Нови мерки в София заради COVID: Заведенията ще работят на 30% и до 23 часа

Очаква се заповедта да бъде издадена днес
Обновена: 10 авг 2021 12:23 | 10 авг 2021 09:36, Нели Христова
343
Нови мерки в София заради COVID: Заведенията ще работят на 30% и до 23 часа
Снимка: БГНЕС

Нови ограничителни мерки ще бъдат въведени от утре в София заради повишения ръст на новозаразени с COVID-19 в столицата. Това заяви шефът на  Столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев пред bTV.

От утре фитнеси, заведения и театри ще работят с 30% капацитет, а работното време на всички кафенета, ресторанти, нощни заведения и игрални зали ще бъде ограничено от 6 до 23 часа.

Очаква се заповедта за това да бъде издадена от министъра на здравеопазването днес и да влезе в сила от утре.

"За момента София е в жълтата зона на 14-дневна база на заболеваемост, а на база 7-дневния анализ от края на миналата седмица вече се намира в червената. В последните няколко седмици случаите рязко започнаха да се удвояват. Преди 3 седмици бяха 185, преди 2 - 363, а миналата седмица - 681", обясни Пенчев.

Новите мерки ще засегнат и събиранията от частен характер на закрито, които ще могат да се провеждат при капацитет от 50 души, а тези на открито - до 100.

Данчо Пенчев изрази притесненията си, че вече въведените мерки в столицата не се спазват.

"Мерките са насочени към опазването на здравето на хората, което се опазва от самите хора. Ние не можем да застанем като пъдари до всеки един човек и да гледаме дали той спазва постоянно въведените мерки, това е един процес на себеуважение", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нарочно затварят заведенията в София преди гласуването в НС! Ще падне голямо пиянство !
215
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Струва ми се че има заговор,да затворят заведенията в София,за да хукнат софиянци да пият по морето!
214
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то до 30 процента ако работят тогава каква ще е пачалбата.
213
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се ваксинирайте! Имате шанс да умрете здрави!
212
1
 
9
 
! Отговори
До чоко преди 2 години
Са па морето ти виновно...глупости ! Само софиянци ли ходят на море? Аз съм от малко градче и всичко живо Ѐ , и беше по морето, и все още са! Няма проблеми и дай Боже да няма ! Проблем обаче има при ваксаните, незная какъв но имам в момента 2 в болница с бъбречни кризи,странно! Кой знае....
211
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отиваш на доктор и после пиеш таблетки цял живот и не те е страх ,че ще те чипосат! Не сънуваш конспирации и си плащаш като поп! А тука ваксините са безплатни,един милион дискусии колко са вредни,кой прави парите и как искат да ни утепат западняците! Ужас и неграмотност!
210
3
 
14
 
! Отговори
Във средновековието преди 2 години
Започнала чума ужаса продължил 600 г. богаташите се изолирали от бедните и избягали от градовете в имения, храната им се карала и оставяла със посредници правели всичко възможно да нямат контакти със др, хора --- но и те мрели като мухи във именията си защото чумата се пренасяла от плъхове ,а те не знаели ! Сегашните милиардери ваксинират простолюдието със експериментален продукт за да издигнат щит пред себе си като използват медии и власт и страх и затваряне за да направят ваксинацията !
209
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Данчо Пенчев изрази притесненията си, че вече въведените мерки в столицата не се спазват."---------------------------------------Спокойно, и новите няма да се спазват.
208
7
 
7
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Проблема е в това, че летовниците го хващат на претъпканото море и после връщайки се в София проявяват симптоми. Затваря се София но защо не се затваря Слънчака или Китен. Значи там може да се заразяват купища от хора и като се върнат от почивка дайте да затворим София.
207
4
 
18
 
! Отговори
Анонимката преди 2 години
Щом няма протести значи народа е съгласен с мерките.
206
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато има хора, които вярват, че ще се спасят чрез недоумелите ваксини, дотогава ще страдаме всички. Аре скпасявайте се и млъквайте.
205
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мешайте ваксиниране и мерки ,с политика!
204
1
 
4
 
! Отговори
Фин преди 2 години
До Факт....президента и той, както и кметицата, а също и 70% от жителите. Малко ще останете и София ще си бъде село, като преди 140 години.
203
3
 
6
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До Лудост - С какво те заразяват? Изкашляха нещо мъртво, наречено вирус и то стоя във въздуха и чака да го глътнеш, за да се прикрепи към живите ти клетки. Трябваше да питам дядо, дали може да ашладиса мъртво клонче към живо дърво. Поне щях да го разсмея.
202
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Франция
201
1
 
4
 
! Отговори
ясно преди 2 години
До Анонимен 216Да заминавайте си обратно по селата и там ***....
200
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой в България не е тръгнал да ви трови и да ви мъчи специално вас божествените! Ваксинирайте се и може би от този вирус няма да умрете!
199
16
 
6
 
! Отговори
Лудост преди 2 години
София е пълна с всякакви отр.епки,бежанци и селяни те ни заразяват защото не носят маски и не спазват никакви ограничения.
198
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакво спазване на глупави мерки, хвърлете маските и живейте спокойно.
197
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато бяха професор Кантарджиев , професор Мутафчийски и професор Ангелов не се стигна дотам да излизаме от дома си с СМС и нямаше вечерен час.Сега при доктор Кацаров обаче съм готов да се обзаложа,че и вечерен час и със СМС ще излизаме и то само веднъж седмично!Професорите бяха специалисти,а сега Кацаров.........