Зам.здравният министър: Проф. Спасов може да укрие доказателства

"Навява се мисълта, че може да притиска свидетели", заяви Димитър Петров
8 юни 2021 21:21, Петя Славова
33

Проф. Любомир Спасов е обжалвал решението за отстраняването си близо седмица след скандалните разкрития на здравното министерство за незаконни трансплантации в болница "Лозенец", потвърдиха от Министерството на здравеопазването.

В действията на Спасов от ведомството видяха опит за блокиране на процеса по преизбиране на ново ръководство на болницата.

Още по темата

"С тези действия се усложняват действията в лечебното заведение. С тези действия се навява на мисълта, че Спасов може да притиска свидетели, да укрие доказателства", заяви зам.-министърът на здравеопазването Димитър Петров.

В интервю за Bulgaria ON AIR в понеделник мениджърът на болница "Лозенец" обяви, че именно проф. Спасов е взимал решенията за незаконни трансплантации.

"По отношение на чернодробната трансплантация не може да стане без обаждане от високо ниво. По мое мнение това е ниво министър или министър-председател", смята Петров.

Проф. Любомир Спасов оглавява в бившата Правителствената болница в продължение на 22 години. Според заместник-министъра, става дума за добър хирург, направил грешка и пропуснал възможността да си тръгне достойно от поста.

"Времената все пак се менят, не мисля, че някой трябва да се има за недосегаем", каза той.

От здравното министерство са разкрили извършването на 14 незаконни трансплантации и редица нарушения в документите на правителствената болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
преди малко ми се обади по мобилния телефон мъжки глас да ме пита лежала ли съмв нефрологичното отделение накрая се разбра че фамилиите ни са различни и затвори
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още от първия си ден в болницата е започнал със схемите. Имах сблъсък още 1999г...
15
0
 
5
 
! Отговори
тя преди 2 години
Д- р Спасов не ми е вдъхвал доверие , май е много алчен ! Склонен е към престапление!
14
3
 
1
 
! Отговори
да,да ама не преди 2 години
Това, което става сега е "Много шум за нищо"! Със 100% сигурност има документи, че реципиента/богат-а "чичо-леля" от Германия, Израел..../ и живия донор/бедняк от България, Молдова, Украйна.../ са роднини! И така вече е законно според европейските правила! Не е морално, но вече не е и престъпление! Ама после службите разбрали, че самоличностите на бедняците-донори са фалшиви!? Нали имат банковите трансфери от турската фирма-организатор до сметките на болницата?! Фактури, документи..! ВСИЧКО!
13
7
 
2
 
! Отговори
анономен преди 2 години
Тия тупаци, просто търсят "сензации" за да може да се говори за това колко "работят".
12
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стойчо Кацаров и Радев са по- назад от май му ните по въпросите на медицината.
11
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев си е с остарели разбирания за медицина.Нали е от роден в едно населено място, където ходжата ги лекува.Той трансплантации не одобрява, защото Пророка Мохамед също не е писал по този въпрос
10
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
-25 спасени човешки живота годишно.Ти това можеш ли го?!
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кръстосаното донорство е разрешено в България. Спазването на процедури и спасяване на човешки живот обикновено да в оксиморонно съотношение.
8
3
 
6
 
! Отговори
perekly преди 2 години
До Анонимен И какъв е процентът успеваемост на "златните ръце"?
7
2
 
10
 
! Отговори
perekly преди 2 години
До Анонимен В България кръстосано донорство не е разрешено, а в случая имаме подправени документи и неспазени процедури, което е наказуемо и според алутроистично законодателство...
6
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По закона за донорството всеки, който живее на основание съвместно съжителство, може да стане донор на човека, с който съжителства.Не можете да пипнете законово Спасов, но вие лишавате нуждаещите се пациенти от златните ръце на доктора и това ще ви е за проклятие.Нека реченото ми да е сторено!
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Англия има т.н.алтруисрично даряване на органи от непознати донори.В България законът разрешава кръстосано донорство.В БЪЛГАРИЯ ЗАКОНИТЕ СА БЕЗУМНИ, ОСТАРЕЛИ, ОСАКАТЕНИ И НЕ СА КРИТЕРИЙ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ.Буквоедите на Радев са закостенели БЕЗДАРНИЦИ, а лекарите не могат да дишат кадърните си колеги.Законът е крив във случая. Правилно е да се приеме като законово алтруистично даряване на органи от непознат.ЗАКОНИТЕ СА ЗА ХОРАТА, НЕ СА ЗА ТИРАНИТЕ!
4
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още един Салиери. Това, че са извършвани трансплантации на чужденци с донори чужденци ПЛАТЕНО НА БОЛНИЦАТА не е незаконно.
3
2
 
12
 
! Отговори
sepiqta преди 2 години
Времената се менят, недосегаеми хора няма.
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледаите тои да не вземе да се укрие
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подайте му бъбреците на професора в Пакистан, а с парите да се купят кувьози. Не да ми събирате капачки, докато докторята крадат като диви.