Ситуацията в София – тежка, над 2100 са в болница

Трудно решение трябваше да бъде взето, посочи Фандъкова
Обновена: 18 мар 2021 10:49 | 18 мар 2021 10:46, Красимир Ангелов
49
Ситуацията в София – тежка, над 2100 са в болница
Снимка: БГНЕС

Ситуацията в София определено изисква по-сериозни мерки, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на редовния брифинг на НОЩ.

Тя посочи, че с 35% има увеличение на хората в софийските болници за последните 10 дни.

Над 2100 пациенти има в столичните болници към тази сутрин. Това са показателите от края на ноември, когато ситуацията беше най-тежка.

Още по темата
Фандъкова посочи, че има 36% има ръст на хората, които се нуждаят от интензивно лечение.

"Именно това затруднява разкриването на още легла. На този фон вече трети ден броят на новите случаи е над 1000. Има и ръст на децата, които се разболяват и се нуждаят от лечение в болниците и все повече млади хора, които прекарват тежко заболяването", заяви столичният кмет.

Тя увери, че са обсъждани всички възможности за увеличаване на броя на леглата.

"Зная колко е трудно това решение и колко хора засяга. На първо място това са малките ученици, за които дълго направихме всичко възможно да останат на максимално време в час“, посочи Фандъкова.

Тя уточни, че за децата, които имат нужда от психолози, ще бъде разрешено да посещават психолозите си.

"Продължава и мярката за хората в неплатен отпуск да получават финансова подкрепа в размер на 75% от тяхното заплащане. С повече дисциплина и разбиране, ще можем за много по-кратък срок от време, да помогнем и да намалим натиска върху болниците", добави Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Ало Ваню преди 3 години
Абе Моля Другарката пак се прави на по-умна отколкото е. Юрданке, я кажи нещо за метрото!? Ше го пускаш ли, Нема ли?! Скоро яе се молиш да влезеш в Затвора..........Чао магарицо.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На ДВУМИЛИОНЕН град с над 30 000 болнични легла и над 60 000 медицински персонал 2000 души в болница се оказаха такъв грандиозен проблем, че да се налага да ни затварят ВСИЧКИ като овце в кошара и да ни съсипват здравето и живота !?Ай сиктир!
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тя уточни, че за децата, които имат нужда от психолози, ще бъде разрешено да посещават психолозите си.".,........................................Майко мила, докъде се докарахме?!?....20 март - на протест - за да не се налага на децата ни да посещават психолозите си!
29
0
 
1
 
! Отговори
Мутри вън! преди 3 години
Мерки трябваше да се вземат от понеделник, 25 януари 2021. Мерки от понеделник, 22 март 2021 вече са безмислени.Третата вълна започна от средата на януари 2021, с мутрите чак вчера разбраха, че има трета вълна.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 33---------------------------Пиши се доброволец и ще ти дадат.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
23 докторите какво са виновни за пътеките, аз пък четох че дават 50 хил за отваряне на Ковид отделение, и какво са виновни, че им дават бонуси... Ама нека дават на всички медици като им се дава щото и аз искам, но не работя в Ковид отделение.
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никакво здравеопазване!Не може София, която е почти 2 млн. да е поставена на колене при 2100 пациенти с ковид настанени в болници. За Спешната помощ - без коментар, тя е подходяща за някой град от 20 000 души и този проблем съществува от 10 години- никой нищо не прави. Личните лекари често са извън проблема - често не си вдигат телефона и хората започват да се обаждат, където им хрумне. На този фон всичко е отворено, никой нищо не спазва, никакъв контрол.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2100 ако са много направо закривайте болниците за 2 милионен град поне 20000 места е нормално да има
24
1
 
16
 
! Отговори
Дзивко преди 3 години
Искате да кажете, че град с население над 1млн. има проблем да се грижи за 2100 човека в болница, значи нямаме здравеопазване
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още с насрочването на изборите се знаеше какви ще ги върши ББ
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Некадърни сте и това си е.
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки със сополи и температура 37.2 веднага в болница.... малоУМ и ето нема границаАма някои като разберат в коя болница ги карат и какви лекари ще ги лекуват,много бързо им минава
20
4
 
10
 
! Отговори
ФАНДЪКОВА ОСТАВКА преди 3 години
Това може да трудно за вас, но за нас е единствено възможно
19
3
 
11
 
! Отговори
Мерки и Локдауни преди 3 години
Само продължават / проточват във времето неизбежното и необходимо преболедуване на хората. Само сеят паника и болниците се пълнят с паникьосани хора, които пречат на хората, които наистина имат нужда от болнично лечение. Хората умират и от други болести нямащи нищо общо с Ковид. Това се жертвите на системата и на мерките.
18
2
 
3
 
! Отговори
Със сигурност преди 3 години
отлагането на затварянето за понеделник е заради ресторантите, а и други безнеси, които да могат да продадат стоката си. Но се съмнявам, че някой собственик на ресторант е разчитал, отварянето да продължи дълго. Те още като отвориха заведенията и вече се виждаше че случаите започват да се увеличават и идва нова вълна. Според мен отвориха само защото Боко им беше обещал. Интересното е, че хората се бяха научили да си взимат храна за вкъщи и си продължиха въпреки, че ресторантите работеха.
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червени неудачници, дано за тези избори ви платят че за предишните пихте по една студена водаЯзък за драскането
16
4
 
7
 
! Отговори
Защо ли? преди 3 години
Защо чак понеделника питаш ???Виждаш, че нямаме никакъв разумен план и управление на епидемия пълен хаос от днес за утре отваряй и затваряй - бизнес на работи така някой бизнес се подготвят седмици наред ... например ресторантите със закупената храна за готвене какво ще прави ще я изхвърля ли това са пари и загуби.
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо чак от понеделник!?А сетих се, вируса му е студено и спинка!И сега всеки ден до понеделник съм на кръчма и в мола!Я ко ще издумкам цялата заплата!Балсъмго и вируса и мерките!
14
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самоков, айде обратно на село!
13
3
 
8
 
! Отговори
метро преди 3 години
един да диша в метрото болен ще зарази поне 1000.