Нови мерки в София заради COVID: Заведенията ще работят на 30% и до 23 часа

Очаква се заповедта да бъде издадена днес
Обновена: 10 авг 2021 12:23 | 10 авг 2021 09:36, Нели Христова
343
Нови мерки в София заради COVID: Заведенията ще работят на 30% и до 23 часа
Снимка: БГНЕС

Нови ограничителни мерки ще бъдат въведени от утре в София заради повишения ръст на новозаразени с COVID-19 в столицата. Това заяви шефът на  Столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев пред bTV.

От утре фитнеси, заведения и театри ще работят с 30% капацитет, а работното време на всички кафенета, ресторанти, нощни заведения и игрални зали ще бъде ограничено от 6 до 23 часа.

Очаква се заповедта за това да бъде издадена от министъра на здравеопазването днес и да влезе в сила от утре.

"За момента София е в жълтата зона на 14-дневна база на заболеваемост, а на база 7-дневния анализ от края на миналата седмица вече се намира в червената. В последните няколко седмици случаите рязко започнаха да се удвояват. Преди 3 седмици бяха 185, преди 2 - 363, а миналата седмица - 681", обясни Пенчев.

Новите мерки ще засегнат и събиранията от частен характер на закрито, които ще могат да се провеждат при капацитет от 50 души, а тези на открито - до 100.

Данчо Пенчев изрази притесненията си, че вече въведените мерки в столицата не се спазват.

"Мерките са насочени към опазването на здравето на хората, което се опазва от самите хора. Ние не можем да застанем като пъдари до всеки един човек и да гледаме дали той спазва постоянно въведените мерки, това е един процес на себеуважение", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В София пак е добре. Идете на морето да видите какво е - блъсканица и за маски не са и чували. Ще си патим от собствената прос*тотия...
295
2
 
16
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Започва се хахахаха....От далеч започват да ни подковават.
294
16
 
12
 
! Отговори
Неолибералка от ГЕРБ преди 2 години
А в градския транспорт в София е ужасно - без маски, с открити носове, никой не проверява и не ги е еня за обикновените хора! Заведенията ли са проблемът?!?!
293
4
 
20
 
! Отговори
Галина преди 2 години
ВСЕ ЗАВЕДЕНИЯТА И ФИТНЕСИТЕ СА ИМ ВИНОВНИ .СМЕШНИ СТАНАХА ВЕЧЕ
292
8
 
5
 
! Отговори
ИТН + Радев преди 2 години
Ситуацията с Ковид тотално излиза от котрол. Бизнеси - Гответе се за затваряне - Скоро всички ще ви затворим!ИТН + Радев > Пак гласувайте така!
291
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За сведение на афиф-журналистката Нела, "ще работят заведенията на 30%" означава, че ще работят всички заведения на 30% от собствениците.
290
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Томичукалататоку що отвориха пак
289
6
 
5
 
! Отговори
Томичукалата преди 2 години
ЗАТВАРЯЙ !!!
288
5
 
10
 
! Отговори
Руми преди 2 години
На кой му е жал за мутрите, които продават некачесствени стоки на високи цени? Бизнеса в Бг се оказаха кръчмите и кварталните кафенета....за тях ли ви е жал бе материала? Или МОЛ-четата дето препродават Илиенци на 3-но по-високи цени...на ба лъ ци като вас :) Кофти е верно материала.
287
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
стара ви е новината, нова пуснаха, че от МЗ са опровергали въвеждането на нови мерки
286
2
 
4
 
! Отговори
до 305 преди 2 години
Явно от личен опит знаеш , или си ромин или си гербер...или по-вероятно си платен *** от свитата на радев? йахахаххахаха
285
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутрите собственици на хотели и заведения са основния електорат на ГЕРБ заедно с платените избиратели от маалите. Затова ГЕРБ им правеше отстъпки и ги подпомагаше заради вируса, т.е. подпомагаха се сами себе си.
284
1
 
9
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 години
Затворете ги. В Център ана софия една пилешка супа е 7лв. ?!?! Нали страдаха, нали им фалираше така наречения бизнес ? Хе хе, затваряй тия хрантутници и не му мисли!
283
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудесни новини! Така тези, които врещяха за "свобода" да не се ваксинират, сега ще могат спокойно да си стоят в къщи и да й се наслаждават. Тоест, сега още могат да излизат горе-долу свободно, но това ще приключи скоро и това по средата на лятото. КЕФ!
282
4
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До Анонимен ....крайно време е тези развъдници да ги затворят...... .... Мдаа ще ги затворят. Веднага в бюрото по труда 200000 сервитьори, бармани, готвачи, миячи. Ти ли ще ги храниш?
281
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, крайно време е тези развъдници да ги затворят. Дадоха им свобода те я превърнаха в свободия, направо да ги затварят.
280
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И друго нещо,което се повтори хиляди пъти, но е само единици го забелязаха.Вирусът тръгнал, защото някой ИЗЯЛ заразен прилеп, а после рязко се смени механизмът на предаване-по въздушно-капков път, все пак ще се съгласите че не върви да кажат че заразяването става чрез ядене на заразен.Има още мега глупости, но тия примери са достатъчни.
279
1
 
3
 
! Отговори
Ха преди 2 години
До Анонимен 297Да не си на някви силни медикаменти ?
278
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още по строги мерки заслужаваме..
277
4
 
18
 
! Отговори
BлкК преди 2 години
Геноцид от едни мижитурки на заплатки. Всички излизаме на улицата.