Вътрешна проверка по случая с починалото от менингит дете

Детето е било прието за лечение в болница "Проф. д-р Иван Митев"
2 дек 2021 11:17, Ния Христова
10
Вътрешна проверка по случая с починалото от менингит дете
Снимка: БГНЕС
В Специализираната болница за активно лечение по детски болести "Проф. д-р Иван Митев" в София е направено всичко, за да бъде спасено починалото от менингит дете, категорично заяви пред БНР директорът д-р Благомир Здравков.
 
"И всъщност в нашата болница са направени всички реанимационни мероприятия", добави той.
 
Детето е било прието в петък. В болницата вече е направена вътрешна проверка по случая.
Още по темата
 
"Ние сме пуснали писмо към Агенция "Медицински надзор". Да дойдат, да проверят всичко, абсолютно неетично е и спрямо семейството и родителите и спрямо всички участвали в диагностиката и лечението да се оповестяват тези данни публично на този етап".
 
Очакват се и резултатите от аутопсията на детето. Здравното министерство също е разпоредило проверка.
 
Ще бъде извършен одит на действията на РЗИ. Директорът на инспекцията Данчо Пенчев съобщи, че за момента няма друга положителна проба от взетите общо 290 такива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Каменар преди 2 години
И какво очаквате?? Чудеса ? Т. Е. да влезе някой в затвор? Яяяяяя...по сериозно.Всичко ще се покрие.Жалко за детето.
8
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я кажете правени ли са му тестове от тия с клечките? Защото при нараняване с тях е възможно такова развитие.
7
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички жертви на световната измама Ковид 19 са хора починали от други болести,но нелекувани..
6
7
 
10
 
! Отговори
не става преди 2 години
Нямам търпение изкуствения интелект да замени "лекарите" при поставянето на диагноза.Човешките търгаши като влезеш в кабинета първо си припомня дали си платежоспособен, как да се възползва от това (излишни клинични пътеки и лекарства) и ако по случайност уцели какво ти е, може и да ти помогне без да иска.
5
1
 
4
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 2 години
До до 1Какво ФФП 2 носиш, бе *** ? Респиратор Дрегер ? Успех да си го намериш наличен.Маската е само около 300 кинта, един филтър е 50.Тия платнено-хартиени-пластмасови бели маски за муцуната на които пише ФФП2 са пунта мара.И ха сега ново двайсе - току-що по Папагал 1 съобщиха ЧЕ МЕНИНГОКОК не е ИЗОЛИРАН.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 1 Дори да няма пряка връзка между маските и бактериалните инфекции, косвените вреди се състоят в това, че всички болници се занимават само с коронавируси от всички варианти - алфа, бета, гама, капа, тита, омикрон и прочие. Бактериалният менингит от друга страна се развива за часове и всяка минута забавяне може да е фатална, както най-вероятно е станало. А симптомите лесно могат да се сбъркат с други, като с тези на КОВИД например.Трябва да си доктор Хаус да поставиш диагноза!
3
7
 
19
 
! Отговори
Иху иху преди 2 години
От сега отговарят че виновни от болничният персонал няма вината е в родителите че късно са го завели Гарга на гарга око не вади Медицинските мошеници никога не са виновни Ясно е заключението
2
14
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
Ти ако носия *** си е твоя работа, аз нося маска FFP. Поддурвай се малко, какви парцали носиш по себе си , е абсолютно само твой проблем
1
18
 
18
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 2 години
Менингит - бактериална инфекция.2 години носим парцали на лицата които са РАЗВЪДНИК за бактерий.Случайност или следствие, оставям сами да си прецените.