Строителят на Лъвов мост: Няма проектантска или техническа грешка

Напуканите фуги ще се ремонтират, когато стане по-топло
Обновена: 19 фев 2021 08:55 | 19 фев 2021 08:50, Ния Христова
159
Строителят на Лъвов мост: Няма проектантска или техническа грешка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Дълбоки напуквания по пътното платно има, но проектантска или техническа грешка няма. Това заяви строителят на Лъвов мост по време на брифинг, цитиран от bTV. Той уточни още, че дилатационните фуги ще бъдат коригирани, но в момента времето не го позволява. 
 
"Фугите са общо 4, служат за обиране и разпределяне на напрежението, за да не бъде конструкцията компроментирана - а от температурата и натоварването всичко се движи. При положителни температури асфалтът си поема напреженията, когато температурите паднат, той става по-нееластичен", обясни инж. Петър Стойчев.
Още по темата
 
Той обясни, че подобни нацепвания са нормални и се коригират, но при по-високи температури и след почистване на фугите. 
 
"Искам да уверя всички, че мостът няма да падне. Такива дефекти в асфалта се появяват, нищо скандално не е станало", заяви и Диана Русинова от Европейския център по пътна безопасност. 
 
"Съоръжението след 3 г. ще стане на 10 г. - нима очаквате, че не му трябва никаква поддръжка", запита Русинова.
 
Дилатационните фуги са в гаранционна поддръжка и при подходящи метеорологични условия ще се обработят с необходими материал. При обстойния оглед на цялото съоръжение на Лъвов мост е установено, че всички работни фуги изпълняват своите функции", обясниха вчера от кмеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божеее,цепнатините били фуги!Фандъкова още ли е кмет?
39
10
 
12
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Абе какво постоянно ни занимавате със софиянските си лиготии?Имало 1 см пукнатина на асфалта...плочката на Графа се клатела...докато останалата част от територията Тиквария е тотално изоставена,съборена,кална,буренясала и завзета от индийците?Все едно сме се върнали в 19 век!От комунизма нищо не е направено!
38
7
 
18
 
! Отговори
от първа ръка преди 3 години
Преди десетина години мой познат ми се оплака, че предложил на ББ германски пластификатор за асфалт, гарантиращ 20-годишна безпроблемна експлоатация. Любимецът на немитите маси му се изсмял и в прав текст заявил, че няма интерес от такива дългосрочни решения.
37
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОЗИ ЩЕ ПАДНЕ ЛИ КАТО БРАТОЕВ?
36
8
 
12
 
! Отговори
Яша Бе Фончо 2 преди 3 години
Това което Фончо е построил не можете да го разрушите, защото то се руши от само себе си, 2 дни след прерязването на лентичката.
35
7
 
13
 
! Отговори
До до 29 преди 3 години
Неуки индивиди с посредствени възгледи за живота и никакви постижения в животеца си са ненужни за България! Ти оттичаш в канала, аркадаш! Амин!
34
8
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Лъжа и измама е това твърдение! Глупости на търкалета! И това е "европейска" столица?
33
19
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Eeeй ... не мирясахте, хората Ви казах, че при този натоварен трафик и при резки температурни разлики на 10 години се случват такива неща, те тези фуги затова са поставени да отреагирват по този начин за да предотвратят по сериозни проблеми, ама нали сте тръгнали да хейтите ще продължавате да виете и ривете ... Навсякъде където се строи и прави нещо има а и такива последствия, които са предвидени в рамките на допустимото, само при нищоправците нищо не се руши, защото и нищо не се прави ... !!!
32
12
 
8
 
! Отговори
хахаха, сполай ви! преди 3 години
До 29Както го е подкарал кумирът ти, четвъртият Му кабинет няма да има откъде да гeпи и над какво да властва, приятелю. Но не се съмнявам, че на вас така ви харесва - с това сте свикнали и за по-добър живот нямате сетива. Търкаляте се в тинята, чувствате се значими, културно и интелектуално си подхождате с вожда, обичате го... Тенденцията е да останете само от една порода на територията и тогава ще наблюдавам с интерес отстрани.
31
3
 
7
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Когато кола на 1 г те остави на пътя а друга за 10 г нито веднъж, какво ме интересува причината?!?! Знам че едната е *** а другата не. Изобщо не ми се обяснвяйте. Причините са за вас, резултата за нас! Бг строител и провктант не трябва да съществува. Само внос, като всичко вносно което очевидно е по добро от нашето за съжаление. Пътищата и инфраструктурата са поредното доказателство.
30
5
 
16
 
! Отговори
София преди 3 години
Оня с джиБката ще дойде ли на място да инспектира обекта и да си каже тежката дума или как?
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По магистралите има съединителни пластини, именно заради динамиката на конструкцията, тука не знам защо няма.
28
4
 
24
 
! Отговори
пишман инженера преди 3 години
Пък аз си мислех че при конструктивните фуги се прави специален детайл. Фугата не се пълни с асфалт. Тези дилатационни фуги са от алуминий или неръждаема стомана и са доста скъпи - 100-200 евра и повече на метър. Вероятно затова и ги няма изпълнени.
27
3
 
8
 
! Отговори
опаааа преди 3 години
До Анонимен 20Тежкият трафик е..................под моста!
26
16
 
16
 
! Отговори
До до 17 преди 3 години
ГЕРБ ПОБЕДА И ЧЕТВЪРТИ КАБИНЕТ БОРИСОВ! ФАКТ!
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видими резултати...изречи дружето Сретан Йосич!!
24
5
 
15
 
! Отговори
строителят на моста преди 3 години
Няма грешка бе, то така си е заложено да се сцепи след 4-5 години, за да има РЕМОНТЧЕ и усвояване.
23
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20Да, искаме. Немските настилки държат вече повече от 60 години. Там трафик сигурно има само в небето над аутобаните, нали....
22
4
 
18
 
! Отговори
вижда се преди 3 години
В свеа няма акава пропаднала държава !!Всичко се руши или прави през пръсти !!!
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 17Малко ми сбърка социалния статус, но няма страшно! Прав си, че няма да липсвам на поддръжниците на ГЕРБ, от различни, несъвместими вселени сме.