Ценови шок: Парното и водата скачат с 50% от януари

При 300 лева сметка досега, пригответе още 150 на месец
Обновена: 5 окт 2021 10:27 | 5 окт 2021 10:13, Камелия Цветанова
420
Ценови шок: Парното и водата скачат с 50% от януари

Поне 50% ще поскъпнат парното и топлата вода от 1 януари следващата година, съобщи Кремен Георгиев, председател на Асоциацията на топлофикациите, пред bTV.

Още по темата

Природният газ отново поскъпна у нас от 1 октомври – този път с 36%.

По закон цените на топлоенергията и тока (за бита) за потребителите се променят два пъти годишно – от януари и от юли.

От последното увеличение цената на газа е скочила със 100%, твърди председател на Асоциацията на топлофикациите.

„Има още два месеца, в които цената на газа може да се промени, за съжаление вероятно това ще е нагоре и всички тези увеличения накуп ще трябва да се отразят в цената на топлинната енергия. КЕВР ще се опита да ограничи това увеличение, но едва ли ще го вкара в 20%. Поне 50% ще е. Топлофикациите ще излязат лошите, но освен за цена на природния газ говорим и за цената на зелената сделка, за която вече плащаме – цената на въглеродните емисии“, коментира експертът.

Ако сметката за парно досега е била 300 лв., вероятно от януари ще се увеличи със 150 лв., даде пример Георгиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още по темата: водапарноцени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
29
 
! Отговори
Leipziger преди 2 години
Спирайте го! Няма нормален човек, който да вади 450 лева на месец за парно! Още повече че на голяма част от хората в България това е почти целият месечен доход, а за пенсионерите храна, лекарства... някой мисли ли с главата си?
55
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европейският съюз трябва да разчита само на себе си в осигуряването на собствената си енергийна сигурност: танкерите на отвъдокеанския съюзник с втечнени молекули на свободата - като алтернатива на авторитарния руски газ - няма да дойдат.
54
18
 
5
 
! Отговори
Айти преди 2 години
Ми аз учих джава и пайтън и ми дреме, че скочили цените двойно.. който е спал в даскало, сега ще умре гладен на студено ;)
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Газта на спотовите борси стигна 1900$. България не искаше дългосрочен договор и сега купува на пазарни цени по 560$, но следвашия месец може да е 800$, след нова година може да е 2000$.
52
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОЙ спря АЕЦ-Белене и Южен Поток?
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС обяви газова война на Русия - вижте тук как се готвят в Германия и на запад watch?v=554sSVKvuL0 - В Германия вече взимат мерки, във федералната република Нордрайн-Вествалия разпространиха видео в ютюб как да постъпват хората "Was geht, wenn keine Heizung mehr geht" - "как да се справим когато вече няма никакво отопление" - видео ютюб и фейсбук : "Katastrophenschutztag"
50
1
 
3
 
! Отговори
Софиянец преди 2 години
До 51 ми ела да видиш бе ***!
49
13
 
3
 
! Отговори
Квалифициран преди 2 години
На нас квалифицираните хора всеки месец ни индексират заплатите, аз нямам проблем.
48
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има мнигообрзен мстериал за огрев и ароматизиращ със задушливи оарфюми нощите ни. Ще спим с маски.
47
1
 
14
 
! Отговори
Съвет преди 2 години
Купувайте ,братя ! Купувайте свещи и спирт - ще ви трябват да се самозапалвате по площадите ! Вие, братя или хвърляте яйца и домати ,или се самозапалвате. По-добре се самозапалвайте, че шпо-малко *** остава след вас ! Защо никой не се самозапалва още ????? Преди за 20 ст. сметка отгоре за ток имаше самозапалили се ! Помните ли ?
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДО 39 - ЛЪЖЕШ !!!
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Естония отвориха отново стара ТЕЦ на битумни шисти от омразното съветско време заради високите цени на газта. В Англия отново пуснаха ТЕЦ на въглища, а CF Indurstries, един от най-големите производители на азотни торове, преустановиха производството на два от заводите си в Англия поради същата причина на високата цена на тази остаряла путинска технология.
44
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това нищо не.. в Китай вече и светофарите не работят,заради недостиг на ток!
43
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Меката сила на ЕС принуди Русия да смени формулата на цената на газта отчитайки европейските котировки. През март 2020 премиерът на България Бойко Борисов съобщи, за договор с Газпром в съответствие с котировките на пазара в ЕС и цената на газта пада с 40% и изменението действа от август 2019г. "Благодарение на Еврокомисията ние можем да се радваме на този отличен резултат" - заяви Теменужка. Тогава цената на газта падна от 270$ на 152$. Днес по същите тези котировки на ЕС цената за България е 560$. Русия ще спазва стриктно договора с България и всички страни от ЕС.
42
2
 
15
 
! Отговори
Коко Горилата преди 2 години
Честито, другари и другарки!
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Купувайте литий! Само така ще се спасиъе от хиперинфлацията,която ви чака!
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Бергкамен, федерална република Нордрайн-Вестфалия спря топлоелекроцентралата поради изчерпване на наличните запаси от въглища и невъзможност да се закупят нови поради увеличената цена на въглищата в Германия.
39
8
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Колеги, да се говори за хунтата на Радев, имате по Вайбър изпратени абзаци. Искам поне 500 коментара.
38
1
 
13
 
! Отговори
Борко Джонсън преди 2 години
Нема да са плашите . Вдигнете гордо глава . Тия дни ще има още една статия как някъде на маййната си в НаглоБритания нямало бензин и хората там щели да изкарат "коооооошмарна" Коледа . ..... и като го прочетете и пуснете един зъл коментар , мигом ще забравите за тия нечовешки повишения в сметките ви и миззерните си заплати и ще ви стане едно хуууубаво на душата ...... Не пропускайте рекламите на добрите кредитни компании - "Кредит за плащане на битовите сметки" . Много изгодно.
37
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи газта се качва с 36%, а парното с 50%. Останалите до 50% в джоба ли си ги слагат хората ти Радев? Па засрамете се ако можете!