ГДБОП разби мащабна схема за фалшиви ТЕЛК-ове в София, задържани са трима лекари

Акцията е проведена в три столични болници
Обновена: 17 сеп 2021 07:37 | 17 сеп 2021 07:30, Анисия Иванова
143
ГДБОП разби мащабна схема за фалшиви ТЕЛК-ове в София, задържани са трима лекари
Снимка: БГНЕС

ГДБОП разби мащабна схема за издаване на фалшиви ТЕЛК решения в София. Задържани са трима лекари председатели на комисии. Акцията е проведена в три столични болници, съобщи БНР

Общо седем души са арестувани при операцията на ГДБОП. Трима от тях са председатели на ТЕЛК комисии и са лекари. Другите четирима са посредници. Те са водели при лекарите лица, които да бъдат освидетелствани като инвалиди.

Една от болниците, в които е проведена операция, е Университетската болница за активно лечение по онкология. Другите две са градски болници в столицата.

Сумите, които са били плащани за издаване на фалшиви ТЕЛК решения, са били в зависимост от социалния статус на лицата и са започвали от 1000 лева.

Операцията на ГДБОП е започнала вчера и е продължила и през изминалата нощ. Разпитани са десетки свидетели пред съдия. При акцията са иззети много документи и парични суми в големи размери.

По случая има образувано и досъдебно производство за организирана престъпна група с участието на председатели на ТЕЛК комисии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още по темата: акцияГДБОПтелк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
0
 
! Отговори
Друга тема преди 2 години
Човек, който се мъчи, всъщност не трябва да бъди убит, а да му бъди помогнато да живее, да има реално бъдеще, успехи в живота !
117
2
 
2
 
! Отговори
... преди 2 години
Ми направете на лекарите заплатите като в нормалните държави и няма да има такива неща нещастници
116
2
 
5
 
! Отговори
ДА СЕ ПРОВЕРЯТ преди 2 години
ТЕЛКОВЕТЕ НА ВСИЧКИ И ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ САМИ ВСИЧКИТЕ СА НЕОСНОВАТЕЛНИ-КОЙ ГИ Е ИЗДАЛ-ХВАНЕТЕ ГИ ЗА ГУШИТЕ,КАКВО ЧАКАТЕ
115
4
 
3
 
! Отговори
US Immigrant преди 2 години
Президнетът трябваше да бъде арестуван за подбуждане на национална вражда и организиране на преврат срещу вятърни мелници. В една нормална държава подобни прови се санкционират незабавно. България не е нормална държава и е изключение от правилото.
114
0
 
0
 
! Отговори
фабриката преди 2 години
за кроасани ще ти приседне
113
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГДБОП се праща за лекари със фалшифи документи За Брендо се праща служебен прокурор да дойде във съда на кафе .... За какво изобщо протестирате и вие не знаете
112
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А нещо за президента да имат разкрития, че то неговото вече стана очевадно!?!
111
16
 
4
 
! Отговори
Корупция Радев преди 2 години
Всеки ден излизат нови и нови данни за корумпираната държава на Румен Радев.
110
4
 
18
 
! Отговори
астора преди 2 години
Като имаш 85% инвалидност истинска ,ама не си платиш получаваш 60% това е за сьд.Всички телк решения трябва да се заверяват в нелк за да няма такива терикати които печелят от човешкото нещасие
109
2
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
оле Боже!...ГДПОП "разкрило".."МАЩАБНА СХЕМА" за издаване на фалшиви решения от ТЕЛК!...Да не поверва чиляк!..."МАЩАБНА"?!..Па и я нарочили за.."ОПГ",без което не може да мине никое "обвинение"../дручко си е да заявиш че не си фанал двама корумпирани доктори,а..ЦЯЛО "ОПГ"../..Рушвети в това направление се използват НАВСЯКЪДЕ в България!..Обаче нашите "герои" фанали ТРИМА доктори В СОФИЯ,а в какво ще ги "обвинят",ще се види..Или по-точно НЯМА ДА СЕ ВИДИ..ВАЖНОТО Е ДА СЕ УДАРИ ТЪПАНА..
108
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БолкаТи добре ли си? Работещите инвалиди с пенсии, били взимали пари от твоето дете? Че те се трудят да оцеляват физически, а не крадат, въпреки, че са инвалиди, що за злоба? А милиардите откраднати от крадливите олигарси и депутати не смеете да търсите, нали?
107
1
 
23
 
! Отговори
Анонимко преди 2 години
До Анонименда се премахнат фалшивите ТЕЛК, защото са повече от реалните.А за привилегиите ще ви кажа само едно...те не могат да покрият всички лекарства и нужди на болните. И между другото много работодатели се замислят, когато сте с ТЕЛК дали да ви назначат. Пожелавам ви здраве от сърце! Дано никога не стигате до ТЕЛК!!!
106
2
 
4
 
! Отговори
Къде преди 2 години
само се въртите из тоя шоплук. Навестете и Делиормана. Тук няма пари и злато, но златна земя из Добруджа...
105
1
 
20
 
! Отговори
ИзвинетИ , амЪ: преди 2 години
Само в ТЕЛК-овете ли има КОРУПЦИЯ , или във всичко ?Защо сме НАЙ-КОРУМПИРАНАТА ДЪРЖАВА ,... и защо да си разваляме ''упеха'' от 1-вото място ?
104
1
 
7
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
РАЗБИТА СХЕМА , НА ПОВЕЧЕ СХЕМИ !
103
3
 
17
 
! Отговори
На бас че преди 2 години
Лекарите ще се отърват с условни присъди и по 50 лв глоба на човек!
102
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От както имам осъзнати спомени в живота си, винаги се е занело, че ТЕЛК комисиите лекарите са едни от най-корумпираните.И това, около 40г.И виждате ли, сега..изведнъж...ама, то в ТЕЛК имало корупция.
101
4
 
22
 
! Отговори
Болка преди 2 години
За това реално болните, защото дъщеря ми е с вродено заболяване и взема 260,00 лева пенсия,а тия работещи инвалиди вземат повече от нея.ами утре за като си отида от тоя свят ,тя как ще се справя в живота.оня дето работи и взема инвалидна пенсия трупа пари на гърба на нашите деца с вродени заболявания.да ги съдят и комисиите и тия които са злоупотребили.мая къде остави майките на деца с увреждания,плетеш си коша и не те интересува живота ни.
100
0
 
29
 
! Отговори
Няма справедливост преди 2 години
А сега си спомнете за Павел Манчеко - бяха го понижили в агенция митници заради фалшив телк за 90% инвалидност но защото "рита топка" с Бойко Борисов който звъня на Вальо Танев да го върне на работа.Всички чухме малоумния им разговор в стил от глупав по-глупав.Същия след това го сложиха за шеф на митница Аерогара-София.
99
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
айде сега и по другите области да ги проверат.кюстендилска например.