Започва ремонт на канализационен колектор по бул. „Гоце Делчев“

Строително-монтажните работи ще продължат от 28 юли до 6 септември
Обновена: 26 юли 2021 13:59 | 26 юли 2021 13:58, Елка Василева
5
Започва ремонт на канализационен колектор по бул. „Гоце Делчев“
Снимка: "Софийска вода"

„Софийска вода“ АД започва строително-монтажни работи на канализационния колектор под бул. “Гоце Делчев“ на 28 юли 2021г.

Очаква се те да продължат до 6 септември 2021 г.

Ремонтът е на важно съоръжение с правоъгълно сечение, което отвежда отпадъчните води от жилищната територията между бул. „България“, ул. „Тодор Каблешков“, ул. „Костенски водопад“ и бул. „Гоце Делчев“.

Работата в участъка е належаща поради неправилното функциониране на колектора, което води до събирането на утайки в проблемен участък.

Влошената експлоатация на съоръжението пречи на нормалното оттичане на битовите и дъждовните води в колектора, води до наводнения и до силна неприятна миризма, особено в летните горещини.

С предвидената ремонтно-строителна дейност от 28. 07 до 06. 09. 2021г. „Софийска вода“ АД ще възстанови функционирането на колектора и ще елиминира възникващите проблеми, без да бъде нарушено нормалното водоснабдяване на засегнатата територия.

За безопасната работа ще бъде създадена временна организация на движението в района, като изцяло ще спре движението по бул.“ Гоце Делчев“ между улиците „Петко Ю. Тодоров“ и „Костенски водопад“.

Месец август е избран, за да се избегне силният трафик по булеварда и неудобството за живущите и МПС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радвайте се, че поне има ремонт на ремонта, на повечето места държавата тотално е абдикирала и няма ремонт на ремонта, защото не е имало ремонт от бай Тошево време
3
0
 
1
 
! Отговори
Hajmana преди 2 години
А всъщност, този участък беше основно "ремонтиран" преди по-малко от 15г. Всички тръби, колектори и т.н. бяха сменени по улиците Костенски водопад , П. Тодоров и споменатият участък от Г. Делчев, след което те бяха изцяло преасфалтирани! Всички знаем в какво състояние са в момента, а разрухата им започна месеци след "ремонта"- ужасяващи хлътвания, N на брой пъти "коригирани" и появяващи се отново! Благодарим на Столична община за грижите!
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност дават старт на поредния безкраен ремонт, който ще бъде последван от ремонт на ремонта, после ремонт на ремонта на ремонта на ремонта на ремонта на ремонта и така нататък.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сроителните гангстери чакат още няколко парцела да им се освободят и да започват да строят!