Нови мерки в София заради COVID: Заведенията ще работят на 30% и до 23 часа

Очаква се заповедта да бъде издадена днес
Обновена: 10 авг 2021 12:23 | 10 авг 2021 09:36, Нели Христова
343
Нови мерки в София заради COVID: Заведенията ще работят на 30% и до 23 часа
Снимка: БГНЕС

Нови ограничителни мерки ще бъдат въведени от утре в София заради повишения ръст на новозаразени с COVID-19 в столицата. Това заяви шефът на  Столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев пред bTV.

От утре фитнеси, заведения и театри ще работят с 30% капацитет, а работното време на всички кафенета, ресторанти, нощни заведения и игрални зали ще бъде ограничено от 6 до 23 часа.

Очаква се заповедта за това да бъде издадена от министъра на здравеопазването днес и да влезе в сила от утре.

"За момента София е в жълтата зона на 14-дневна база на заболеваемост, а на база 7-дневния анализ от края на миналата седмица вече се намира в червената. В последните няколко седмици случаите рязко започнаха да се удвояват. Преди 3 седмици бяха 185, преди 2 - 363, а миналата седмица - 681", обясни Пенчев.

Новите мерки ще засегнат и събиранията от частен характер на закрито, които ще могат да се провеждат при капацитет от 50 души, а тези на открито - до 100.

Данчо Пенчев изрази притесненията си, че вече въведените мерки в столицата не се спазват.

"Мерките са насочени към опазването на здравето на хората, което се опазва от самите хора. Ние не можем да застанем като пъдари до всеки един човек и да гледаме дали той спазва постоянно въведените мерки, това е един процес на себеуважение", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
жесток контрол, това му е майката, българина само от тояга разбира за жалост
35
7
 
13
 
! Отговори
Тихомир Гърмидолски преди 2 години
Ваксините на са никаква панацея, но на болнав народ като българския биха помогнали. Не е страшно да си заразен, но ако си с лош цялостен здравен статус, един ковид може да те прати в гроба. В България човешкият живот не се цени, в дивите според нас азиатски страни внимават дори един човек да не пострада, ние си мааме га щи пет за четири при отчайващи данни спрямо размера на населението.
34
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Троловете не разбират ли, колко лесно ще ги намерим? Да питат някой IT специалист. Ще са редом до политиците и бялата мафия.
33
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умните конспиратори от главата си патят. Да бяхте се ваксинирали!!!
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Край на четенето на коментарите.
31
10
 
39
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Мерките са репресивни,и целта им е да принудят хората да се отровят,т.е ваксинират.
30
3
 
26
 
! Отговори
алибегов преди 2 години
слави за това ли гласувахме за тебе? защо ни предаде?
29
1
 
14
 
! Отговори
Маските са вредни преди 2 години
Ако се носят повече от 2 часа. Но ние сме хитри и ги носим, докато се скъсат.
28
19
 
7
 
! Отговори
Бay преди 2 години
знаеше се, че ще стане. Антиваксъра не вярваше :D
27
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е да се затвори всичко, за да излезем на улицата, да се преброим и да видим кой-кого. Тая фалшива пандемия по друг начин няма да свърши.
26
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** от главата си патят. Да бяхте се ваксинирали!!!
25
29
 
12
 
! Отговори
A преди 2 години
*** народ, няма какво да си кривим душата. Пак обесняват по-долу, че видиш ли и ваксинираните предавали болестта. Дори и така да е скъпи ми *** идеята е, че ако я предадеш на друг ваксиниран и брой на трети ваксиниран и т.н. Никой по веригата няма да влезе в болница и вирусът се отслабва. Все в главите са ви някакви глобални конспирации. Научно доказано е, че само хора с ниско IQ си обясняват нещата със скрити сили и конспирации, защото така е по-лесно. За другото няма акъл
24
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маските са вредни. Човек има милиони вируси, които не се проявяват, но с маските, те са си на топличко и уютно и ти се връщат в устата още по-патогенни. Просто маските са развъдник за бактерии и вируси. Да ви е честито! А такива "вирусолози" като Кантарджиев и Кунчев са за затвор и нищо повече.
23
9
 
22
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Мен не ваксинира един млад лекар редовен участник на софия прайд. Като влязох в кабинета му той кажа наведи се и си хвани палците - а викам докторе недей, срам ме е, а той вика давай, че няма време. Доктора ме напълни с антитела и сега съм 100% защитен от вируса. Чудя се дали и аз да ходя на прайда следващата година, защото от веднъж ваксър става ли си или трябва поне 3 пъти.
22
13
 
10
 
! Отговори
do 21 преди 2 години
Вярно ли Израел са ваксинирани на макс? 60% макс ли е? Само на лъжи се базират теориите ви, а народа вярва ли вярва, вместо сам да провери и използва главата ви
21
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка на служебното правителство и Румен Радев!
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме хора със заден ум. Като умреш обаче, никаква ваксинация не помага.
19
13
 
31
 
! Отговори
Гено от Грамада преди 2 години
Гръбнакът на българското общество е от хора, които ограничителни мерки не ги засягат. Не пътуват в чужбина, по кръчми не ходят от безпаричие, за театри абсурд, интелектуално и духовно се изявяват "у фейса " Къркат си по панелките за ужас на съседите, ако трябва да сложи маска някъде, я носи като ранния Бойко Борисов. До няколко месеца другите държави ще ни сложат в черен списък само заради ниския процент ваксинация.
18
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ваксиниран (16)Ама разбира се че нямашИ да яп усетитИ.............Виж израел как нИ Яъ усИещЪт с 5000 хиляди на ден вчера а са ваксинирани на макс. Да тЪ иВъ в тъпана !!!
17
61
 
12
 
! Отговори
Златена преди 2 години
България гори! Затваряй веднага! Пълен локдаун, както и задължителна имунизация, администрирана с помощта на полиция, жандармерия и армия!!! Заради антиваксерите ще горим!