Спад на клиентите в моловете, очакват се огромни загуби и фалити

Голяма част от служителите закъсняха за работа, защото се тестваха
22 окт 2021 16:05, Ния Христова
223

Опашки от хора, които чакат да се тестват, се извиха пред моловете. Служители и клиенти чакаха с часове, за да се тестват и да могат да влязат. 

Много служители закъсняха за работа, за да могат да си направят необходимите тестове. 
 
Пред един от моловете са направени над 120 проби на клиенти или служители.
 
"Ваксинирах се отдавна, бях една от първите ваксинирани. Около мен повечето хора са ваксинирани, за момента не съм изпитала никакви затруднения, достъпът до моловете е изключително стриктен. Не мога да задължа никого да се ваксинира, това е въпрос на личен избор, имам ваксинирани и неваксинирани служители. Целият този процес затруднява изключително много работата, отворихме по-късно, доста търговски обекти въобще не отвориха", каза пред Bulgaria ON AIR собственикът на магазин Валя Веселинова.
 
Според нея има и драстичен спад в потока на клиенти.
 
"Повечето хора не са ваксирани, останалите не желаят да чакат на опашки. Други са стресирани от самата ситуация. Загубите са страшно много и те не са само финансови. От началото на пандемията има много фалирали търговци. Предвиждаме, че сега може и да до 100% спад, тъй като много клиенти няма да дойдат. За едни бизнеси се изискват сертификати, а други - не. Държим тези "зелени сертификати" да важат за всички", категорична е Валя Веселинова.
 
Вижте повече във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 91Като гледам накъде отиват нещата с пандемията да знаеш, че 67-70% са с имунитет! Майко милаааа! В момента 10 заразяват 11!!!! И това по хванати.
87
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 123 Много малко стоки в моловете са ментета, камо ли на завишени цени. Очакваш това, което навсякъде струва 100 евро, тук да е на 10 оригинално? Като не ти се плаща или нямаш пари, няма нужда да плюеш. А МОЛовете не само създават работни места за продавачи. Има верига чак до производители- дистрибуция/внос, логистика(транспорт), производители на стоката,производители на материали, оборудване, енергетика и т.н. Фалирали търговци значат фалирали хиляди други свързани с тях фирми.
86
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хлябът вече гони 2 лв, а аз ще ви плюя на вируса скапан.
85
4
 
26
 
! Отговори
Кифла преди 2 години
Ше се ваксинирам да ида на мооооллл ха ха
84
26
 
5
 
! Отговори
? преди 2 години
Всички страдаме заради антиваксърите.
83
5
 
8
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
А бизнесът защо не направи нищо Па отношение на ваксинацията? Можеше да правят кампании, да дават пример, да дават бонуси. Малко предприемчивост трябваше. Но те всички са назначени.
82
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ясно, че ще затварят и фалират. Никаква далновидност. За две години не разбраха, че трябва да си направят сайтове за онлайн търговия. Единици са тези, които имат. Отделно тъпотиите на правителството да изискват зелен сертификат, но да дискриминират преболедувалите с антитела. Иначе ще ми внасят лекарства за лечение на Ковид с антитела, ще ми искат да дарявам плазма, заради антитела, но че съм преболедувал - няма значение. Слуги *** и смотани. Ваксинираните защо имат достъп- антитела. Съд!
81
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 87до 81Знам ли? Все ми се струва, че да започнеш да хриптиш и да нямаш въздух. Както и да няма кой да ти помогне е по-голяма грижа от това са обикаляш със сертификат и да няма отворено заведение. Може и да греша. Тук доста умен народ се изказва и слага минуси.
80
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Таа па, за всички да били... само да чуят от Кауфланда и ще я фалират веднага
79
1
 
13
 
! Отговори
ЕСсср преди 2 години
Урсула е тра.в.е.с.тит! Оплаквайте се на Брюкселската диктатура, назначена от големите корпорации. Корпорацията, в която работя, обяви 50% ръст на печалбата за миналата година. По-малките риби - в тигана. Преди 1989 г. поне имахме здравна и социална система. Сега и това нямаме. Неолиберален капитализъм - няма каквп друго да очаква човек.
78
5
 
7
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 2 години
За какво са ви молове бре, набодените с моите инжекции ще им трябва тефтерчета да си записват при срещата със Сан Пиетро следващата зима. Книжарници трябва, не молове...
77
15
 
6
 
! Отговори
asd преди 2 години
Ресторантьори и продавачи, да се бяхте ваксинирали, за да намалява заразата и смъртността и да имате работа и здраве. А не с фашливите сертификати. Какво очаквахте да постигнете с тях?
76
4
 
20
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Драга , KiFlo, по жълт анцуг! Няма да дойдем в мола, merci. Защото кацаров , под натиск от ес е решил, че преболедувалите не съществуваме. При положение, че съм го изкарала преди месец, и имам антиттела няма да си бода нищо, не съм се намерила на улицата и ще оцелея без вас по жълтите м.утреви анцузи .
75
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарският башибозук със скудоумните си учили по 15 години индоктринирани епидемиологични психопати нищо друго няма да направи, освен да нанесе пореден удар на икономиката. Защо ли имат още ток в болниците тези бюджетни хрантутници, които, хранейки се от нашите задължителни здравни застраховки, се отнасят към нас като към втора категория хора, като към консуматив и разходен материал, който те трябва да спасяват, за да захранва с данъци държавния им деспотизъм.
74
2
 
11
 
! Отговори
кескьосе преди 2 години
Тая русата не ми се вярва да има спад на клиентите.
73
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едните ги е страх от вируса, другите ги е страх от ваксината, третите ги е страх от избирателите, четвъртите ги е страх от тестовете, петите ги е страх от ограниченията, шестите ги е страх за работата им. СТРАХ СТРАХ СТРАХ ... Ето до там ни докараха.
72
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но тестовете за антитела не се приемат не защото естественият имунитет не е достатъчен, а защото е твърде възможно да се окаже, че 65-70% от населението в България има изграден имунитет от ковид, т.е. имат наличие на антитела. Но ако признаят антителата за надеждни, то кой ще отиде да се боцка с закупените за милиони ваксини?
71
2
 
21
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Преди си можехме и беэ молове, эащо и за напред да не можем
70
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 86Птофесоре, я ми светни при какво количество на антителата си с изграден имунитет срещу ковид? Щото само да имаш антитела нищо не значи. Пак го хващаш.
69
2
 
4
 
! Отговори
до 81 преди 2 години
Милият той. Мисленето за апартамент ще ти е най-малката грижа :)