Строителят на Лъвов мост: Няма проектантска или техническа грешка

Напуканите фуги ще се ремонтират, когато стане по-топло
Обновена: 19 фев 2021 08:55 | 19 фев 2021 08:50, Ния Христова
159
Строителят на Лъвов мост: Няма проектантска или техническа грешка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Дълбоки напуквания по пътното платно има, но проектантска или техническа грешка няма. Това заяви строителят на Лъвов мост по време на брифинг, цитиран от bTV. Той уточни още, че дилатационните фуги ще бъдат коригирани, но в момента времето не го позволява. 
 
"Фугите са общо 4, служат за обиране и разпределяне на напрежението, за да не бъде конструкцията компроментирана - а от температурата и натоварването всичко се движи. При положителни температури асфалтът си поема напреженията, когато температурите паднат, той става по-нееластичен", обясни инж. Петър Стойчев.
Още по темата
 
Той обясни, че подобни нацепвания са нормални и се коригират, но при по-високи температури и след почистване на фугите. 
 
"Искам да уверя всички, че мостът няма да падне. Такива дефекти в асфалта се появяват, нищо скандално не е станало", заяви и Диана Русинова от Европейския център по пътна безопасност. 
 
"Съоръжението след 3 г. ще стане на 10 г. - нима очаквате, че не му трябва никаква поддръжка", запита Русинова.
 
Дилатационните фуги са в гаранционна поддръжка и при подходящи метеорологични условия ще се обработят с необходими материал. При обстойния оглед на цялото съоръжение на Лъвов мост е установено, че всички работни фуги изпълняват своите функции", обясниха вчера от кмеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е част от мракобесната Промяна на президент румен радев, която със свирепа ярост ни донесе криза, мизерия, глад, нищета, безработица, безпаричие, безпътица, метежи, грабежи, кражби, убийства, самоубийства, наркомани, алкохолици, кибици, проституция, морален срив, ментална разруха, пълна деградация на моралните и семейно патриархалните ценности, *** идеология, корупция, суша, студ, урагани, измами, инфлация! Оставка на тиранина и криптокомуне румен радев ветото ВЕДНАГА!
19
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Жътварски, София 15Айде, айде, потомствения сУфиянец от село Вакарел... То да бяха само пукнатините... Не ревем за пукнатините по асфалта, не разбра ли? За другите пукнатини ревем, тия дето до края на света ще ни забиват в дъното.....
18
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работя в сферата на строителството, и това което забелязвам последу 25г е че проектантите са на принципа "едно си баба знае, едно си баба бае" Новите технологии и материали са табу за тях и не ги използват. Днес, този селски бек го потвърди. Ами нормално било да се напука.
17
5
 
11
 
! Отговори
буци преди 3 години
3 см хасфалт бате
16
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви дилатационни фуги, какви пет лева? Дилатационните фуги са прави и успоредни една на друга и имат оформени и стабилизирани краища против подронване. Не правете хората на ***!
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никаква грешка, това е България!!! Ако беше ги правил Хитлер едно време, още щяха да са наред.... Е това се казва напредък! Дерзай, човечество! Помийната яма си е твоя до гроб!
14
24
 
17
 
! Отговори
Жътварски, София преди 3 години
Оревахте за две пукнатини света, жалки мрънкачи на трицифрени заплатки, потомствени козари с нацепени пети, първо поколение с обувки и вътрешен нужник.
13
6
 
18
 
! Отговори
4-ти април преди 3 години
Ако и тогава ги преизберат, спирам да се ядосвам и просто се изнасям оттук.
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма грешка-това значи ли , че така е трябвало да се построи ...????
11
0
 
19
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
"Фугите ще се почистят и обработят..." означава ще ги почистим с въздух под налягане и ще ги залеем с течен битум. За да не се напуква, има модифицирани асфалти с полимери, ама *** проектанта не е чувал за тях. Използват се именно при голям трафик, за да не се образуват коловози лятото и напуквания зимата, на места, където едно затваряне би струвало много повече от по-скъпия асфалт. Но по-добре е (за някои избрани хора) да го ремонтираме постоянно.
10
13
 
4
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
През 2013-2014 г., когато е правен строежа (ремонта) на Лъвов мост, на власт са БСП и ДПС.Това не означава нищо. Това е просто исторически факт. А фактите не се влияят от плюсовете или минусите на коментарите на днесбг.
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не виждате ли, че половината кръгово е поддало навън, заради инерцията и тежестта на завиващите автомобили? Затова хората отдавна са измислили да строят прави мостове, а не криви, кръгли и мостове на зигзаг. Защото правите мостове не се изместват настрани. Ама в България няма кой да помисли за тези прости и интуитивни неща.
8
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пускат ви глупави темички, за да не се занимавате със сериозните, не се ли усещате,,,
7
2
 
15
 
! Отговори
Mad max преди 3 години
Напълно споделям ! Прав е, дори се замислям, че умишлено се слагат некачествени мятериали (например юфка вместо дзифт), за да може утре да се почне ремонт на ремонта (гарантирана работа). И се почва сега ... ама това е форсмажор и т.н. въпросът обаче е за комисионните. Както щада един директор на времето, когато му занесохме оферта на рекламни материали - ценатаа, цената не ме интересува, важното е да дадеш по- голяма комисионна та синът ми. Годината беше 1995 ...
6
4
 
9
 
! Отговори
Джеймс Парди преди 3 години
Българи , сър ...
5
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако в нормална държава направиш подобен мост и си усвоил толкова пари си директно в затвора !
4
2
 
17
 
! Отговори
Предложение преди 3 години
Строителя да погледне и да пооправи и Под моста. Само със замазване на фуги няма да издържи дълго. Основите са подкопани-затова се движи.
3
2
 
17
 
! Отговори
ЯШААА преди 3 години
ДА НЕ БИ ДА ПРОПАДА МЕТРОТО И ТАМ ???????????????????????????????????????????
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубава работа ама българска
1
1
 
27
 
! Отговори
преди 3 години
То в тая умрела държава, кой ще поеме няква отговорност...!?