Д-р Оскар: Александровска болница е в катастрофално състояние

Специалистът напуснал болница заради водената политика за управление
76
Д-р Оскар: Александровска болница е в катастрофално състояние
Снимка: БГНЕС

"Преди седем години Александровска болница не е имала задължения, а сега е в катастрофално състояние". Това обяви пред bTV доц. д-р Александър Оскар, който напусна съвета на директорите на лечебното заведение.

Специалистът посочи, че е напуснал съвета, защото не е съгласен с водената политика и начина, по който се управлява лечебното заведение.

Още по темата

Оскар коментира, че е бил извикан в болницата, за да разпише протоколи на заседания на съвета на директорите, които не са се състояли, но на тях са разпределени над 30 млн. лева.

"Изпратих сигнал до тогавашния министър, проверката не е установила никакви нарушения. Изпратих нов сигнал до новия министър, проверката тече в момента", посочи Оскар.

Той твърди, че тези протоколи представляват непроведени заседания.

"Аз нямам претенции да бъда управител на болницата. Призоваваме принципала да намери начин как да ангажира хора, експерти, които да поемат болницата в такъв труден момент", каза още очният специалист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Д-р Оскар е много добър лекар и смело изразява позицията си. Преди време обясни колко вредни са електронните устройства за зрението на децата, но кой да го чуе. Управляващите внедриха интерактивни дъски по училищата и усвоиха едни пари...
50
0
 
1
 
! Отговори
Mariq преди 2 години
Всичките са за проверка и за опандизване на ръководствата им. Само ги инетересуват заплатите им и нищо друго . И хипократова клетва са давали - позор за тях и подигравка за данъкоплатеца !
49
1
 
9
 
! Отговори
Мехуро, ходя пеша бе преди 2 години
До Малко реализъм!Супер е, че клиниката му е получила апаратура за милиони. Лошото е, че вероятно болницата е платила няколко пъти по-скъпо за същата апаратура. И е откраднала поне още толкова от всякакви схемички и точенен на здравната каса. Това е проблема и Костя Ботокса е символа на всичко гнило в здравеопазването ни.
48
1
 
9
 
! Отговори
Ботокса преди 2 години
Да не остане по-назад,щом има къщи за тъщи,сега и кетъринг за тъщи.Че е явен конфликт на интереси,няма значение.Гешев е над тия неща.
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 40Не знам какво общо има Кадурина с офталмологията на Александровска. Тя е дерматолог и завладя дерматологията на ВМА. Иначе, че е псевдодоктор е истина.
46
2
 
9
 
! Отговори
До Българин отново преди 2 години
Значи ,когато разкриваш далаверите на ГЕРБ,не трябва да си лекар на годината,нищо че си достоен?Типично герберска логика,само техните калинки заслужават .Е затова никой не ви харесва.
45
1
 
8
 
! Отговори
Когато преди 2 години
Бездомникът Горанов беше министър на финансите,с пари от бюджета тихомълком покри 50млн.дълг на Правителствена болница.Явно и в Александровска някой е очаквал същото.
44
4
 
3
 
! Отговори
Българин отново преди 2 години
Кои бяха другите кандидати за приза "Лекар на годината"? Нямаше ли между тях по-достойни от "избрания"?
43
5
 
5
 
! Отговори
факти преди 2 години
Порових се в Търговски регистър, та ето факти и доказателства:До 2012г. болницата има натрупана загуба за предходни години - 29 249 хил.лв. или 29 милиона.Ангелов е шеф от 2013г2013- 4517 хил. лв загуба2014 - 2569 хил. лв загуба2015 - 4646 хил. лв загуба2016-4926 хил. лв загуба2017 - 6562 хил лв. загуба2018 - 6439 хил. лв загуба2019 - 6047 хил. лв загубаНатрупана загуба вече 59257 х.лв. или за 2020г тя става 65304 х.лв. загуба минали години. За 2020 няма данни още.
42
5
 
15
 
! Отговори
Знае се! преди 2 години
Това е ГЕРБ-СДС! Сега вече в пълна светлина, след като със СДС приеха безусловно да бъдат правоприемник на началото на кражбите и разграбване на държавата, което беше в идеологията на СДС, за което СДС бяха изритани от властта през 1992г. Сега вече са напълно комплектовани като коалиция от партии на кражбите, разрухата, диктатурата и тотален разпад на държавността, с оформено като стока и продажбата на националните интереси! ГЕРБ-СДС -- изключителни вредни антибългарски партии!
41
9
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Оскар в ролята на Рашков в Александровската! Нямат спиране!
40
4
 
17
 
! Отговори
от Раднево преди 2 години
Ами същото стана с болницата в Раднево. Откраднаха милиони под ръководството на местното ГЕРБ и сега болницата е във фалит и затворена-цяла община е без болница.Да крадеш от здравето на хората минава всяка наглост-гарантирано от ГЕРБ.Такова чудо не сме виждали- страшен ужас и беззаконие, мафиотски октопод
39
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Внимание!!! МНОГОниковият трольо е на амбразурата - смях и бабабикянщина, не му се впрягайте - просто зарежете този КОМУНЬОсайт!
38
7
 
5
 
! Отговори
Мартин преди 2 години
Какво лицемерие!
37
15
 
9
 
! Отговори
Малко реализъм! преди 2 години
Никой не оспорва професионалните качествата на д-р Оскар, но някак не е честно клиниката, която ръководиш да е получила медицинска апаратура за милиони и ти да плюеш като за световно срещу хората, които също са допринесли за това!
36
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всички е ясно, че в държавните болници се краде по много, а още повече след като и поне 30% отива в шкафчето на вожда.. Единствения проблем на този човек, който ми изглежда искрен е, че все пак се е оставил да го убедят да подпише въпросните документи. Трябвало е да реагира преди да ги подпише. Сега малко е след дъжд качулка, както казват хората
35
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В благи отношения с псевдо-докторицата Кадурина, която завладя офталмологиията в двора на болницата с помощта на обозепочившия комунист д-р Тонин и за сметка на Александровска получи милиони, с които ЗАХРАНИ синчето си НИКИ - "виден талант" в мутро-киното?Защо не си търсите парите в МУТРО-КОМУНИСТИТЕ?
34
10
 
10
 
! Отговори
Пишете глупости! преди 2 години
Александровска болница е на ниво по отношение на лекари, апаратура и битови условия! Просто някои хора по политически причини и земетресение ще предизвикат само да дойдат техните на власт и парите да са в техните ръце!
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България се строяха държавни болници ама без апаратура за обслужване на болните сега болниците са оборудвани със всякаква апаратура не може да нямат дългове след като всичко е вносно къде са 1,5 млрд които бяха взети от НЗОК
32
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ангелов бил сключил договор с фирма на негов воднина за доставка на храна за болницата.Онтосно призива за доказателства, това е работа на прокуратурата, но както знаем Гешев не проверява ОПГерб.