Системата изпраща SMS за имунизиране, а дози няма

Случаят е от Александровска болница в София
25 мар 2021 15:32, Ния Христова
36
Системата изпраща SMS за имунизиране, а дози няма
Снимка: БГНЕС
Мъж сигнализира за проблем с COVID ваксинацията в Александровска болница в София, информира БНР. Марин Шошков е получил съобщение за поставяне на първа доза РНК ваксина днес чрез електронната система, но тока и не е бил имунизиран.
 
Като причина лекарите посочват, че няма ваксини:
 
"Като отидох в Александровска на фургон РНК ваксините, ми казаха, че не ваксинират хора от системата, защото няма ваксини. Отидох при заместник-директора по административно-стопанска дейност Куманова. Тя ми каза, че електронната система за записване била на министерството, да се оплаквам в министерството. Да ви кажа, че от сутринта хора почти няма. Те седят тука във фургон Б и пушат цигари. Казаха - ние седим във фургона, защото няма ваксини".
Още по темата
 
От Александровска болница потвърдиха, че липсват ваксини. Засега това е единственият им коментар по случая. 
 
В социалните мрежи хора също сигнализират за липса на ваксини, поради което запазените им часовете чрез електронната система са отменяни и презаписвани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
2
 
! Отговори
do 29 преди 3 години
До Анонимен: То пък големия келепир като се боцкат с РНК. Най-много да им пораснат роги. Отделно това не е ваксина, ваксина може да стане след като мине всичките етапи на тестове. А те са просто опитни зайчета
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
М мен не ме интересува дали има или няма ваксина поради простата причина че нямам умствени проблеми и не смятам да се самоубивам;)
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксини има разнообразни, но има и списъци. Съшият случай с Александровска като на този мъж имам, с разликата, че две седмици беше висенето при мен - един път на 13.03 после атоматично презаписаванв за 20.03. Който няма претенции за ваксините може да си забие и един пирон сам и да не се разкарва, нали така
28
0
 
5
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Система в България работи само ако ще се краде...иначе забравете.Така е при гроб!
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обръчите от фирми и обръчите от администрации се ваксинират с РНК ваксина сега.Ще чакате.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е да не би да си се имунизирсл като си без предпочитания истинста е че по медиите дават информация че ваксини има но явно няма това вече се дължи на правителството
25
2
 
9
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Абе защо се правите на ударени, бе, ей. Я отвори портали и виж дали ако си отбелязал Пфайзер това ти гарантира, че ще има такава когато отидеш. Ми не, не ти гарантира. Пише си го черно на бяло. В зеления коридор само на тъпанарите не стана ясно, че ако изобщо стане ще е към края на годината да могат да си посочат конкретна ваксина и наистина да ги ваксинират с нея. Аз си написах че нямам предпочиания, защото беше ясно. От ясно, по-ясно. Спрете да се правите на недоразбрали и онеправдани.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма проблем, после като отиде пак ще му кажат че си е изпуснал реда щото датата му била еди кога си. Ама щом има време за губене човека....
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До gogoтова е така, но не пускат РНК ваксини по зелен коридор, а по коридор за наши хора.Вчера са били 4471 + 2667 рнк , от които около 1000 втора игла и 5366 Астра Зенека.(за справка https://coronavirus.bg/bg/statistika) В нашата страна няма единен списък, а множество списъци с единствена цел - създаване на вятър и мъгла. Управление по добрия стар метод: РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ!
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да питат информационно обслужване. Поредната им система която работи неадекватно!
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без думи,искат хората да се ваксинират а в същото време се подиграват не гаврят с тях.Гадове мръсни не ви ли е срам поне малко,нямате капка морал.
20
0
 
7
 
! Отговори
мхм преди 3 години
същото в РЗИ София, където казаха, че нямат общо със системата
19
0
 
7
 
! Отговори
Прецакан преди 3 години
Същото е и в МЦ Торакс 2, нямат ваксини, но системата генерира часове и изпраща подсещащи smsи, но ваксини няма. Така десетки хора остават излъгани.
18
0
 
10
 
! Отговори
1-н преди 3 години
Щеше да е смешно ако не беше жалко
17
0
 
11
 
! Отговори
gogo преди 3 години
Кунчев днес изръси,че ваксинират по 12-15000 дневно.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
we were due yesterday and went but no Pfizer or moderna at st anna hospital
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера в имунизационния кабинет на ИСУЛ ваксинираха с Pfizer сужители на фирми по списъци , спуснати от Софийско РЗИ. Случайни граждани не можело да ваксинират, защото щял да стане голям скандал, ако лисва доза за някой от списъка.От вчекашните 7000 дози РНК само около 1000 са за втора игла. От вчера звъня в РЗИ-то да попитам как да се запиша като фирма, защото вече четвърти път се презаписвам като гражданин и не ми се получава. Но телефоните на СРЗИ дават служебно заето или свободно до откат
14
0
 
13
 
! Отговори
Същото се случи и с преди 3 години
Майка ми днес в ПерникОтговора който ми дадоха в РЗИ и той същият - оплачете се в министерството ако искатеТез да не са се наговорили?
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е зле ваксинацията. Хората си имат и други ангажименти. Трябва минимум 30 000 да се Ваксинират на ден.
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как ще получа СМС като не притежавам телефон?