Главният архитект на "Триадица" подава оставка заради загиналото момче

Той заема длъжността от 2008 г. насам
18 фев 2021 11:41,
71
Главният архитект на "Триадица" подава оставка заради загиналото момче
Кметът на район "Триадица" Димитър Божилов; Снимка: БГНЕС

Главният архитект на столичния район "Триадица" ще подаде оставка. Това каза кметът на района Димитър Божилов на пресконференция във връзка с трагичния инцидент на бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов", при който загина 16-годишно момче.

Още по темата
"Бяхме потресени от този инцидент. Нашата цел е да изясним всички факти и обстоятелства. За да бъдем максимално обективни, искаме да информираме обществеността за някои данни, които вчера бяха изнесени в медийното пространство. Колегите от Столична община споменаха за писма към райноната администрация с искания за инфо незаконни обекти. Район "Триадица" е отговорило на тези писма с работа на терен. Съдържа се списък с 23 обекта на територията на нашия район. От тях 11 дори не са били налични към момента на проверките. Останалите 6 не са с точни координати, а за още 6 са съставени констативни актове", каза Божилов, цитиран от "24 часа".

Припомняме, че от пресконференция на кмета на София Йорданка Фандъкова в сряда стана ясно, че павилионът в двора на болница "Св. Иван Рилски" е бил свързан на база служебна бележка, подписана със запетая от главния архитект на район "Триадица". В същото време преместваемият обект не е имал документ за въвеждане в експлоатация.

Точно този документ обаче е част от условията за сключване на договор за подаване на напрежение от ЧЕЗ, откъдето уточниха, че не са контролен орган, който да следи за законното разполагане на преместваемите обекти.

"Тази бележка е била издадена и подписана, когато главният архитект на общината не е бил на работа. Кой я е подписал, каква е връзката и каква е съпричастността към този документ ще констатират разследващите органи. Главният архитект заяви, че ще напусне района с цел разясняване на фактите като морална и човешка постъпка", каза Божилов.

"Той твърди, че не го е подписал, но като човешки акт е готов да се оттегли", добави районният кмет за оттеглянето на арх. Иван Шишков. Той заема длъжността от 2008 г. насам.

"Тези обекти са разположени там през 90-те години. Факт е, че има някакви съмнения по отношения на тяхната законосъобразност, но е важно да се разкрие истината. С встъпването ми в длъжност поисках от началниците на отдели какви преписки се движат. Проверих внимателно и тази преписка не фигурираше там", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
""Тези обекти са разположени там през 90-те години"Ами тогава да арестуват предишния кмет на София!
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднъж говорих с арх. Шишков в приемния му ден и ми направи впечатление на почтен човек (помня, защото становището му не беше в мой интерес, но въпреки молбите ми категорично ме отряза).Явно читавите не просъществуват нито в местната, нито в централната власт. Защо не си подаде оставката арх. Владимирова от Лозенец за която са всеизвестни толкова неща...
39
0
 
12
 
! Отговори
Ееееее преди 3 години
ТОЛКОВА ЛИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ УСТАНОВИ ЧИЙ Е ПОДПИСА СЛЕД ЗАПЕТАЙКАТА????? НАЛИ ВСЕ ПАК НЕ ГО Е ПОДПИСАЛА СЕКРЕТАРКАТА ИЛИ ЧИСТАЧКАТА?????СМЕШНИ СТЕ.
38
1
 
6
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
А присъда кога?
37
3
 
2
 
! Отговори
Начи до преди 3 години
Тролчето Електра и горянин, та от кои е това кметче. Я пак. ДЕВМ лъжлива гепирастка.
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кога успяхте да докажете, че именно този павилион и кабел са причината за инцидента? И какво ги грее родителите оставката на някакъв костюмиран ка *** от общината?
35
9
 
5
 
! Отговори
Електра преди 3 години
До ГорянинВинаги съм твърдяла, че всяко едно нещастие и кражба започва и свършва с един Импексов комуняк. Кмета на триадица е типичен пример за това.
34
4
 
