След трагедията - бум на сигнали за опасни шахти в столицата

До този момент нито една институция не пое отговорност за случилото се
17 фев 2021 09:50, Петя Славова
14

Нито една институция не е поела отговорност за инцидента с 16-годишното момче, което загина от токов удар на улица в София.
Още по темата

Минното поле от стари и зле поддържани шахти забеляза и писателят Захари Карабашлиев. Той  насочи вниманието ни към една конкретна шахта в центъра на столицата.

"Виждам шахтата всяка сутрин, това е на ул. "Солунска" - едно голямо парче метал, изключително проядено от времето. Това е място, на което децата обичат да скачат, защото е голямо парче метал. То обаче поддава. Възможно ли е в центъра на европейска столица да има парче метал върху тротоар, на което да пише "Внимание, опасно за живота!", заяви възмутеният Карабашлиев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му е много лесно да сочим с пръст онези, от които зависи в момента. До 1989 г. всичко беше на всички, което значи, че е на никого, отбеляза той и коментира нелепата смърт на момчето, което бе убито от токов удар в неделя.

"Това е смърт, която в дългосрочен план ще бъде една от повратните точки в този град - сигнал за промяна. Изключително ме разстрои това. Може да вървиш по улицата и да се случи, без да си извършил нарушение. Това разстрои по много сериозен начин обществото", подчерта Карабашилиев в "България сутрин".

Според него никога София не е била толкова богата и градът не е разполагал с толкова много пари. Писателят призова да помислим дали достъпът до толкова пари ни осигурява чувството, че сме отговорни граждани и стопани.

"Ако властите не реагират, те наистина не заслужават тази позиция. Така е и с фасадите на къщите - ронят се, падат големи парчета мазилка, ламарини от покрива...", каза още Карабашлиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Сит преди 3 години
А колко улични лампи има , на които капаците за кабелите липсват и са оголени?
11
2
 
2
 
! Отговори
бг смешки преди 3 години
народа масово не си върши работата ! за тва е на тоя хал ....
10
3
 
2
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
Където има проблеми, районите кметове не са от ГЕРБ.
9
1
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Никакъв контол и инфраструктура в град с милярд и половина годишен бюджет. Без думи.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълно е с общински инспектори, чиновници от разни служби и никой нищо не забелязва. Никой не иска да си наруши спокойствието. При сигнали от граждани няма реакция. На някакъв тапир му пуснали предписания /няколко/ и няма последствие.Нямаме държава. Всички са на хранилка до когато може. Сърбия и Гърция са държави защото има правила. Ние не сме.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До мериХодят? Пфф ... карат ги с шофъри и прочие, а по мокро и кално не ходят, че да не си изцапат обувчиците ...
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И изгнили стълбова падат. Като стане нещо такова една временна акция един месец проверки и после всичко се забравя. Преди 5 години друг човек умря от ток докато ходи по тротоара. Всичко се забравя. Никакви проблеми не се решават.
5
2
 
12
 
! Отговори
мери преди 3 години
Въпрос ако беше внука на Боко Или на Фандъкова ?????каво ли ще стане ако бяха техните деца , нали и те ходят по софииските улици ??Въпрос ????
4
1
 
8
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
И какво като София е богата.....будният управлява малко, богатият много, а ....значи проблемът е в управлението, там е заровено кучето.......жалко е че ние сме нация която все замита проблема, неглижира го, а ето отиде си едно прекрасно дете, а една богата страна взима мерките преди, не след като се случи трагедията !
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не те затрупа свлачище по пътя, може да те тресне ток като пешеходец, лед да те халоса по глава, крак да счупиш от заледен тротуар, да уцелиш пропадаща шахта, или изгнило дърно да те премаже на улицата и ако това ти се размине ти остава последна възможност пият шофьор да те отнесе на пешеходна пътека. Войната се води на широк фронт с всички възможни средства на разположение на правителството!
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да поеме някой отговорност, като не е ясно какво се е случило? Изчетох всичко. Дори и преположения за индукция. Там са минали десетки хора по това време. Дори е чистено над нея. Бащата също. И нищо! Какво е правило детето? Къде е пипало? Шахта е отстрани пешеходната. Ами тогава районния кмет на Триадица от ДБългария да поема отговорността и да ходи в затвора. Какво чака! Нали Христо Иванов ходи навсякъде и търси отговорност. Интересно защо не се курдиса там?
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тока е расист!!!