Д-р Оскар: Александровска болница е в катастрофално състояние

Специалистът напуснал болница заради водената политика за управление
76
Д-р Оскар: Александровска болница е в катастрофално състояние
Снимка: БГНЕС

"Преди седем години Александровска болница не е имала задължения, а сега е в катастрофално състояние". Това обяви пред bTV доц. д-р Александър Оскар, който напусна съвета на директорите на лечебното заведение.

Специалистът посочи, че е напуснал съвета, защото не е съгласен с водената политика и начина, по който се управлява лечебното заведение.

Още по темата

Оскар коментира, че е бил извикан в болницата, за да разпише протоколи на заседания на съвета на директорите, които не са се състояли, но на тях са разпределени над 30 млн. лева.

"Изпратих сигнал до тогавашния министър, проверката не е установила никакви нарушения. Изпратих нов сигнал до новия министър, проверката тече в момента", посочи Оскар.

Той твърди, че тези протоколи представляват непроведени заседания.

"Аз нямам претенции да бъда управител на болницата. Призоваваме принципала да намери начин как да ангажира хора, експерти, които да поемат болницата в такъв труден момент", каза още очният специалист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
13
 
6
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен9А ти като си знаел, че се краде, защо не си сигнализирал прокурора?!...Всички чакате на БОйко, а после той ви е виновен, БСПари гадни...
10
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ангелов не беше ли директор там?Съвпадениние ли е ,че при ГЕРб се краде най-много ?Ангелов не ли за затвор?Все реторични въпроси оставащи без отговор.
9
9
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен8ГЕРБ не назначава управителния съвет на болницата! - ако упр, съвет е решил нещо, значи болшинството го удобряват, т.е. болшинството са били съгласно с подобни процедури...И мога да си го обясня - лекарите са твърде заети с работата си за да прекарват часове в решение на неща, които не са от тяхна компетентност...Не е правилно, но смешкото тук е решил, че някакво решение за пари, финансиране не е правилно и не е съгласен, но се е разписал или не се е разписал без да даде обяснение.
8
2
 
12
 
! Отговори
Балтов е у Пирогов преди 2 години
До АнонименБалтов е у Пирогов, колега. Но освен да плюнчи там дето слънце на огрява на буци друго не може
7
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки изминал ден се отвращавам все повече и повече от тези хора на които им се възлагат високи постове, а всъщност те са за съд. Ние бяхме може би единствената държава, която си плащаше тестовете и въобще се оправяхме както може всеки. Цялото напрежение отнесоха и все още отнасят лекарите. Респект!!!
6
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видимите резултати на ГЕРБ.Решават да откраднат 30млн и само те викат да се разпишеш.
5
0
 
17
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
И какво и е на фамилията?Да си чувал, че тук живеят българи армвнци, евреи, деца от смесени бракове?Или у ваше село такива нЕма?
4
19
 
6
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Разбира се, че БСП ще използват този случай в атаката си срещу ГЕРБ и то точно сега, когато още тече проверка там, т.е. преди резултатът от проверката да излезе и да каже, че не са открили нищо нередно там...Грозно е, но в БСП всичко е грозно, явно...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
3
5
 
20
 
! Отговори
Ботокс преди 2 години
къде ботокса да коментира, и той свикна на бойковите номера - да правят фиктивни събрания, решенията да ги взема друг, а УС да разписва като селски кмет. Този стереотип на работа в държавата трудно ще се изкорени след 12-годишното управление на бойко. Ето вижте номерата с отпуските на шефовете на агенции за сигурност - прости селски номера, вероятно подбудени от буци и компания. Трудно ще изкореним това поведение, но трябва да се почна от някъде.
2
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оскар ? Бах я в фамилията !
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази "купчина" от болници още от 1990 (31 г оттогава) винаги е изглеждала порутено и е една яма за пари на ГЕРБ а преди това на СДС, които управляваха здравеопазването