6
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
До ГорянинАло БСПдираста, кмета на триадица е от вашите крадливи комунисти.
33
5
 
9
 
! Отговори
Горянин преди 3 години
Наистина живеем в територия ,а не в <<дуржава ".Човек на ткава позиция излиза в отпуск и не се знае кой го замества .СМЯХ.Тепично по ГЕРБЕРСКИ, НИКОЙ НЕ НОСИ ОДГОВОРНОСТ.ВЗПРИЕТО Е И ОТ ТЕХНИЯТ ЛИДЕР КОМУНИСТА БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ.
32
6
 
7
 
! Отговори
Електра преди 3 години
До БалектраДо Импексовиая БСПдираст от Дай българия. Хей ***, властта се взема с активите и пасивите, а не само да си стоиш на топличко, и да вземаш заплата. Като я искахте властта, сега носете и отговорности, но вие искате да откраднатите за месец това което другите крадяха за години, и нямате време за да свършите нещо полезно, като патрона си Фигуранта безделник, заради когото сега ще връщаме милиони. Гришата Ганчев си щрака с пръстите, че защото си е платил с комисионни на Кауна...
31
3
 
2
 
! Отговори
Тц.. преди 3 години
Абе народе, някой си е оставил ръцете при присъединяване към енергото, а се занимаваме с някаква бележка. Оставете човека, като дойде новата власт вероятно ще мине по етапния ред .
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прокуратурата ще повдигне ли обвинение за неизвестен извършител фалшифициране на подпис.Но основното е, защо ЧЕЗ е над Държавата ?Не могат на не законите да спрат тока.Защо чиновника е над държавата ?Търговия с влияния ?Шикалкави измитането на обекта до избори, и повреме на изборната дандания си подарява почивка най малкото.
29
2
 
13
 
! Отговори
Адвокат преди 3 години
Изобщо не ги слушайте тези лъжци!Хвърчащо листче било подписано незнайно от кого...Вижте в новините, става въпрос за документ на бланка на общината, с печат!Въобще не ме интересува кой го е подписал, общината трябва да носи пълна отговорност!
28
2
 
9
 
! Отговори
Прост и глупав преди 3 години
И хоооооп нищо не се случило.Докога в БГ ще се счита,че оставката е липса на вина?Крадеш,убиваш и си бъркаш в носа,ама си подаваш оставката и хооп вече не си виновен.Съд и сопа!Оставката си я заври...
27
6
 
3
 
! Отговори
Балектра преди 3 години
Види се че си от крадците на ДДС и си много огладняла,та постоянно ти се привиждат оставки и то на не кой да е ами ако може на Премиер или на Кмета на София??!!Едно въпросче към теб?Ако онзи ден откъртения камък дето за малко не размаза кола на магистралата за Гърция,беше избила хората вътре,на кого щеше да искаш оставка? Пак на Борисов или на Са танишев,през чиито мандат е бил построен този участък?!Или ако ни стяга чипикът от това управление,че не можем да си крадем на воля,дай да хулим и вием
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само оставка , Буци и всичките от гроб са за панделата
25
2
 
6
 
! Отговори
Цветан Цветанов преди 3 години
В ДБ има свестни и отговорни хора. Всички останали са за бесилото. И ГЕРБ и БСП!
24
2
 
9
 
! Отговори
Подава оставка преди 3 години
За честта на (пагона на) кметицата Фандъкова. Още от времето, когато проф. Ботьо Тачков бе разкъсан от безстопанствени кучета недалеч от дома си, все някой друг пере пешкира и ризите на кметицата.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е точно най-свестния ли набедихте да подаде оставка?Човека който вършеше работа както трябва,а дори не се е подписал.Защо не изгонихте шефа на търговският отдел а?!!!Най-вероятно той се е подписал.
22
5
 
4
 
! Отговори
Електра преди 3 години
Виновните ДСБдерасти в затвора, оставката е ала бала, кмета на триадица защо се гуши, и той е в кюпа. Сега кой ще спасява София, от крадливите спасители от "Спаси София" ("ОГРАБИ СОФИЯ")...