Кметът на "Триадица" отговаря на обвиненията за убитото дете

Днес е погребението на трагично загиналия Людмил
18 фев 2021 07:40, Анисия Иванова
77
Кметът на "Триадица" отговаря на обвиненията за убитото дете
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Кметът на район "Триадица" Димитър Божилов отговаря на обвиненията за трагичния инцидент, при който 16-годишно момче загина от токов удар на улица в София. Районната администрация ще даде пресконференция.

Оголеният кабел, който уби детето на булевард "Иван Гешов", се оказа свързан в мрежата на ЧЕЗ на база на служебна бележка, подписана от архитекта на община "Триадица".

Според столичния кмет Йорданка Фандъкова отговорност носи и ЧЕЗ, защото дружеството е включило обекта към мрежата без документ за въвеждане в експлоатация, какъвто и останалите павилиони в района не притежават.

Неизвестно засега лице е прокарало кабел от светофарната шахта по пешеходния парапет до незаконен павилион в двора на болница "Свети Иван Рилски", без разрешителни и в разрез с всякакви изисквания за безопасност, заяви кметът на столицата.

Днес е погребението на трагично загиналия Людмил, а близките му готвят протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
не сме те искали за преди 3 години
не сме ние а аз съм жената в бяло пълна фалшификация имаши на местните избори
66
0
 
2
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 70 (Спрете се !)Аз съм се спрял, ама ти закъде бързаш?В конкретния случай не става дума за крадци на кабели.Крадците на кабели са обучени как да си вършат занаята, така както и джебчиите в градския транспорт преминават курс по обучение, иначе ще ги хванат бързо.Първо хвърлят метално въже да заземят кабела, ако е въздушен алуминиев проводник например, и т.н.Тези са минавали оттам случайно.
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Йорданка Фандъкова да не прехвърля топката на ЧЕЗ а да си понесе вината!Вина има и подопечната и община, независимо кой от коя партия е, защото незаконното строителство следва незабавно да бъде прекратено и премахнато съгласно ЗУТ!
64
5
 
0
 
! Отговори
Спрете се ! преди 3 години
Напишете,,КРАДЦИ НА КАБЕЛИ"в Гугъл и ще видите и ще си припомните и ще разберете че не кмет ,не квартален,не шериф ,а господ да сложат,ромското племе е неудържимо и неконтролируемо види ли пред себе си жица !!!
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 63Дали съзнаваш, че да си кмет не значи само да разпределяш едни пари и да крадеш, ами и че трябва да отговаряш за нещо?Ако не можеш да разбереш това просто нещо, значи ти си този, който пише глупости.П.П. Кво стана с третия лъч на метрото, който още миналата година щеше да ходи до Овча Купел? Прехвалената ви кметица няма ЕДИН проект, който е приключен навреме, а не с 1-2 години закъснение и куп скандали.
62
2
 
0
 
! Отговори
ДО 66 преди 3 години
Колко политика за едно крадливо *** ,което не е могло да си ,,набере кабел".КЪДЕ ПО БЕТОННИЯТ КАПАК ВИЖДАТЕ КАБЕЛ.Всеки говори наизуст,без да е видял мястото.
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че защо не са подвключили павилиона в двора на болницата към електрификацията на болницата както е трябвало законно и кратко,че дори да не е известно,кой го докарал и разтоварил на него място в двора по чия поръчка,а трябвало само канал за кабела да се изкопае от табло на портала обикновено до павелиона щом кабела стърчащ е с начало сфетофорна шахта,а то сега изглежда,че хората минаващи покрай сфетофар трябва да са запасени с фазомер за проверка на напрежение по незаконни или други кабели.
60
2
 
0
 
! Отговори
До До Истината преди 3 години
Последното е от средата на 2019, искане за информация. Есента 2019 за кмет на Триадица е избран човек на протестиращите. Той защо нищо не е направил.
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
наистина, просто кабел с електричество лежащ върху земята, не прави такива поразии. за да протече ток през теб, трябва да прекъснеш/затвориш веригата, т.е. да го хванеш с ръце и опиташ да вдигнеш. точно 'бране на жица'. едно дете не се ражда научено да бере жици. обикновено го вижда от родителите си
58
1
 
5
 
! Отговори
мак преди 3 години
Всички са виновни, чез, техници, контролните органи барабар с кмета и кметица. Сега фънда обвинява всички други, освен себе си, само че като си кмет, имаш не само власт и привилегии, а имаш и отговорности. Ако ти тежат, връщай се при даскалъка.
57
1
 
1
 
! Отговори
До 63 преди 3 години
Дали съзнаваш сам ,какви глупости говориш ,без да се замислиш?!?
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До софиянецНе сме през соца, че ти да си виновен за всичко.Мястото на този кабел не е било там и е бил опасен за живота. През 21-ви век не са виновни гражданите, а тези, които са допуснали такова нещо да съществува при всичките нарушения.
55
3
 
3
 
! Отговори
До Да Истината преди 3 години
Много сте смешни. Ами ако кмет беше хан Крум, най-вероятно щеше да реже глави и ръце, ама не е.Колкото и да плюете по опозицията, проблемът си е изцяло у вас, гербавите. От 2011-та има абсолютно незаконен павилион, а вие само си бъркате в носа и обвинявате когото ви падне.
54
7
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 3 години
Никой ли не се замисля че,юнакът явно се е засилил да си откъсне жица? Как пък никой друг стъпил там не го е даже ,,ощипал "токът??? Там е огромен поток от хора!!!
53
3
 
4
 
! Отговори
До Да Истината преди 3 години
Ако за 12-те години, за които си кмет, не можеш да организираш работата на подчинените си, трябва сериозно да се замислиш дали мястото ти е като кмет на София.фъндъкова трябва да си ходи, заедно с цялата *** около нея. Разрешителното е издадено по време на един от предишните й мандати. Няма какво да се прави на ущипана госпожица.
52
1
 
3
 
! Отговори
GG преди 3 години
До 60Колкото и да тролите, че кмета на Триадица е от ДСБ, все тая. Божилов е от ДБ ! Като почнат да ги привикват в съда, ще лъсне цялата работа. Всички искахте разследване и ще го получите. После какво ще тролите ? Че е било постановка ?
51
3
 
2
 
! Отговори
До 48 преди 3 години
Ами да , разрешенията и контролът се извършват от кметовете по район които извършват този ефективен контрол.,мушмороко млад.! Как го виждаш столичният кмет ЛИЧНО!!! да проверява всякя шахта в двумилионен град на една територия от Гара Искър до Люлин и отМладост и Дружба до Обеля. За какво са ни тогава тези районни кметове???
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дсб има некадърен кмет в Триадица.Нещо да кажат?Да коментират?Не вярвам
49
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бездействието на некадърната кметица уби едно дете от нейния електорат,който я избра.
48
4
 
4
 
! Отговори
Да Истината преди 3 години
Има си кметове по районите, които са отговорни, а чак накрая е Фандъкова.Ако кмет беше Маямата хубаво щеше да ви наплюе и да се врътне