ББР пусна за продажба скъп автомобил, ползван от бившия шеф на банката

Возилото е с много екстри, а началната му цена е 95 000 лв.
12 авг 2021 13:22, Петя Славова
106

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българската банка за развитие (ББР) пусна на публична продан луксозен автомобил БМВ при начална цена от 95 000 лв.

До съвсем скоро в нея се е возил бившият главен изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев, а сега се продава на търг.

Луксозното водило е регистрирано за първи път през август 2016 г. и може да се похвали с доста удобства, като е и най-скъпият държавен автомобил, каран у нас.

Търгът ще се състои на 27 август в сградата на ББР, а участниците в него трябва да внесат депозит от 4000 лв., който се връща на тези, които не са спечелили търга.

До търга се стигна, след като служебният икономически министър Кирил Петков заяви, че държавни служители не трябва да пътуват с толкова скъпи автомобили, ако те не са тяхна собственост, а се използват като служебни возила.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
14
 
! Отговори
Иван Асен преди 2 години
За такива като това *** най-справедливата развръзка е ЗАТВОР.Не може на гърба на всеки данъкоплатец ти да си устройваш живота по царски с пари от държавната хазна.Вероятно като него са хиляди ,които на държавните си службички са си създали невиждан комфорт докато уж пари за пенсии и за лекарства НЯМА!БЕСЕН СЪМ!
77
12
 
11
 
! Отговори
Радев Мерцедеса преди 2 години
Защо Румен Радев се вози в Мерцедес Ес класа из страната, в селата и паланките при неговите съселяни държавни глави на чужди държави ли го чакат?Защо е този двоен стандарт - уж продаваме някаква стара кола от ББР, а ние се возим в Мерцедес Ес Калса модел 2021, брониран със всички екстри за модела?Радев нещо по-различно ли е от останалите български граждани?
76
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце, въпросният мерджан не е негов, а на НСО. В тоя ред на мисли, Бойко обикаляше страната 12 г. с цял кортеж джипки на въпросното НСО и даже се ръкуваше с хората от тях, фукаше се демек. Това проблем ли ти беше, или не?
75
16
 
8
 
! Отговори
Киро Конската глава преди 2 години
Съд за Кирил Петков, който подари 35 млн лв от нашите пари за несъществуващ завод за електроколи!Къде е завода, кога ще започне да се строи?Кой му даде правото на тоя пикльо Петков да разполага с нашите пари?
74
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев няма значение, че е държавен глава, няма право да се фукампред народа с мерцедеси, да обикаля страната с него. Защо навсякъде се влачи с тези луксозни коли?
73
0
 
3
 
! Отговори
САМО БКП преди 2 години
Е НА ВЛАСТ
72
1
 
6
 
! Отговори
КАРЛ МАРКС преди 2 години
НАС ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ РОДИ НИ.....ДА СЕ ВОЗИМ В BMW 720i .....НИЕ Е СМЕ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР
71
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ БЯХА ОСИГУРИЛИ ПАРИ ЗА ДОБРИ СПЕЦИАЛИСТИ, РАДЕВ СИ ВЪОБРАЗЯВА ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ МУ РАБОТИ ЗА БЕЗ ПАРИ
70
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце, Льотчика може да е всякакъв, ама е президент. Разбирай - държавен глава, в нашия случай. Приема други държавни глави. Дори аз признавам, че в неговия случай трябва нещо по-така.Ама Фандъка, дето е кметица, па макар и на София, джитка с мерцедес и охрана на НСО, а в същото време ни агитира да се возим на трамвай. Тоя мерджан и охрана полагат ли й се, според теб? Навремето КЗЛД си бяха купили БМВ, това на какво прилича?
69
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва са се признае, това е като публичен бой с пръчки. Да минават хората и да гледат за какво и от кого са били харчени парите им.
68
4
 
13
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Пф това са моите пари от моите данъци! А колко къщи, вили съм направил... за това тази държава е на тоя хал. Гербераска работа.
67
2
 
6
 
! Отговори
Край преди 2 години
Охо то няма и теглич - за нищо не става. Който го купи - последен собственик ще е. Ел. колите до 10г. стават задължителни. Това бълва въглероден диоксид на километър по кило. Ще го турите на метан иначе в ценътра на никой град няма да ви пускат.Много са ми интересни хората които мислят че дирника им заслужава 2.5 тона кола.Исус не случайно влезе в Йерусалим на ослица / не на бял кон/ - скромност трябва.
66
1
 
11
 
! Отговори
до Радев Мерцедеса преди 2 години
А ти сине майчин дали правиш разлика между институция,каквато е Президентството, като Президента се избира пряко от народа и разни агенции и ДЪРЖАВНИ банки,назаначавани от твоят винету по лично негови съображения(в превод лапачка),които да отпускат пари на 7-8 мастити фирми,както ги разкриха "лошите хора на Радев"?!?
65
1
 
13
 
! Отговори
БЕ СТИГА БЕ!!! преди 2 години
Министрите от министерския съвет на Нидерландия ходят на работа с колелета бе!!! Може да са дизайнерски. Може да са бутикови. Ама са колелета!!!Немоторизирани!!! Екологични!!! А другарката ФандУПКова докога ще ни тероризира с ЕВРО стандартни пpocтотии???!!!
64
7
 
3
 
! Отговори
банкер преди 2 години
Продават това, но ще купуват нови и по-скъпи коли за увеличеното ръководство на банката. Никой не пише за това обаче...
63
2
 
18
 
! Отговори
Кирето Петков преди 2 години
Вижте сега драги герпаджийски тролчета, идеята не е да се продаде колата и да се вземат парите и да се купи по-евтина, а да се види тези които тиквата е назначавал как ви харчат парите.
62
19
 
7
 
! Отговори
Радев Мерцедеса преди 2 години
А защо не продадат ЕС класите в които се вози Румен Радев? Той нещо повече ли от обикновените български граждани?
61
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка и със за Кирил Петков за фалита на ББР!
60
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По сайтовете същия модел почва от 37000
59
5
 
3
 
! Отговори
До 58 преди 2 години
Това да не ти е дачия бе!Фабрична газова уредба!Ти изобщо някота през живота си 70000 лв накуп виждал ли си!