Спират водата по южната дъга на столицата на 9 декември

Причината е ремонт на спирателен кран и изпускател
8 дек 2021 10:20, Елка Василева
2
Спират водата по южната дъга на столицата на 9 декември
Снимка: "Софийска вода"

На 9 декември (четвъртък) 2021 г. ще се извърши важен ремонт на довеждащия малобучински водопровод. Основното довеждащо съоръжение захранва с вода жителите на южните квартали на столицата.

Спирането на водоподаването ще се случва поетапно, като започва от кв. „Драгалевци“ в 9:30 часа в четвъртък. Последните засегнати домакинства са от кв. „Горна баня“. Водата там ще бъде спряна след 12:30 часа същия ден, а времетраенето на прекъсването за всички райони е 12 часа.

Поетапното спиране в различни часови интервали се налага от диаметъра на водопровода, голямата денивелация в отделните райони и дължината на малобучински водопровод.

Ремонтът ще ограничи зоните, засегнати от евентуалните бъдещи нарушения на водоподаването. Новият изпускател ще позволи по-бързото източване на водните количества при ремонти и значително ще подобри качеството на предоставяните услуги.

Всички планирани теренни дейности може да се проследят в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - https://sofiyskavoda.bg/water-stops. Клиентите на дружеството могат безплатно да се абонират за СМС известяване за предстоящи планирани спирания или аварийни прекъсвания на водоснабдяването или да използват новото мобилно приложение на "Софийска вода" - „Моята вода“  в Google Play или в App Store.

 


2
Още по темата: Софийска вода
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес - по южната дъга , а утре и в центъра ! Все пак промяна е !
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В дръгълевци нямат канализация,за какво им е вода?