София отпуска 70 хиляди лева за ин витро процедури

Класическата процедура е 1300 лв., а ICSI методът на оплождане - 1600 лв.
Обновена: 17 мар 2021 20:11 | 17 мар 2021 20:08, Петя Славова
13
София отпуска 70 хиляди лева за ин витро процедури
Снимка: БГНЕС

София ще отпусне 70 хил. лв. за реализацията на тазгодишната кампания за подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, които се нуждаят от ин витро процедури и за които не е предвидено финансиране от Центъра за асистирана репродукция към здравното министерство. Това реши здравната комисия към Столичния общински съвет, предава "Монитор".

"Класическата процедура възлиза на 1300 лева, а ICSI методът на оплождане - 1600 лева. При настъпване на бременност, жената може да направи и изследване на фетална морфология на стойност 60 лева. Максималната сума, която може да бъде отпусната на семейство по програмата не може да надхвърля 2560 лева", обясниха от СОС.

Финансирането се извършва на база на договори между Столична община и лечебни заведения, които искат да се включат в програмата. Донорската програма започна през 2015-а година и до момента чрез нея са родени 24 деца.


13
Още по темата: ин витроСофиябебе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
“ICSI методът на оплождане - 1600лв” да бе ако беше толкова щях банкет да вдигна. Само самата процедура е толкова. А лекарства, изследвания и т.н. защо не ги смятате? Едно инвитро може да стигне и 15 хиляди. Прочетете преди да пишете глупости. Тази сума до никъде няма да стигне.
11
0
 
0
 
! Отговори
отвратен преди 1 месец
Иначе шведите олучават милиони от *** тата които ги правятт на конвеер безпроблемно 1
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато стигнеш до инвитро ще те оберат още шест бона. Пет стотака на ден го нямат за нищо.
9
1
 
2
 
! Отговори
Смятам преди 1 месец
Значи 7 процедури,добре е
8
3
 
6
 
! Отговори
Птолемей преди 1 месец
Затлъстяха собствениците на тези клиники . Вижте тъненето им в имане. На гърба на страданието на хората. Резултатност клоняща към нула. Хора не си давайте парите. Всичко зависи от стреса.
Системата е в дъното.
7
10
 
2
 
! Отговори
122 преди 1 месец
Това е нижожна сума, но все пак да се финансират сами. Никой не е казал, че е задължително да се възпроизведат, природата им показва среден...
6
5
 
10
 
! Отговори
Калашников преди 1 месец
Как ще имат деца? Нали ги гледам, започват да се лупат от 13 годишни, докато реши да ражда към 30 год. вече изтракала половината град. Пушат, пият, дрога, енергийни , на противозачатъчни с години...Лайф! После - защо не идва бебето.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
70 000 са нищожни пари за тази дейност, я има да подпомогнат 10-15 семейства, я не
4
1
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
Факт! Благодарение на лекарствата, ваксините, медицината като цяло плюс социалната държава много хора оцеляват и създават болно поколение, което иначе нямаше да стане в природата. Може би на това се дължи израждането в белите държави, което наблюдаваме в момента.
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нацапахме всичко с аморалност и отходни отпадъци, а искаме да се размножаваме. И защо?
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наистина, защо е толкова важно и неотложно да създаваме поколение? Бил Гейтс ви каза да съкращаваме. И прав е.
1
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв е тоя зор, яловите да създават поколение. То ако е трябвало, са щели да имат. Тя природата си знае работата. В краен случай, да си осиновят.