Възстановяват емблематичната къща на Райна Княгиня в София

Къщата е обявена за паметник на културата от местно значение
16 мар 2021 14:47, Ния Христова
3
Възстановяват емблематичната къща на Райна Княгиня в София
Снимка: БГНЕС
Комисията по финанси в Столичния общински съвет (СОС) днес ще разгледа предложение за отпускане на над 400 хиляди лева от приватизационният фонд за възстановяване на емблематичната къща на Райна Княгиня в София, която се намира на улица "Софроний Врачански" 119, съобщиха от СОС.
 
От Столичния общински съвет обясняват, че за ремонта на къщата още миналата година са били предвидени пари от дарител, който обаче не успя да предостави сумата заради пандемията.
 
Къщата, в която Райна Княгиня е живяла, докато е била акушерка в София, е обявена за паметник на културата от местно значение. За възстановяване на сградата има одобрени проекти, както и разрешение от Министерството на културата и НИНКН за извършване на строително-ремонтни дейности.
 
"Финансирането на реставрацията на къщата, в която е живяла Райна Княгиня е изпълнен ангажимент от кмета Фандъкова", коментира зам.-председател на комисията по финанси Стефан Марков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
SKF преди 3 години
До Борис Бонев// той пък къде се е намирал.Май някъде на Христо Ботев и Македония ,нещо такова разказваше майка му
2
0
 
5
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
През 21 век ще се вземе решение дали да се възстанови къщата на дама повела народа към свободата през 19 век ?!! А защо трябва да се възстановява...не трябваше ли тя винаги да е ....възстановена !?Къде е народа, обществото, уважението, почтенността, паметта за миналото и мисълта за бъдещето на нацията ни !?
1
1
 
4
 
! Отговори
Борис Бонев преди 3 години
Да се възстанови емблематичният апартамент на Дим Дуков веднага