ЦГМ с ново приложение при скоба в "синя" и "зелена" зона

Предимството й е, че спестява време
Обновена: 18 окт 2021 20:32 | 18 окт 2021 20:32, Петя Славова
14
ЦГМ с ново приложение при скоба в "синя" и "зелена" зона
Снимка: БГНЕС

Бързо заплащане и освобождаване на автомобила при поставяне на скоба в "синя" или "зелена" зона в София позволява ново мобилно приложение. Услугата Sofia Plus е на Центъра за градска мобилност.

Досега при поставена скоба, заради неплатено почасово паркиране, водачите получаваха sms. Новото е, че към това съобщение вече има и линк, чрез който шофьорите могат да се регистрират към приложението.

Основното предимство на новата услуга е, че спестява време, коментира пред БНТ Румяна Милова, директор на Дирекция "Паркиране и мобилност" при Центъра за градска мобилност. Тя допълни, че няма никаква опасност от изтичане на личните данни.

Старият начин за освобождаване на автомобила от скоба, който остава валиден, изисква от гражданите, които не знаят наизуст телефонния номер на "Центъра за градска мобилност", първо да потърсят най-близката указателна табела, след което да се свържат с дежурния диспечер, който изпраща съобщение към мобилния екип, поясни Милова. При използването на новото приложение времето за реакция се съкращава, а мобилният екип веднага получава съобщение.

"Когато имате скоба, в това приложение ще Ви излезе номерът на автомобила, на който е поставена. Тогава си въвеждате номера на сметката и Ви дава опция "Платете". Става много бързо и няма никаква опасност тази сметка да бъде ползвана за друго", заяви Румяна Милова.

Друго предимство на новата услуга е, че скобата може да бъде заплатена и дистанционно от друг човек, в случай, че водачът на автомобила в момента няма пари в брой или карта, с която да плати глобата.

Използването на приложението намалява възможностите за контакти на гражданите със служителите на ЦГМ в период на пандемия, допълни Милова.

Също така може да се заплаща престой в "синя" или "зелена" зона отново от приложението. То може да бъде изтеглено напълно безплатно.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
10
 
! Отговори
долу ГРОБ преди 1 месец
на фандъчка наглостта е безкрайна. Прикрива кражбите и тозрмоза на гражданите със много смешни и много скъпи безполезни "придобивки" Бабата по телевизията сутринта голямо обяснение на системата обади - позор. Мутри, калинки и пенсионерки ВЪН ОТ СТОЛИЧНА ОБЩИНА!
12
2
 
7
 
! Отговори
Тия вагабонти преди 1 месец
със скобите са на милиони загуба. Тая държава избори не могат да я оправят. Само революция, но населението няма топки.
11
0
 
3
 
! Отговори
До 9,10 преди 1 месец
Мисленето не е от силните ти страни
10
3
 
1
 
! Отговори
Алф преди 1 месец
Другия вариант е ламарини *** гумите и го дуат
9
2
 
3
 
! Отговори
Alf преди 1 месец
Спадам гумата и им е.а и скобата и све. Само внимавайте че много лъжат че си я счупил и те дават на прокурор затова си я слагате в рамка и им я пазите
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До тъй де-А какво ни интересува това нас нормалните хора?
7
3
 
2
 
! Отговори
тъй де преди 1 месец
До Анонимен 5 Иначе съм от село Бояна.
6
3
 
2
 
! Отговори
тъй де преди 1 месец
До Анонимен 5Ам'чи тъй ли?!
5
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До тъй де-Като не искаш зона обратно на село!!!
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко за благото на човека!
3
2
 
15
 
! Отговори
ха-ха-хаааа преди 1 месец
''Основното предимство на новата услуга е, че спестява време''----Боже, колко са великодушни в КРАЖБАТА!
2
2
 
10
 
! Отговори
тъй де преди 1 месец
Вместо излишни приложения, не е ли възможно премахване на всякакъв цвят зони?!
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
цигу мигу