Затварят кръговото при п.в. „Горубляне“ тази нощ

Ще се полага последният асфалтов пласт на съоръжението
23 май 2021 08:19, Елка Василева
43
Затварят кръговото при п.в. „Горубляне“ тази нощ
Снимка: архив, БГНЕС

През нощта – от 22 ч. до 6 ч. сутринта на 24 май, за полагане на последния износващ пласт от асфалтовата настилка ще бъде затворено кръговото кръстовище при пътен възел „Горубляне“ на Южната дъга на път II-18 Софийски околовръстен път /СОП/, съобщи АПИ.

За да не се затруднява трафикът и да не се променя разписанието и маршрутът на автобусите от градския транспорт, строителните дейности ще се извършват през нощта и в почивните дни.

Пътуващите в посока Панчарево, Кокаляне и Самоков ще могат да използват обходния маршрут по ул. „Бистришко шосе“ и ул. „Цар Асенов път“ в Бистрица, която свързва Бистрица и Панчарево.

6-километровият участък от СОП по договор трябва да е готов до края на 2021 г., но с темповете, с които строителите работят, се очаква обектът да завърши по-рано. Изпълнени са всички мрежи от инженерната инфраструктура, изградени са съоръженията в отсечката и в момента се полагат последните асфалтови пластове по директното трасе и локалите.

С разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път в отсечката от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“, което стартира през октомври 2019 г., съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.

 


43
Още от София
Какво е работното време на "зелените коридори" в столицата?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Софиянец преди 3 седмици
Да затварят всичко! Кой се е прибрал, прибрал, който не е - друг път. Стига сте пълнили София!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кръговото го затвориха на 22.05 в 21 h.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Провинциалиста 2Магистралите да не водят към луната бе селски?Какво значи само София?Виж какво става около Пловдив - тамошното околовръстно.На Бургас му направиха околовръсно.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Свиняхем не знаеш, хем квичиш по бесепарски.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Работници ,още от 9 h вечерта, отклоняваха колите от с. Лозен. Защо нямаше инфо, преди това???
12
2
 
1
 
! Отговори
Свиня преди 3 седмици
Към питащия герберски трол...няма протести щото и да има файда ....няма откраднатите милиони няма да се върнат...колко от тези 125милиона за 6км път са отктаднати никой не знае ..но не са малко...
11
0
 
5
 
! Отговори
Който не е стъпвал преди 3 седмици
В София ще вземе да си помисли, че преди е нямало връзка между Тракия и Струма, така е написано. Пътят винаги си е бил там. Просто сега ще има тапа само между Бъкстон и Люлин. Независимо от това, поне тази отсечка вече ще се минава бързо.
10
2
 
3
 
! Отговори
Хмм преди 3 седмици
Това с по ранните завършвания сме го гледали. После се довършват нещата още 1 година. Спортната зала в Пловдив така я отвориха уж 1 година по рано и после още 2 години имаше довършителни работи - окабеляваня, оправяне на врати, добоядисване, СОТ, и всички останали довършителни дейности
9
6
 
13
 
! Отговори
50лв. преди 3 седмици
що няма протести бе , къде е стадото , къде са тримата овчари и мая общата ?
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мисирките хайде преди да пишете общи приказки да погледнете картата къде са съответните магистрали които споменавате и през колко още тесни участъци (Владая и Суходол) трябва да се мине по южната тангента за да се стигне до магистрала "Тракия" .
7
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Драги инвалиди, бащата на жалкия фигурант няма да ви гази повече по кръговите!!!
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Браво!Добре ли сте?
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво на Бойко само при неговото управление България се развива в правилна посока.Хора кацат на Марс ние още асфалтираме това което е построено от бай Тошо.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много, моля полицията да не санкционира за винетния стикер,тъй като пътуващите от с.Лозеннастъпват магистралата за 5 км.От отклонението за Елин Пелин.Глобата е голяма, а има радар в този отсек. Благодаря.
3
9
 
4
 
! Отговори
Браво! преди 3 седмици
Браво на правителството и лично на г-н Президента генерал Радев, че след като предишното правителство не успя да положи последния пласт асфалт за три години, сега го правят за една нощ! Освен това са осигурили и обходни пътища за населението. Браво!
2
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Правим само около София в провинцията кучетата ни яли
1
3
 
5
 
! Отговори
вай вай ваййй преди 3 седмици
Ужас, сега къде ще въртим кръгчета?!