"Александровска" уволни проф. Борис Богов и като лекар

За изненадващото освобождаване мотиви не са посочени
Обновена: 19 ное 2021 13:21 | 19 ное 2021 13:21, Анисия Иванова
46
"Александровска" уволни проф. Борис Богов и като лекар
Снимка: БГНЕС

Александровска болница е уволнила известният нефролог проф. Борис Богов и като лекар. За изненадващото освобождаване мотиви не са посочени.

Запознати съобщиха, че в петък професорът е бил извикан от ръководството и му е даден за подписване документ, според който дори няма предизвестие за уволнението.

Още по темата

Лекари от "Александровска" твърдят, че професорът е отказал да подпише документа и вероятно адвокатите му ще оспорват уволнението.

Самият той не бе открит за коментар. Все още няма и официално обяснение от ръководството на "Александровска", съобщава "24 часа".

Още в първите дни на поста служебният министър Стойчо Кацаров изпрати проверяващи в Александровска болница, където проф. Богов беше директор заради сигнал на един от членовете на борда доц. Александър Оскар, който през последните 4 г. беше в управлението на лечебното заведение.

След това от МЗ съобщиха, че са открили нарушения, но не предоставиха публично доклада от проверката на „Вътрешен одит“, който обхваща периода от 1 януари 2019 г. до 30 април 2021 г. Това обаче не попречи на Кацаров да уволни директора на лечебното заведение проф. Борис Богов и да назначи д-р Атанас Атанасов, за да „спаси“ УМБАЛ „Александровска“.

Прокуратурата не откри престъпления в болницата под ръководството на проф. Богов и върна на здравното министерство доклада на „Вътрешния одит“ с отказ да образува досъдебно производство за престъпление от общ характер, както и за безстопанственост или нанесени вреди от страна на ръководството на болницата. От държавното обвинение бяха категорични, че и заключенията на АДФИ по никакъв начин не потвърждават, че ръководството на болницата е нарушило собствените си правила.

Въпреки доказателствата, че проф. Богов е чист, след провеждането на конкурс за директорския пост,  шеф на една от най-старите и добри университески болници остана д-р Атанасов.

По-късно проф. Богов беше понижен и от средата на септември не е началник на Клиниката по нефрология, а редови лекар.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
3
 
! Отговори
иво преди 2 години
ПОПИТА СЪВЕТНИКА НА радефф И ГО ВЪРНА ! ЕПА , ОБЪРКАЛ СЕ !
42
6
 
3
 
! Отговори
До д-р преди 2 години
Извънземен или земен това не пречи да е крал извънземно много.
41
3
 
12
 
! Отговори
д-р преди 2 години
Богов е извънземен лекар, не ми го побира главата за какъв се е взел този едноклетъчен организъм Кацаров. Мисли се за безсмъртен ли, мисли си че никога няма да отиде на лекар ли? Съсловието го презираше и преди да стане министър, но вече чашата преля.
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров е комплексар, тормозен едновремено от чувства за малоценност и за величие! Системното уволняване на лекари професори говори, че Кацаров мрази хора с титли, защото преди, някога като по-млад се е провалил в кариерата. Сега му е паднало да се прояви. А когато го виждаме и слушаме как е преборил у нас ковид епидемията, става ясно как се ласкае сам от "величавите" си действия! Пази Боже България от овластени пpo cтa ци!
39
8
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Виж ти, къде било гербавото сборище! Аз ги търся из целия нет да ги питам за кого ще гласува Герджика в неделя, а те се събрали тук да реват.
38
9
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
СЛЕД УБИЙСТВЕНИЯД ДВУБОЙ РАДЕФ - ГЕРДЖИКОВ АКО РАДЕФ МИ ГО ПИШАТ ЧЕ Е СПЕЧЕЛИЛ НА 21.11. ТОВА ЩЕ ПОКАЖЕ НА ХОРАТА ЧЕ МАШИНЕН ВОТ + ВОЕННА ХУНТА=НА ДИКТАТУРА А?
37
4
 
10
 
! Отговори
Доц. Симидчиев преди 2 години
Безобразията на шайката на Фигуранта нямат край. Посолство на ул. Козяк сътвори български Пиночет.
36
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мухобоиков човек
35
9
 
2
 
! Отговори
хюстън, преди 2 години
Еми такива са шефовете на повечето болници !....Яка заплата,че жените са им мн.алчни !....а той може би да не е чак толкова алчен !
34
14
 
7
 
! Отговори
Куранага преди 2 години
Поредния гербав крадец?!?
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 32 "Няма как да се чяка ,като е установено че е крал яко." Не е установено такова нещо. "Въртрешния одит" на МЗ е поръчан и проведен от политическите противници на ГЕРБ. Прокуратурата е казала, че няма данни за престъпление. България се превърна в комунистическата дупка след 44та: щом ДС и комунистите напишат един компромат, и той вече става "истина". Ние не сме демокрация. В мометна има бясна червена диктатура и ще става все по-зле.
32
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Да си припомним "1945 та , когато беше обезглавена българската интелигенция ..." Същия процес наблюдаваме и в момента. С очернящи кампании за партийни принадлежности водещи лекари, професори и т.н. биват уволнявани, за да отстъпят място на "наш човек". Още не са започнали с НАроден съд само защото съветската армия не е на терен, но ще има разчистване на сметки по други начини, помнете ми думата.
31
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как да се чяка ,като е установено че е крал яко.С Ангелов са злоупотребили с над 50 милиона лева .
30
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ са УР..О..Д..и и докато не махнат всички от ръководни постове ще сме зле.
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не искат да изглежда, като предизборна политическа репресия, защо не изчакат няколко дена?
28
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не уволнен е защотоне крал в името на партията.Кога ли ще разберете ,че всичко свързано с ГЕРБ е апаш,крадец и престъпник.
27
0
 
1
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
Благодаря за отговора и жалко за бебенцето.
26
1
 
18
 
! Отговори
ааа преди 2 години
Мда, хората на Радев правят яко чистка. Само дето като уволнят всички свестни лекари не разбирам кой ще остане в болниците да лекува?
25
1
 
13
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Бебето почина, защото този който го оперира е коремен хирург и нищо не разбира от трансплантация, майката зовеше да го оперира проф Спасков но Кацаров го уволни и не даде
24
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професор и светило в медицината в България работи като редови лекар, а след това е уволнен, защото е имал неблагоразумеите да води болница по времето на управлението на политическа партия, която се оказва неудобна за напиращите ДСари комунисти. 44та? Не 2021ва? ЩЕ РЕВЕТЕ! ЯКО ЩЕ РЕВЕТЕ заради това, че си докарахте Радев и ДС отново.