Бивш шеф в СДВР: Убийството в София може да е външна поръчка

Продължава разследването на убийството на Николай Драгополов
8 апр 2021 12:18, Ния Христова
28
Бивш шеф в СДВР: Убийството в София може да е външна поръчка
Снимка: БГНЕС
Продължава да се разследва убийството на 46-годишния бизнесмен Николай Драгополов в София. Собственикът на автокъща беше застрелян, докато чака на червен светофар. Експертите смятат, че покушението е поръчково. Според бившия директор на СДВР Валери Йорданов изпълнителят на деянието не е случаен човек.
 
"Всички елементи, които се съдържат, водят към изпълнение на поръчка. В случая бих казал, че това е проведено доста внимателно - като наблюдение. Най-вероятно мястото е наблюдавано нееднократно. Проучено е и къде е най-удобно да бъде извършено престъплението", коментира пред Нова тв Йорданов.
 
Според бившия директор на СДВР самата подготовка е продължила 3-4 дни, в зависимост от маршрута и поведението на набелязаната жертва.
Още по темата
 
"В случая мястото е подбрано добре, тъй като е доста оживено и предоставя доста посоки за оттегляне. Наличието на свидетели е сведено до минимум. Ако някой е видял нещо, едва ли е обърнал внимание", добави Йорданов.
 
Той посочи, че най-вероятно е имало и съучастник - човек, който е наблюдавал кога жертвата ще излезе от автокъщата.
 
"Възможно е да е външна поръчка. Изпълнението според мен е доста скъпо като организация. Нашите изпълнения са доста шумни и придружени със стрелба. Тук виждаме едно доста стриктно изпълнение, както по отношение на организацията, така и по отношение на стрелбата", обясни още Йорданов.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шеф след шеф , много знаете ,а колко убийства разкрийте от миналите години
23
0
 
3
 
! Отговори
Таки от 56-то преди 3 години
Милиционерите са Организирана Престъпна Група. А комунистите се самоиздържат с трафик на Опиум от Турция, повече от 100 години.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
50 до 70 процента от авто къщите са пера4ници на пари от мръ-сен бизнез най-4есто дрога....
21
1
 
3
 
! Отговори
Лаик преди 3 години
**... може да е външна поръчка...** , но също така може и да не е!
20
0
 
5
 
! Отговори
Ами да! преди 3 години
Или Кремъл или ЦРУ. Как не се сетихме по-рано? А може би са били Мосад?
19
2
 
10
 
! Отговори
Пфф преди 3 години
Ей много сложна подготовка. Изчакали го на светофара до неговата автокъща. Феноменално. Как ли са го измислили.
18
1
 
13
 
! Отговори
Възможен преди 3 години
По принцип е възможно наистина. Възможно е и да е поръчано от извънземни. Малко вероятно, но е възможно. Абе милиционери сър.
17
1
 
10
 
! Отговори
абоната е на мо~~~ре преди 3 години
Няма нищо по-лошо от корумпирана полиция.Днес бившата ДС политическа милиция е превзела страната.Срашно е !!!Обаждаш се на тел.112...размотават те, разтакават те, накрая ако те свържат директно с полицията, чакаш минути чакаш...недочакваш често...
16
1
 
7
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
Шеве, разкрийте 1-2 поръчкови убийства и после анализирай това. Не че нещо ама и умрелите кучета ви се смеят
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те затова мутра на светофар не спира.
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да се радваме че бандитие се избиват по между си и така ни отървават от себе си, те тръгнали да харчат народна пара да разследват кой бандит как точно и защо е убил другия. Затворете го това дело и се концентрирайте върху живите бандити.
13
0
 
12
 
! Отговори
морски преди 3 години
Бивши полицаи правят охранителни фирми и върлуват тук на морето.Проверете за даренията им за МВР.Действа се по мафиотски начин с мутренски похвати, като `конкуренцията` взема жертви.
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нашите изпълнения са доста шумни и придружени със стрелба. Тук виждаме едно доста стриктно изпълнение, както по отношение на организацията, така и по отношение на"............Нашите изпълнения са доста шумни, особено при неуспешна стрелба с гранатомет в София. Спомняте ли си случая? Открихте ли извършителя и поръчителя?Тук виждаме едно доста стриктно изпълнение, както по отношение на организацията, така и по отношение на резултативността.
11
0
 
2
 
! Отговори
Корона вирус преди 3 години
Корона вирус
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе направо го пишете самоубийство ида се приключва драмата. И без това не можете а и не искате да разкриете нищо.
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднъж да спре мутра на светофар и виж какво става...
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това бившите полицаи са най - добре-по време на активната си служба плачат "ние ги хвщаме, те ги пускат", след като се уволнят обаче, стават истиски специалисти - къде охрана, къде тероризъм или нацинана сигурност. Милиционери - мишки.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има много хора видели разни интересни неща, но по-важното е как министерство без което престъпността би спаднала с деветдесет процента, ще гарантира сигурността на свидетелите.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато на някой с възможности ми е пречил, тогава (чети внимателно) го изселват.Няма човек, няма проблем по български.Има примери достатъчно, стига да потърсиш.Обаче, когато си е врял носа където не трябва, когато е засегнал интересите на когото не трябва, дори в брониран джип да се крие, случва му се случка за последно...
5
0
 
8
 
! Отговори
Аман от стари муцуни преди 3 години
Всички бивши "велики" полицаи и специалисти по сигурността направихавятър с приказките си,плямпайки теоретични постановки.Ами то и аз можеда се изкажа:бил е убит,защото някой с възможности не го е харесвал,пречил му е.И това ще е 100% истина просто защото няма как да е иначе,както в "решава логиката",рубрика от забавните страници.Но плюнковцитене са виновни,а медиите,изпаднали в нямане какво да показват,коитоканят тщестлавните пенсии за ексклузивни прозрения,непоказващи нищо.