Подлези в окаяно състояние, ще има ли промяна?

Ремонтират съоръжението до Румънското посолство по проект
12
Подлези в окаяно състояние, ще има ли промяна?
Снимка: БГНЕС

Подлезът на "Ситняково" до Румънското посолство е в критично състояние. Столичният район "Средец" отговаря за 10 подземни съоръжения и неслучайно това място е приоритет, каза кметът Трайчо Трайков пред Радио София.

От местната администрация са защитили проект и са получили финансиране от около 770 000 лв. от Специализирания общински приватизационен фонд.

"Планът ни е до края на годината с отпуснатите средства да направим съществен ремонт на този подлез. В момента тече процедура по избор на изпълнител. Последният одит, направен преди две седмици, показа, че и другите подлези се нуждаят от ремонти, а бюджетът за това, отпускан от Столичната община, е недостатъчен", подчерта Трайков.

В подлеза на "Ситняково" ще бъдат премахнати повечето търговски обекти. Ще има и два асансьора, тъй като пространството не позволява изграждането на рампи. Ще се подменят ел. инсталация и изолации, но няма да се пипа пътната настилка над подземното съоръжение.

Към бездомни хора, които нощуват в подлеза, се предприемат общи действия със социални служби, а ако има нарушаване на обществения ред - с полиция.

По думите на Трайков видеокамерите досега не са довели до превантивни или последващи действия. Районният кмет има намерение на Столичната община да предложи връщане на живата охрана в подлезите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Инспектор преди 2 години
Промяна в Бухарай ли бе? НЕ!НЕ! и НЕ!
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Му разбиВа се! Ще служат степенки и чалга оркестър на тях д озвучава прехода с гондола!
10
1
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Защитили проект и са получили 770 000 лв. .... Оха яко кражба ше падне
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е смешно разни разбирачи от всичко като започнат да обясняват какво ще бъде след няколко месеца. Абе те газят до колене във вода в подлезите, магистралите нямат нищо общо с една европейска магистрала и всички безобразия, които се случваха 12 години, но плашат за бъдещето. Да се страхуват некадърните лакеи и крадците. Медии говорят по сценарий и всякакви смешници, които се изреждат да говорят тъпотии....
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ли ги видяхте? Защо си мълчахте когато ви четяха фалшиви статистики за свършена работа и усвоени пари. Не е луд, който яде баницата. Като ни е страх да кажем, че "царя е гол", така ни се пада.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парите за подлезите и цялата друга мизерия са на Бойко в чекмеджето. Най-големия страх на ББ е да не свалят Гешев, защото тогава няма кой да го пази и ще си плаща за всички мизерии, които е причинил....
6
0
 
5
 
! Отговори
дядото на Бу,ций преди 2 години
Мръсни кумонисти, топят моя унук камонист тъмно.кожий
5
0
 
2
 
! Отговори
София преди 2 години
Ако ремонта ще е като на метрото на НДК дето протече, или като онова другото, дето го спряха заради подпочвени води, по-добре го зарежете. И понеже обсъждате настилката над съоръжението, оня булевард ИМА ПЛАЧЕВНА НУЖДА ОТ РЕМОНТ! Та, не е зле да се задействате и в тая посока.
4
1
 
10
 
! Отговори
джо преди 2 години
Какво е построил Боце???? За тези пари да бяха ремонтирали това нещо до Ябланица. Щото ако това е магистрала, Аз съм Джеф Безоср обаче съм само плешив
3
10
 
0
 
! Отговори
от ДпС преди 2 години
сега триото славчу , импексова и мая общата , ше видите какви подлези и магистрали ше ви построят , а какви ше са новите лъчове на метрото - ум да ви зайде :) радвай се народе , благоденствието дойде .
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Какво нахалство - Наистина е нахалство и то голямо! След Н на брой мандати герберасткото управление на София от фъндъчка, а преди това на чекмеджан, подлезите са в окаяно състояние.
1
14
 
4
 
! Отговори
Какво нахалство преди 2 години
Той Радев спря строителството на метрото и Хемус, за да има какво да се краде от другарите - вие подлези ?! Какво е това нахалство, да искате такива неща от партиите на промяната ?!