561 души с коронавирус се лекуват в софийските болници

От тях 49 са в интензивни отделения
25
561 души с коронавирус се лекуват в софийските болници
Снимка: БГНЕС

Общо 561 души се лекуват от коронавирус в болниците в София. От тях 49 в интензивни отделения, съобщава БНР.

68 души са настанени в общинските болници, в които бяха открити допълнителни легла.

Още по темата
В периода от 18 до 31 август регистрираните заболели на територията на столицата са 3 367.

На фона на това заместник-кметът по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов отчете повишаване на интереса към ваксинацията в поликлиниките и изнесените центрове на Столичната община:

"На практика броят на ваксинираните в ДКЦ-тата и броят ваксинирани в съботно-неделните изнесени центрове почти е равен. Скоро ще достигнат по 20 хиляди поставени дози във всеки един от тези потоци за ваксиниране. Със заповедта на министъра, която беше актуализирана преди два дена, бяха определени три неонатологични легла, които са в първа АГ болница. Вече болестта се промени и засяга по-малки, дори новородени. Има готовност и за неонатологични случаи да бъдат лекувани"“, посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е от май. Оставка на министъра по транспорта! Даже не му знам името. Нищо не прави Оставка!
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 18 След като откажеш писането на фонетична шльоковица!
18
0
 
0
 
! Отговори
Да, да, ама не преди 2 години
До мнениеСтатистиката за епидемии се прави на база брой заболели на 10 000 души! Заболели и заразени не е едно и също! При грипна епидемия затварят при 200 на 10 000! По новата КОВИД-статистика е затваряй при 500 на 100 000! Приравнено към грипа прави 50 на 10 000! Не знам защо, но е така!
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички начинащи математици в коментарите съвсем скоро ще видят какво е то експоненциален разтеж на заразените и загиналите и има ли то почва у нас.
16
0
 
3
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
до 14. Това е за САЩ. Потърси в страницата на СДС "PCR test". Това е промяна от 21.07.2021. Няма как да не го откриеш. След 31 декември оттеглят одобрението си за този вид тест и смятат да използват друг, който сега се разработва.
15
0
 
4
 
! Отговори
мнение преди 2 години
При положение, че София наброява над 2 милиона, живеещи на територията ѝ, 561 болни от коронавирус в болниците не е чак толкова много.
14
0
 
6
 
! Отговори
999 преди 2 години
А тези, които нямат антитела, нямат ли и паметови в клетки за прекараната инфекция?
13
3
 
7
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
ВСИЧКИ ПОЧИНАЛИ СА ОТ ЗАКЪСНЯЛО И ПРЕНЕБРЕГВАНО ЛЕЧЕНИЕ. ИМА ЛЕЧЕНИЕ - НАВРЕМЕ!!!!ВИРУСЪТ Е КОВАРЕН, ЗАПОЧВА СЪС СЛАБИ СИМПТОМИ И ЗАТОВА СЕ ПРЕНЕБРЕГВА И ЗАКЪСНЯВА С ЛЕЧЕНИЕТО. КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С ДЖИПИТО НАВРЕМЕ!!
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 10 Откъде разбра, че от декември тестовете ще са невалидни? Питам сериозно, не се бъзикам?
11
9
 
4
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
За момента се знае, че ваксината има ефект поне за 1г. Няма как да се твърди за друг срок, тъй като няма база данни за сравнение. Антителата може и да спадат с времето, но остава клетъчната памет.Паметта на Т-клетките е много мощна. Тя е доживот. А колкото до имунитета-хората лекувани с апаратура за кислородно дишане и кортикостероиди, тези най-тежко болни нямат никакви антитела.Зарафи личните данни се дава съгласие.Аз имам мн.антитела без да съм боледувал.Ваксинирах се заради сертификата и сем.
10
2
 
13
 
! Отговори
аде де преди 2 години
А с някакъв друг вирус има ли лекуващи се?
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8.....Някои държави възприеха стратегията "нулев ковид" и на практика си затвориха границите. Но се оказало, че и това не е решение - просмуква се вирусът. Антителата не изчезват напълно, и при всички положения някаква защита остава; подписвате се, защото сега всички имат права и съдят за щяло и нещяло. Както приематете, че ще използват личните ви данни. Ако искате да остане такъв - ваксинирайте се. Цялата дандания е точно затова - да се спаси светът, какъвто познавате.
8
6
 
21
 
! Отговори
// преди 2 години
Двама от водещите ваксинатори на FDA напускат. Плъxoвeтe бягат от потъващия кораб. Не трябва да забравяме нашите математици, доценти и професори по НОЩници и да им отдадем дължимото.
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой може ли да обясни след ваксина, когато минат 6 месеца и антителата изчезнат какво трябва да се прави. Още една? и още една, защото над половината население на земята не е ваксинирано и няма да се ваксинира, а трафика, движението на хора и стоки продължава. Защо трябва да се подписваме, че никой не носи отговорност при ваксинация?
6
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 5 С ковид ли? Защото за тях става въпрос. Като не разбираш, какво четеш, не коментирай.
5
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди пландемията имаше повече хора по интензивните.
4
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До House M.D...........Нивото ти падна. Да не си с постковид синдром?
3
12
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Прави са евреите дето са преценили че ще е добре за човечеството са се отърве от такива като тебе и са задействали плана с Коронавируса.
2
8
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Щото всичко е лъжа ама ти си умен и не се връзваш.
1
4
 
13
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
"Общо 561 души се лекуват от коронавирус в болниците в София. От тях 49 в интензивни отделения, съобщава БНР." Очевидно от БНР лично са ги изброили. Защо тогава не ги съобщават поименно?