Иван Шишиев: София е като жив организъм с много лица

Фотографът снима столицата и хората в нея всеки ден
17 сеп 2021 21:08, Ерол Емилов
8

"София е като жив организъм с много лица", разказва фотографът Иван Шишиев пред Bulgaria ON AIR.

Той показва духът на столицата и жителите й от няколко години. Прави го всеки ден с фотоапаратите си.

"С жена ми ставаме през нощта, за да снимаме. Ходим на Панчаревското езеро по тъмно, къде ли не", споделя още фотографът.
Още по темата
Преди да започне да снима София, Иван Шишиев пътува на стоп из Европа и снима стария континент. но се връща обратно в родината.

"За да обикнеш София трябва да попътуваш, да сравниш. София си е той е европейски град, не е някакъв гаден град", смята Шишиев.

И дори понякога да ни е трудно да откриваме красотата на София, трябва да я обичаме, защото това е нашият дом.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Аз като дойдох преди години да живея в София не можех да го понасям този град. Ама сега си го обичам колкото родния ми Пловдив :))) Само че аз съм в центъра, ако живеех в някакъв квартал като Люлин, Орландовци надали щях да го харесвам толкова. Скоро бях в Манастирски ливади. Станал е страхотен квартал. Много баровски, хубави нови сгради и затворени комплекси. Като всеки голям град си има хубави квартали и гета. Абе бива Софията :))))))
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубаво е човек да търси красивото, дори и в гадните места.Но, ако сме обективни сф си е бая грозен град.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българите изоставиха малките градчета и села на ромеите и отидоха в София затова цели области са с чисто джунгалско население като Казанлъшка Ямболска Новозагорска Сливенска и др. околий
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Етюдите на София" е доста сладникав проект с фалшива романтика. Снима отвисоко, отдалече, добавя изкуствени филтри. Къде са ***, които пътуват с метлите и мръсните дрехи в градския, къде е прахта, която вдигат докато метат, къде е мизерията, миризмата, простотията?Как това момче има достъп до толкова сгради, изобщо има право на това, граничи с беззаконие бих казал, само за да си движи проекта. Кога ще спре да публикува лица, които не са дали съгласието да бъдат снимани?
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Старото се уволнява баталиона се строява за последен път.Нека има истина една уволнение се нарича тя.Старото се уволнява заиците реват
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
София си е жив кърлеж,впил се в тялото на държавата.
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имаш право да не пишеш тъптии.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ако ме е снимал имам ли право да го съдя? да или не и на какво основание, ако отговора е да, да знам кво да правя. благодаря!