Засилват проверките в градския транспорт в София

Нова кампания за ваксинация също стартира в солицата
20 авг 2021 12:33, Ния Христова
41
Засилват проверките в градския транспорт в София
Снимка: БГНЕС
Столичната община ще засили проверките за спазване на противоепидемичните мерки в градския транспорт, също така и стартира нова нова кампания за ваксинация. 
 
Това стана ясно от думите на кмета на града Йорданка Фандъкова, която провери ремонта на ул. "Първа българска армия", предаде в. Монитор.
 
"Общинският щаб за коронавируса не е спирал да работи. Въпреки тежката финансова ситуация в градския транспорт ние не намалявахме броя на автобусите и влаковете. Разбира се, че и в момента не предвиждаме намаляване на превозните средства", каза Фандъкова и изтъкна, че се работи гъвкаво и при необходимост ще се пускат повече возила.
 
Кметът отчете, че само за август са направени над 360 проверки за носене на маски в градския транспорт. Има 24 полицейски разпореждания, съставени са 5 акта. Според Фандъкова това говори, че като цяло мерките се спазват, но въпреки това проверките ще зачестят.
Още по темата
 
Във връзката с новата заповед на здравния министър Стойчо Кацаров, Фандъкова подновява и своята заповед за по-гъвкаво работно време на администрацията.
 
Градоначалникът подчерта, че приоритет остава насърчаването на хората да се ваксинират. София стартира нова кампания за стимулиране на имунизацията - брошури с информация ще се разпространяват на места с голямо струпване на граждани.
 
Фандъкова коментира и заявката на шефа на парламента Ива Митева, че са необходими промени в Закона за НСО, с които да се намали кръгът на охранявани лица. 
 
"Никога не съм ползвала охрана. Имам предоставен автомобил с шофьор от НСО, който ползвам само в работните дни. Ако има промяна в закона, ще се съобразя с това, което народните представители решат", обяви кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ния, Ния.... Ама каква само снимка сте си избрала за статията ..... Полиции. все едно проверяват автобуса за незаконно притежание на оръжие или наркотици. Все едно гледам някоя снимка от окупирана от Хитлер дътжава през Втората Световна война. Гьобелс ряпа да яде. Нещо много ви харесва полицейската държава май.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брошурите си ги използвайте по предназначение- бършете си г...а с тях.Какво ще пише в брошурите - фирмата производител не носи отговорност, в случай,че получите алергия изпаднете в шоково състояние или придобивката ви е автоимунно заболяване или се възнесете на небето?
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато Полицая си плати билета за ГТ тогава ще си сложа маска във ГТ !
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Вуйчо ВаньоВ София просто има прекалено малко превозни средства и прекалено малко курсове. Контрольор във всеки рейс и трамвай би било изпълнимо, ако не бяха по 150 човека вътре. Докато полицията не започне да налага всяка електорална единица, която пътува гратис, няма да има оправия.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки ден пътувам с градския и не съм видял НИТО ВЕДНЪЖ проверка за маски в което и да е превозно средство в София. Спрете да лъжете хората. След като фалирахте бизнеси, повишихте безработицата и ни държахте заключени вкъщи месеци наред, търпението се изчерпва. Ако се въведе задължително ваксиниране ще стане страшно, помнете ми думата.
28
0
 
3
 
! Отговори
спаси София преди 2 години
как никой не вижда тези проверкии ... може би са само когато дойдат репортерите да снимат :Д
27
0
 
4
 
! Отговори
Тъп съм преди 2 години
Всеки ден пътувам, как пък веднъж не видях проверка. Като цяло мерките се спазвали, да, имат маски някои на брадите си.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Вуйчо Ваньои във влаковете никой не ги бара тези
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кметската заповед да не се пипа "дискриминирания" електорат не е отменена нали?
24
1
 
8
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
БургасБус беше така преди години, докато не се светнаха,че по-добре да плащат заплати за контрольор във всеки рейс, отколкото да губят от гратисчий.За 2 години си платиха дълговете и оттам насетне са само на печалба.Във всеки рейс контрола,който ти продава билет на място, така и ромите ще се научат, че ако нямат пари няма да се качват.Толкова е просто и работи дори и на българска земя.В междуградските линий и във влаковете защо няма гратисчии?Топлата вода е открита отдавна.Фандъкова кво чака?!
23
4
 
5
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
В отговор ще засилим гражданско неподчинение на фашизоидни мерки..не ме плашат актове и глоби..
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България да не е полева болница, че да носим маски, да не говорим колко са ведни, само лъжат хората с цел поробване на народа, няма доказано изолирана нито болест, нито ограниченията имат научна основа! Няма извънредна ситуация, освен тази създадена от диктаторските *** на власт! Огледайте се, няма пандемия, има пландемия! Колко години ще ни лъжат? Било за здравето на околните?!?!? А кой решава кое е добре за общото здравето? Продажните "специалити" и министри ли?
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за какво глобяват, като веднага падат глобите в съда. Само да си губим времето. А за ваксините да не говорим, какви кампании, какви 5 лева - ваксините са по-вредни, отколкото полезни и всеки ден въпреки затъмнението излизат нови данни.
20
9
 
14
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 2 години
Стига с тия маски! Докога игли? Първа, втора, трета...стотна! Милиарди печалби за фармакомафията! Не допускайте "чипирани" в близост! Скоро, до година, две, ще се търсят лекарства за "чипирани"!А на ПСП не обръщайте вниммание, докато не увисне...
19
4
 
25
 
! Отговори
От Гестапо преди 2 години
В автобуса ли ще растрелват или по спирките?
18
0
 
13
 
! Отговори
666 преди 2 години
Айде, айде... В ресторантите 30% от капацитета, а в градския вътре един върху друг... Ама нали няма как да се спре кранчето на андрешковците в държавната администрация....Мислете критично за всичко... Ако утре ми кажат, че вирус няма - пак няма да им вярвам!
17
0
 
7
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Е, хубава работа! Ужким противоепидемични мерки, а не мислят какво ще стане като се струпат всички граждани да си вземат брошури за имунизацията.
16
6
 
19
 
! Отговори
Martin преди 2 години
В 111 е рядкост да видиш човек с маска. Веднъж некакъв *** тръгна да заплашва една жена, че била без маска и брат ми щеше да го бие. Отворкото млъкна много бързо. Дори да ви напишат глоба, тя ще падне в съда. Информирайте се и не бъдете роби.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Герб 15 - абе то за крадене има, ама вече не им дават да го крадат )))
14
0
 
6
 
! Отговори
Хайките преди 2 години
в автобусите от гр.транспорт конституционно и законосъбразни ли са? Ако ДА, защо тогава са подкрепени и налагани от големи сили полицаи, освен контрольорите и разни шефчета от градския транспорт, щуращи се из спирките в оранжеви жилетки?