Със затопляне на времето - напаст от кърлежи в столичния район "Сердика"

Още от HelpBook - коли в зелени площи, кучета без каишки в парк
3 апр 2021 18:14, Анисия Иванова
45
Със затопляне на времето - напаст от кърлежи в столичния район "Сердика"
Снимка: Pixabay

Парк "Гео Милев“ се намира в един от най-спокойните и предпочитани квартали за живеене и предлага разнообразни развлечения като спортни уреди на открито, заведения, пейки, детски площадки и полянки, където децата да потичат. За съжаление, в платформата на Helpbook.info получихме сигнал за недобросъвестни собственици на кучета, които пускат без надзор домашните си любимци из цялата територия на парка.

Ето какво пише нашият възмутен потребител: „Искам да подам сигнал за наличието на множество домашни кучета без каишки в парк Гео Милев. Проблемът е, че през целия ден повечето от собствениците разхождат домашните си кучета без каишка, те тичат из целия парк, между децата, които в много случаи се плашат от размера или поведението на кучето. Аз имам две деца, често посещаваме парка, винаги се налага да държа децата близо до себе си, за да не бъдат изплашени от подобни кучета. Считам, че както аз като родител държа децата близо досега, ПОНЕ собствениците трябва да ди връзват, когато ги разхождат. ОЩЕ ПОВЕЧЕ, че в горната част на парка има обособена кучешка площадка, която почти не се използва, а в долната част, близо до ул. "Коперник" има НЕГЛАСНО обособена ЦЯЛА поляна само за кучета, където децата не използват поради тази причина“. Молбата е за съдействие от община „Слатина“-все паркът трябва да може да сеизползва и от деца, а не само от кучета.

Със затопляне на времето жителите на район „Сердика“ са пропищели от бума на популацията на кърлежи, които се намират буквално навсякъде - детски и кучешки площадки, детски градини и училища. Според автора на сигнала кръвосмучещите "лепят се и на хора, и на домашни любимци, изобщо - малък ад е".

Получихме и сигнал от живущ в ж.к. "Дружба" 1, където в зелените площи редовно, всекидневно, се паркират автомобили, които освен че са превърнали поляните в блато, принуждават хората, живеещи в блока да дишат изгорелите газове, особено от хората на ниските етажи. „Там живеят И деца, И хора, които дишат всичката тази смрад и отрова! Моля, да бъдат взети мерки за прекратяване на това безумно паркиране и да бъдат създадени условия за паркиране на подходящи места“, завършва сигнала си нашият потребител.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на InvestorMedia Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разнасят ги едни с каруци и глутниси кучета. Плъзнали са навсякъде, даже и на жълтите павета. После в трамвая или тролея на тумби. В метрото засега не припарват - трябва билет, а те не плащат за такива глупости.
38
0
 
4
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 3 години
Някога преди много години когато бях малък играехме,търкаляхме се,борехме се по тревата в тревните площи на ж.к."Ленин"/сега ж.к."Яворов/ и на никой никога се беше забил кърлеж,просто нямаше такива.Същото беше по средношколските и студентски бригади.В казармата на летните лагери спяхме на земята само на войнишко наметало/плащ наметало/ и никой не беше ухапан от кърлеж.На какво се дължи този бум,на популацията на кърлежите-загадка.
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре напаст от кърлежи, колкото напаст от фааатмаци като Румен Рублата
36
5
 
3
 
! Отговори
ЗАРАЗНО ЗЛО преди 3 години
По добре е напаст от кърлежи, отколкото напаст от Импексови крадливи БСПдирасти.
35
3
 
10
 
! Отговори
стоян преди 3 години
Напастта от гербаджии е най-вредна.Тия вредители трябва да бъдат пръскани яко.
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Софиянци са си разхождали кученцата по родните места и до Витоша и после - хайде в парка, по улиците, в детската градина, за малко в училището, до спортната площадка, пак в парка, пред блока...
33
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърби ли, сърби ли.. мърляви шопи?
32
1
 
4
 
! Отговори
. преди 3 години
Те да са само в Сердика здраве да е! Ами те и в парламента и в министерския съвет и в столична община ......
31
3
 
4
 
! Отговори
Приют за хора и куче преди 3 години
Един ден вярната Анитас писмо любезно го запита:Забрави вече хляба чер,пиши ми как се чувстваш като милионер.Анита отговор получи:По-зле живея и от куче -спя под един пробит балкон.Прати ми някой стар износен панталон.
30
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога пък в комунистическа България хората са били важни?Кучетата разбира са важни, но само ако вредят на хората.Лозунга от времето на соца "Важното е на хората да им гадно".
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не дамо в този квартал навсякъде са където я няма общината за дезаритизация
28
9
 
9
 
! Отговори
Инсектчо преди 3 години
Кърлежите нахапали яко *** Нинова и сестра Галева . И днес , и двете ,освен мравучкания , имат силен сърбеж между краката. Борисов веднага зявил , че ще ги почеше на 4-ти април там , където ги сърби. Гарантирал пълно успокоение !
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в Люлин е същото.
26
6
 
9
 
! Отговори
Чети Ганьо чети ! преди 3 години
Има закон за ветеринарномедицинската дейност.В Общините има Наредби ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД, СПОКОЙСТВИЕТО И СИГУРНОСТТА НА ГРАЖДАНИТЕ, ЗА ОПАЗВАНЕ НА ОБЩИНСКАТА СОБСТВЕНОСТ И ОКОЛНАТА СРЕДА, ЗА БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕ НА ТЕРИТОРИЯТА"Какво е виновно едно куче, като на територията живее оскотяло население ?!Само Военен режим Пиночет за балканските диваци 1
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Епа да не излизаме изобщо
24
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива родители, които развиват в децата си страх от кучета, трябва да ги съдят.
23
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21Бягай, зад теб има снимка на куче и ще те ухапе.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21Ти гледай демократ са не те ухапе, особено мутродемократ. Тогава ще разбереш какво е хапане.
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 18. Кучето е страшно , но хапе като комунист от към гърба. В това е страшното.
20
5
 
8
 
! Отговори
Snorky преди 3 години
София като цяло си е един голям кърлеж.