Чужди фирми искат да инвестират в София и да плащат заплати над 3500 лв.

Всяка компания мисли да назначи между 150-300 души
184
Чужди фирми искат да инвестират в София и да плащат заплати над 3500 лв.
Снимка: БГНЕС

В Агенцията за инвестиции в София са постъпили запитвания от големи международни компании.

Сред тях са голяма индийска компания от автомобилната индустрия, от IT сектора, както и компании от креативната индустрия.

Те са заявили намерение да инвестират в София, като всяка от тях смята да назначи между 150 и 300 души, на които да заплаща месечно възнаграждение между 3500 и 9000 лева, каза Мария Христова, изпълнителен директор на Агенцията по инвестиции.

През последната година в агенцията имат общо 76 запитвания от малкия и среден бизнес, които се отнасят основно до възможностите за съдействие от страна на агенцията, предоставяне на безплатна бизнес информация и "про боно".

Бизнесът в София започва своето възстановяване, каза на пресконференцията в Столичната община Николай Стойнев, председател на надзорния съвет на общинската Агенция за инвестиции.

Стойнев определи 2021 г. като доста сложна година, свързана с редица предизвикателства за фирмите и за икономиката в столицата. По данни от преброяването на населението София се увеличава с близо 200 000 души - тя е атрактивна за живот и бизнес, но това поставя сериозни предизвикателства пред местната власт, посочи Стойнев.

Той подчерта, че общинската Агенция за инвестиции винаги се стремяла да предоставя добри условия за бизнес и да бъде "вратата" за отношенията със Столичната община. През изминалата година приехме няколко решения на Столичния общински съвет, за да създадем облекчения предимно за малкия бизнес, каза Стойнев.

Той съобщи, че над 7,5 млн.лв. са останали в бизнеса благодарение на отстъпките, направени от Столичната община за бизнеса, като намаление в наемите например.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: инвестиции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абиджанска фирма търси 1000 топексперти за бране на зелени фурми в центъра на софия. само за ваксинирани с 3 бустера. стартови заплати 12 000 евро бруто. фирмени автомобили безплатно, безплатна синя зона.
68
2
 
1
 
! Отговори
Господа министри преди 2 години
Моето предложение е културно образователна насока за този град тип Сибиу - занаяти, изкуство, образование и спорт - не може да бъде вече тежък индустриален център и благодарение на нечия некомпетентност както и на едни хора от периода 2002 -2008 е на ниво сандбокс - ненаправено, но имащо потенциал!
67
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам смисъла на статията. Ежемесечно у нас идват нови и нови чужди фирми, които така и така дават от 3500 нагоре, че даже 3500 е заплата за хора почти без опит още студенти.
66
1
 
15
 
! Отговори
Джери Бадалуна преди 2 години
Чужди фирми искат първо да им се надупиме и после...ще има много да чакате тия заплати.
65
1
 
1
 
! Отговори
И съм още болен преди 2 години
След два месеца на стероиди болестта е сведена само до лявото ходило вече ...
64
3
 
0
 
! Отговори
Господа министри преди 2 години
Аз за момента не ми пречи да си върша работата с каквото има - вие сте ме поставили в тая ситуация аз се опитвам да се справя, но в тази сфера вече не става с каквото има! И пак казвам човека основал Баухаус преди повече от век не е съжалил и не са сгрешили хората гласували му доверие! Какво ще се случва в един град иначе - вечерната литургия? Банкета за един милионни акумулатор, театралната сценка на самодейците или някое непризнато жиголо!Имам изложба да правя и сюрреалистичната година
63
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чужди фирми искат да инвестират в София и да плащат заплати над 3500 лв. - на ваксинирани с 4 дози?
62
1
 
14
 
! Отговори
КИРИЛ ПЕТКОВ преди 2 години
До 47 "...Какво стана със завода за електромобили?..." - обмисляме ситуацията в момента с колегите докато джиткаме ски из Пампорово. Много яко, слънчево, готско време, пълен размазващ кеф. Обичам Ви и много ПоЗдрави
61
1
 
15
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Бързо ще се откажат като видят, че матряла е лош.
60
2
 
0
 
! Отговори
Господа министри преди 2 години
И чудеса от героизъм да направя и направим докато няма ясно решение от страна на държавата или корпоративен бизнес трайно съществуващо училище по изкуствата не може да има! И сега стигаме до момента в момента ни трябват малко кадри - ще ги обучим амааа с квото има!И като запълните квото квото има след две години чао. Докато няма държавна дългосрочна политика в тази сфера аз се бия с вятърни мелници- да ви кажа честно уморих се да съм Дон Кихот!Затова решавайте вие, но да знаете, обидно е за тях
59
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Шменти ли ви каза за "инвеститорите"?
58
11
 
12
 
! Отговори
Безплатно преди 2 години
Аз и сега получавам такава заплата, въпроса е за какво ми стига? 800лв наем, 1000лв храна, 400лв сметки, 500лв лизинг на автомобил. Като излезем с жена ми веднъж в седмицата да вечеряме навън и всичко е приключило. Реално спестяваме само нейната заплата. Добре, че нямаме деца, че не ми се мисли.
57
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ще им работи на тези инвеститори като България за 10 год. е намаляла с близо 1 000 000 души и продължаваме да се топим. То сега има недостиг на кадри та какво остава тогава.
56
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Колкото повече непродадени апартаменти в София, толкова повече рекламни статии за високите заплати в същата тази ... София.
55
3
 
17
 
! Отговори
Иванко преди 2 години
Чудя се, защо някои хора очакват висока заплата за общ труд ? Морето от пp.ocтовати хора е огромно и те винаги ще работят само за храна и сметки. Навсякъде е така и така ще бъде.
54
8
 
6
 
! Отговори
до 63 преди 2 години
Ще се учудиш колко от тях плащат и по-високи.
53
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И сега има чужди фирми в България, защо не плащат такива заплати?
52
1
 
23
 
! Отговори
Няма коментар преди 2 години
Това е поредната глупостттт за наивните българи!Никой индиец никога няма да плати 3500 лева заплата!Те в Украйна ще им работят за 3 пъти по-малко!Това шантаво трърдение щеше да е смешно,ако не е наистина тъжно!Поне недейте да пускате фалшифи новини!То е същата глупост,като немец от албански произход да прави Ел коли в България и като оня другия с 5000кс супер кола!!!Никога няма да стане!
51
7
 
3
 
! Отговори
ЮдеюСемитМасон преди 2 години
Инвеститор - Работа само срещу Боцкане - всеки Месез Бустер! Р0бе на Тръстиката!!
50
2
 
11
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Това са глупости, никой не инвестира, в реалния бизнес сме и знаем. Всичко се работи в Китай, Индия и Турция, тук са само елементарни довършителни работи, нооо ...се води произведено в ЕС И НЯМА МИТА, сещате ли? Внасяш изцяло компоненти, елемтарна сглобка или опаковане и айде, на пазара в ЕС. Най-вероятно и софтуерът ще е на същия принцип - ще се работи в Мумбай, а тук ще е за парлама и печелене на скъпоплатени търгове