Неизвестни режат наред здрави дървета в "Люлин", снимат се

Дърветата са на над 30 години, явно има спор за имота
8 апр 2021 08:39,
33
Неизвестни режат наред здрави дървета в "Люлин", снимат се
Снимка: Кадър Нова тв

Поголовна сеч с моторни резачки в столичния кв. "Люлин". Неизвестни пристигат изненадващо и режат наред здрави дървета пред жилищен блок, сигнализираха пред Нова тв потърпевши съкооператори, участвали в засаждането на фиданките. Полицията издирва извършителите на набезите.

"Преди седмица отрязаха една част. Преди ден мъжете се върнаха и отрязаха друга част", разказа Ели, която живее в близък блок.

Двама от живущите в района чуват резачките и се намесват. Злосторниците бягат, но по-късно мъж в черен джип се връща, за да снима "подвига" си. Дърветата са на над 30 години.

"За мен това е абсурд, вандалски акт, който граничи с престъпление. Образувано е досъдебно производство в полицията, надявам се в най-скоро време да бъдат разкрити виновните", обясни кметът на района Милко Младенов.

Районът е граница между частен и общински обект. Собственикът на терена е подал сигнал за отрязването на дървета в обекта му. Главният архитект на София е отказал виза за строеж, именно защото на територията има жива растителност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тир паркинг комко, един глиган с шестица изсече над петдесет дървета, незаконна бензиностанцийка има, мърля нещо с едни самосвали, загробва отпадъци с тежка механизация, но до момента нищо. А и фирмата му е ясна мъ ка транс.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако го хвана някои главата ще му отрежа и ръцете до глезените.
7
1
 
25
 
! Отговори
мак преди 3 години
Сега вече няма растителност и пречки за пореден строеж. Какъв ***.о.т трябва да си за да направиш това, не е истина.
6
8
 
8
 
! Отговори
СЕЛЯНИН преди 3 години
Тооо... цялата държава е "отсечена", те за няколко дървета се вайкат.
5
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно ферари с цвят червен, фиданки *** всеки ден, товаму трябва на човека!Честито да ви е, слависти! Подкарахте ли вече фераритата си, по-добре ли живеете след като паднаха ГЕРБ, всигнаха ли ви се доходите?
4
1
 
30
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Е, то в последното изречение се крие отговора на загадката, но явно само ще си затваряме очите, и скоро идва новата сграда. Честито на печелившите, по-добре от сега да купуват на зелено, че няма да остане за всички.
3
0
 
24
 
! Отговори
David преди 3 години
Е то пише какво ще се случва, ама няма кой да чете. Блокиран е парцела от архитекта за строеж, понеже има растителност
2
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чалгарите, ягодоберачйте, чистачите на тоалетни и гласувахаза чака рака месията славуца трифонов от ИТН, а той ни донесе анархия и Адът се оказа на земята!При Слави Трифонив е така, искахте го, получихте си го!
1
0
 
26
 
! Отговори
съчки събирам....... преди 3 години
Нещо ще се случва на мястото на отрязаните дървета!