Нови мерки в София заради COVID: Заведенията ще работят на 30% и до 23 часа

Очаква се заповедта да бъде издадена днес
Обновена: 10 авг 2021 12:23 | 10 авг 2021 09:36, Нели Христова
343
Нови мерки в София заради COVID: Заведенията ще работят на 30% и до 23 часа
Снимка: БГНЕС

Нови ограничителни мерки ще бъдат въведени от утре в София заради повишения ръст на новозаразени с COVID-19 в столицата. Това заяви шефът на  Столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев пред bTV.

От утре фитнеси, заведения и театри ще работят с 30% капацитет, а работното време на всички кафенета, ресторанти, нощни заведения и игрални зали ще бъде ограничено от 6 до 23 часа.

Очаква се заповедта за това да бъде издадена от министъра на здравеопазването днес и да влезе в сила от утре.

"За момента София е в жълтата зона на 14-дневна база на заболеваемост, а на база 7-дневния анализ от края на миналата седмица вече се намира в червената. В последните няколко седмици случаите рязко започнаха да се удвояват. Преди 3 седмици бяха 185, преди 2 - 363, а миналата седмица - 681", обясни Пенчев.

Новите мерки ще засегнат и събиранията от частен характер на закрито, които ще могат да се провеждат при капацитет от 50 души, а тези на открито - до 100.

Данчо Пенчев изрази притесненията си, че вече въведените мерки в столицата не се спазват.

"Мерките са насочени към опазването на здравето на хората, което се опазва от самите хора. Ние не можем да застанем като пъдари до всеки един човек и да гледаме дали той спазва постоянно въведените мерки, това е един процес на себеуважение", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
40
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То си беше ясно лятото свършва подишахме месец два сега на ново яко затваряне предстои. Безработица фалити и прочие. Ама тоя път да затварят бизнесите само на тия които отказват ваксинации те са тия които ще пълнят болници, които са ваксинирани няма да стигнат лесно до кислород.
15
50
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разгеле дочакахме да озъбтят това обезумяло ПЛЕМЕ !!!ЛОКДАУН му е майката !!!
14
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За настоящата вълна се приключи с авксинациите. Който се ваксинирал, ваксинирал. Ако тепърва някой се реши, поне месец и половина е нужно на тялото да изгради антителата.
13
56
 
21
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
България е малка, ако се бяхме ваксинирали 70% нямаше да усетим вълната, сега го мислете, няма база за сравнение с други страни
12
32
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След една седмица ще започнат да растат и бройките на умрелите. Лесно е така, разбиваш конспирациите, а други плащат с живота си.
11
10
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и по 100 инжекции да сложат на планетата, цирка няма се спре, болни винаги ще си има, в болниците пациенти също винаги ще си има, театъра който се разиграва само народа може да го спре, народ като френския
10
58
 
20
 
! Отговори
Тъпооо преди 2 години
Абе що не се ваксинирахте бе хора, сега заради вас други ще изгорят , пък и вие ще патите
9
28
 
18
 
! Отговори
до 4 преди 2 години
Хохохоо, още ли си повтаряте мантрата, че като се ваксинираш, вероятността да се разболееш нараства. И сигурно останалите конспиратори потопват от радост как са разкрили схемата
8
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще докарате хората до лудост,нещастници
7
8
 
20
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Бойко е виновен!
6
10
 
60
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТЕЗИ МЕРКИ СА САМО С ЦЕЛ ДА СЕ СВИКВА С МИСЪЛТА ЗА ОГРАНИЧЕНИЯТА И КАТО НАЛАГАТ БАВНО ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ДА СЕ ПОНАСЯ МАЛКО ПО-МАЛКО ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ДОКАТО НЕ БЪДЕ ПРИНУДЕНО ДА СЕ ВАКСИНИРА!!! ЖАБАТА ВЪВ ВОДА НА БАВЕН ОГЪН ЩЕ СЕ СВАРИ БЕЗ ДА ИЗБЯГА И ПРИ ХОРАТА Е ТАКА!
5
3
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече рядко стъпвам в заведения .Причините са няколко- след Ковида масово високи цени,малки порции на храната ,абсолютно ниско качество на предлаганите ястия ,предястия,салати и каквото се сетите ..не си струва ..останаха малко читави,предимно квартални кръчмета
4
10
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абсолютни неадекватни мерки 2ра година
3
14
 
84
 
! Отговори
Мерки и теглилки преди 2 години
Пак започва бурната имитация на дейност от бюрократите. Каква "заболеваемост", като PCR теста според създателя му е абсолютно неподходящ за целите, за които уж се използва в упорито дирижираната пандемия? Същия брой болни могат да посочат и като броят пукнатините по тавана. И как точно помагат "мерките", щом вече е неоспоримо, че и ваксинираните са разпространители на вируса? Важното е "извънредната обстановка" да се превърне в норма, а неваксинираните - в хора "втора категория", нали?
2
84
 
15
 
! Отговори
Лилияна преди 2 години
Дано скоро да влезнат в сила зелените паспорти. Прекрасно е да си с превилегии!
1
13
 
67
 
! Отговори
Loopianix преди 2 години
Къде са сега собствениците и работещите в заведенията и фитнесите, да излезем малко на площада и да им запари под краката на тези малумници!!