Родители на неприети в ясла и градина деца на протест

Те искат компенсация без ограничение във възрастта
25 май 2021 07:52, Ния Христова
61
Родители на неприети в ясла и градина деца на протест
Снимка: БГНЕС
Родители на деца, които не са приети в детските ясли и градини, се събират на протест в София.
 
Той ще започне в 16 часа пред Столичната община. Протестиращите искат компенсация за неприетите деца без ограничение във възрастта. 
 
Това е пореден акт на недоволство. След първото класиране за прием в детските градини и ясли в София над десет хиляди деца останаха неприети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТова с телефона на стъклото дето си го слагат *** е явно запазена марка. Един така ми беше спрял пред гаража и си оставил телефона. Има две табели с огромни букви, да не се спира, че гаража се ползва.Въобще и не съм го чакал. Звъннах му и му казах, че ако до 5 минути не си е махнал таратайката, ще ходи да си купува нови гуми и повече да не се налага да му звъня.Бързо дойде.
14
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези същите *** си домъкнаха и каруците в София.Пред блока е като индийски паркинг.Всяка трета кола е с регистрация Видин, Враца, Монтана, Благоевград ....И всичките си спират както им дойде и си слагат бележки с телефоните.Миналата седмица некакъв спрял втори ред и си сложил телефона на стъклото.Звъня, звъня , вдига след трето позвъняване, а ааа преча ли добре слизам.Чаках го 15 минути и той идва все едно нищо нередно няма.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живея във ВТ и тук подобен проблем няма
12
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СофияИ кой ще остане да работи в София? 200-300 лелки реститутки може би?
11
1
 
4
 
! Отговори
аз преди 3 години
До Анонимен 4Тая мярка от къде я видя? Половин Европа живечт по селата и работят в градовете, Само в България трябва да е друго яче защото гербавите мошенници могат само да закриват.......... болници, училища, градини и други. Работа, Работа Работа! Рушенето също е работа!
10
12
 
5
 
! Отговори
София преди 3 години
Айде, тия дето не си плащат данъците тука почнаха да дигат протести и да си мислят, че всичко им е бащиния.Поредните истерични маичета дето ще почнат да обясняват, че искали да ходят и на работа, нищо, че повечето работят хоум офис.
9
1
 
3
 
! Отговори
аз преди 3 години
Нали знаете - Работа, работа, работа! :)
8
0
 
24
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
До МомоВ София има проблем с липсата на места в детските градии просто защото общината в миналото приватизира и подари голям брой градини на "свои" хора, които превърнаха градините в друг вид бизнес и застроиха терените... Това стана по времето на кмета стефан софиянски и тогава детски градини за над 3000-4000 деца бяха реституирани, продадени или направо подарени на сини бизнесмени... В София има най-ниската раждаемост в цялата стана под 1 дете на жена, абсурдно е да има такъв проблем...
7
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера Йотова направи изявление,че си връщат държавата.Като си връщат държавата да върнат и местожителството.Навремето не можеше да започнеш работа в друг град заради местожителство.Дори апартамент не даваха да купиш като не си жител на града. Връщат си държавата комунистите и да ви връщат по селата. Стига сте ревали за компенсации!Нищо не сте вкарали в местни данъци и такси.Живеете на квартира. Пълно безхаберие.Всеки ламти за пари. Да ви компенсират на село!Централизирате държавата изкуствено.
6
6
 
22
 
! Отговори
Париж преди 3 години
Чувам, че този проблем в Париж го няма. Никой не протестира, а местата там също не стигат. Когато не отговаряш на критериите какво има да се протестира. За 10000 деца - това са близо още 40 дегски градини?!?!? София да не е Мексико Сити?!?!?
5
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МомоСеляните си мислят, че някой им е длъжен, веднага да им осигурява и мястото за детето им като се домъкнат в София.
4
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Родителите на неприетите да си направят регистрация, където живеят и да си плащат данъците. Както и да си регистрират колите там. Не да плащат данъци на село, а да живеят в големите градове к да ползват всичко. Общината, как да види къде сте, като нвма отчет.
3
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София расте с часове. Хиляди млади семейства поемат път към София с надежда за по-високи доходи. Така на практика няма как да се насмогне на прием в ДГ. В провинцията няма проблем с местата в детските градини. Цели села и малки градове обезлюдяват. Всичко живо отива в София. Какви компенсации искат? Да се въведе точка за уседналост на родителите! Тези деца в повечето случаи дори не са родени в София. Това е рекет и изнудване на държавата.
2
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като се върнат на село ще има място в детска градина. Не може половината държава да е в София, да се строи безразборно и да има място за всички
1
4
 
23
 
! Отговори
Момо преди 3 години
Държавата кога ще си зададе въпроса защо само в София има подобен проблем с детските градини и колко детски градини и училища бяха и се закриват в провинцията? Проблемът е много по-сериозен отколкото си мислят някои, ако изобщо мислят за него, де.