С множество рани, операция... Питбул нахапа момиченце в София

Детето е хапано по главата, има фрактури на черепа
182
С множество рани, операция... Питбул нахапа момиченце в София
Снимка: Кадър БНТ

Питбул нападна и жестоко нахапа дете в София. Инцидентът е от преди дни и е станал пред блок в столичния квартал "Триъгълника". 4-годишното момиченце е с ухапвания по главата, а родителите са в шок след инцидента.

Майката Габриела Кирова разказа пред БНТ, че детето е претърпяло належаща операция, но вече е в стабилно състояние и се възстановява в дома си.

"Раните са много, четири на брой, има две фрактури на черепа и е стресирана, което няма как да не е така", каза тя. Майката разбира какво се случва, когато бащата ѝ се обажда, за да поиска ЕГН-то на детето, защото е прието в "Пирогов".

На другия ден след инцидента собствениците на питбула са се свързали с нея.

"Обаждането на собственичката ме разстрои много и ме шокира, защото тя искаше от мене да забравя на кого е кучето и в жалбата да напиша, че не знам на кого е", каза още Габриела.

С малката Дарина вече работи психолог.

Инж. Георги Александров от районното кметство в "Надежда" каза, че когато се правят проверки от районната администрация, се съставят актове и глоби, а при такива тежки инциденти това не удовлетворява родителите на пострадалите и те предпочитат да се обръщат към полицията.

"Проверки се правят както по сигнали, така и регулярно всеки месец. За миналата година са направени 71 проверки, при всяка една се съставя констативен протокол, а при откриване на нарушения се съставят констативни актове на стойност около 100 лв", обясни още инж. Александров.

Експертът по хуманно отношение към животните Явор Гечев коментира, че такива случаи има много и вината е изцяло на собственика на кучето, защото когато си вземе такова куче, той трябва да вземе мерки и да предпазва обществото и затова законът вменява такава отговорност не на кучето, а на собственика.

"Собственикът носи наказателна отговорност при такъв инцидент, при който има средни телесни повреди или не дай си боже, нещо по-сериозно, вменява наказателна отговорност до 3 години. Така че оттук нататък полицията и прокуратурата трябва да разследват този случай и да потърсят отговорност от собственика", каза още Гечев.


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе няма ли кой да нахрани с антифриз този четириног приятел на човека и да я гледа как се гърчи ?! Чувал съм още че и хапчета за сърце действат много ефикасно.
19
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
У нас си купуваш питбул и може да убиваш безнаказано дори и деца.
18
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това трябва да се третира като опит за убийство и собственика в затвора.
17
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Единственото спасение е тази изкуствено създадена порода да се забрани за развъждане.Питбулите са резултат на човешка дейност, това не е нормална порода, създадена от природата.
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има и друг вариант, но в България никога няма да се случи. Трябва да се организира наказателна група,и при наличие на такива свободни кучета,отнема се кучето и собственика меко казано се съветва и се възпитава.
15
5
 
28
 
! Отговори
Ивайло преди 2 месеца
До кога ще ги търпим тези кучкари? Навсякъде си разхождат песовете без повод. ***...
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стига сте трили истината, бе псевдожурналисти! Стига сте се кланяли на мутрите!
13
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хора за съжаление и този път политиците са виновни.Ако на този собственик,му се наложи глоба от 100 000 лева и затвор от 15 години,никой друг няма да си разхожда кучето повтори начин.С ***.ци само с наказания може да се справим.Но нашите политици не ги интересува това понеже техните деца живеят в Англия,Германия,САЩ и там няма подобни проблеми.Тяхните деца идват в България за седмица две,не повече.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е да потърсят, ама ако сме нормална държава...
11
1
 
30
 
! Отговори
Добър ден ! преди 2 месеца
Простичко ! Забраняват се определени породи за отглеждане от домашни стопани и ...
10
0
 
12
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 месеца
Драги журналисти, слеете този и другите случаи и ни осведомявайте, кои случаи са "замазани" !!!""Собственикът носи наказателна отговорност при такъв инцидент, при който има средни телесни повреди или не дай си боже, нещо по-сериозно, вменява наказателна отговорност до 3 години. Така че оттук нататък полицията и прокуратурата трябва да разследват този случай и да потърсят отговорност от собственика", каза още Гечев."
9
2
 
32
 
! Отговори
perry преди 2 месеца
В свободните държави, тези ги приспиват без обяснения! В колониите е така. Да живее денокрацията!
8
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Питбула за суджук, а собсвеника му в затвора. Само така ще се възпитат кучкарите.
7
1
 
40
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ПИТБУЛИТЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПУСКАТ СПОКОЙНО ДА СИ ТИЧКАТ!!!ТОВА Е СПЕЦИАЛНА ПОРОДА КОЯТО Е СМЕСКА МЕЖДУ КУЧЕ И ДИВ ЗВЯР ТОВА НЕ Е ЧИСТА ПОРОДА КУЧЕ
6
3
 
38
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 месеца
Забранете такива породи в България , колко още жертви ще има !!!
5
0
 
37
 
! Отговори
Таню преди 2 месеца
Поредната статия в стил и това ще замажем... Инфaнтилните истории в тая "държава" никнат като гъби напоследък. А тоя идeот с великия боен пес трябваше да го турят на първия ред и да гледа операцията на малката в детайли, а не да звъни и стресира. Триъгълника, Надежда, там надежда няма, тва си е ежедневие, явно..
4
2
 
45
 
! Отговори
Хи преди 2 месеца
*** бямат акъл да гледат такива породи кучета. Кога най-после ще бъдат забранени със закон? Собствениците на тези породи са все едни мало умни хора
3
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ама давайте с имена де, последно всички ли са "забравли на кого е кучето"?
2
0
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Собственичката се е обадила, за да каже на майката на пострадалото дете да забрави чие е кучето?!Ма, голяма бяла птицо, това да не са клиентите ти, че да забравиш кой след кой ти е идвал, ма?!Сливенския и утежняващи вината обстоятелства, заради изнудване, стаяване ма фактите и т.н!
1
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези бойни породи кучета трябва да бъдат забранени!