Пътищата до Витоша са временно затворени

Снежната покрива е между 30 и 40 см
30 ное 2021 08:38, Ния Христова
6
Пътищата до Витоша са временно затворени
Снимка: БГНЕС
"Пътищата към Витоша са затворени за автомобили без вериги и за градския транспорт, тъй като има снежна покривка между 30 и 40 см", обясни пред bTV Красимир Димитров, директор "Аварийна помощ и превенция" към Столична община.
 
Той допълни, че до обяд най-вероятно пътищата ще са обработени и отново ще са отворени за движение. 
 
"В София повечето пътища са обработени, има обилен и силен снеговалеж още от 4 през нощта", допълни Димитров.
 
"Важните задачи сега пред почистващите екипи е да тръгне трафика", каза още Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия радеви некадърници нищо не могат да направят като хората
4
0
 
3
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
Хе-хе, 30-40 см сняг и блокаж. А бе в страни като Швейцария, Австрия и др. всичко е почистени веднага при 1 м сняг. Баси скапаната държава, който и да е на власт все същото. Ганьооооооо, Ганьооооооо.
3
1
 
3
 
! Отговори
Отвратен преди 2 години
Цяла българия да затворите, нищо не се променя. Улиците на София, магистралите на страната и всички градове, в които вали, са заринати от сняг, защото се чисти по възможно най-допотопния начин или просто никой не чисти. Толкова пари се откраднаха, осъдете само един от крадците и ще купите няколко хеликоптера или каквито там машини са необходими и химикали за пръскане. Няколко прелитания над страната и снегът е стопен. Нека има почистващи машини, но само с тях не става!
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Улови разликата. Падне ли обилен сняг, в Москва чистят 15 000 снегорина. Всичко работи. В София - пътищата до Витоша са временно затворени, а преспите в малките улички ще се стопят, когато се стопли.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но пък останалите пътища в цяла София са отворени и непроходими. Зимата пак ни изненада, наистина необичайно да вали сняг в края на ноември, снегорините цяло лято го чакаха, но ей го на, кога завеля. Сигурно е свързано с глобалното затопляне, някой зелен данък и таксичка може да измислят.