
сф преди 3 години
Дядо ми е роден в София но изселен от *** в Кърджали. Аз съм роден в Кърджали, но от 25 години живея в София. Но, забележете, купих си жилище, купих си кола. Регистриран съм в София и тук си плащам данъците. Съгласен съм, като отида на гости в Кърджали да плащам винетка, но и тези които идват в София също. Аман от нерегистрирани авантюристи, които задръстват улици и паркинги. Като искаш да си столичанин се регистрираш тук и си плащаш данъците тук !!!
30
5
 
4
 
! Отговори
Защо , Оти ? преди 3 години
Защо общинарите допуснаха това бессаконие , нали много работят , нямали са време ли !
29
8
 
12
 
! Отговори
сф преди 3 години
Взимат апартамент под наем, набиват се 10 - 29 съселяни като сърдели, после си докарват таратайките от село и окупират паркинга пред блока. Ама, че не ги карат, няма значение, важното е да са паркирани максимално близо до "квартирата" ....
28
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Клетките са предимно на пришълци, които искат да се чувстват като у дома. Е да, ама в града е различно. Самоуправство е да присвоиш чужд терен инда го ползваш само ти, при това загрозявайки средата и често пречейки на останалите. На недоволните - никой не е длъжен да ви осигурява безплатен паркинг! Който иска - да си купи гараж или паркомясто. Навсякъде по света е така. Платили сте си панелките, не земя за паркинг.
27
5
 
10
 
! Отговори
Е то преди 3 години
Добре, че ги премахват тия, но много по-важно е да се осигуряват достатъчно места за безплатно паркиране !
26
2
 
11
 
! Отговори
сф преди 3 години
До bubbaЧекира се и се вижда, кой къде плаща данък....възможно е и да си запази номера при пререгистриране но 99% са със стара. Но е факт, че стотици хиляди автомобили са постоянно в София, а плащат данъци другаде..
25
1
 
27
 
! Отговори
"НЕДОСЕГАЕМИ&qu преди 3 години
Това с незаконните гаражи е много добре!За незаконните постройки в ромските махали обаче и дума не се отваря. Изглежда там НЕ СЕ ПИПА!
24
2
 
12
 
! Отговори
. преди 3 години
Слава на Господа, че напуснах това опаднало гето, за което вече категорично спасение няма. Беше каквото беше преди 2000 -та
23
10
 
13
 
! Отговори
емиграция преди 3 години
Най-грозните гаражи и най-грозните градинки м-у блоковете са в България, относно др. държави в ЕС. Затова -подкрепяме акцията.Има и още неприветливи неща, но......поред. Стъпка по стъпка.
22
5
 
7
 
! Отговори
bubba преди 3 години
До сфСамо да спомена, че вече не е задължително да сменяш номера на колата когато се продаде от един регион в друг, така че не може да знаеш кои коли са "софийски" или каквито и да е :)
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някоя и друга мутра от управляващите са си заплюли тези места за строеж на нови грозни блоклчета на метър разстояние от съществуващите сгради. После защо хората паркирали по тревните площи. Ами къде да паркират като застроявате даже и паркингите...
20
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Младост 3 има някъде около 70,премахнаха само 5и спряха