Чужди фирми искат да инвестират в София и да плащат заплати над 3500 лв.

Всяка компания мисли да назначи между 150-300 души
184
Чужди фирми искат да инвестират в София и да плащат заплати над 3500 лв.
Снимка: БГНЕС

В Агенцията за инвестиции в София са постъпили запитвания от големи международни компании.

Сред тях са голяма индийска компания от автомобилната индустрия, от IT сектора, както и компании от креативната индустрия.

Те са заявили намерение да инвестират в София, като всяка от тях смята да назначи между 150 и 300 души, на които да заплаща месечно възнаграждение между 3500 и 9000 лева, каза Мария Христова, изпълнителен директор на Агенцията по инвестиции.

През последната година в агенцията имат общо 76 запитвания от малкия и среден бизнес, които се отнасят основно до възможностите за съдействие от страна на агенцията, предоставяне на безплатна бизнес информация и "про боно".

Бизнесът в София започва своето възстановяване, каза на пресконференцията в Столичната община Николай Стойнев, председател на надзорния съвет на общинската Агенция за инвестиции.

Стойнев определи 2021 г. като доста сложна година, свързана с редица предизвикателства за фирмите и за икономиката в столицата. По данни от преброяването на населението София се увеличава с близо 200 000 души - тя е атрактивна за живот и бизнес, но това поставя сериозни предизвикателства пред местната власт, посочи Стойнев.

Той подчерта, че общинската Агенция за инвестиции винаги се стремяла да предоставя добри условия за бизнес и да бъде "вратата" за отношенията със Столичната община. През изминалата година приехме няколко решения на Столичния общински съвет, за да създадем облекчения предимно за малкия бизнес, каза Стойнев.

Той съобщи, че над 7,5 млн.лв. са останали в бизнеса благодарение на отстъпките, направени от Столичната община за бизнеса, като намаление в наемите например.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: инвестиции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След албанските "инвеститори" на които Кирето хариза 34 милиона лева за инвестиция в завода за ел автомобили (между другото, какво стана с него или поне с парите ни?), колко ще подари на индийските?
88
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С индийски фирми ще върви Бг напред?!Забравихте ли как рАботят индийците в лицето на Митал и Кремиковци?!?!Толкова ли сте тъъъъпи вееее?!?!
87
0
 
38
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
щото индийците си нямат индийци и ще идват във България за индийци, а ПЪК КРАСТАВИЧАРИТЕ ЩЕ ТЪРСЯТ КРАСТАВИЧАРИ. от утре българия почва да продава пясък на ЕМИРСТВАТА.
86
0
 
12
 
! Отговори
дддд преди 2 години
До ПичНали, ама как става че архитектите бачкат за по 1500лв? Кви балъци само излезнаха тези вишисти. Май ще е най-редно да се объщат на Вие към работната ръка като са по строежите.
85
1
 
20
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
гетата са пълни с индийци. взимайте ги. обучавайте ги и току виж имаме нова версия WINDOWS 12_______________ 300 ЧОВЕКА? ОТ КЪДЕ ЩЕ ГИ НАМЕРИТЕ ТЕЗИ ХОРА? ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ХОРАТЯ ТЪРСЯТ ЦЯЛА ГОДИНА ДА НАМЕРЯТ ЕДИН ТИРАДЖИЯ И 2 ГОДИНИ ЗА БАГЕРИСТ. а програмист за 4К ще намерите в СОФИЯ ДУДУЦИ!!! IT сектора вече работи дистанционно.
84
1
 
19
 
! Отговори
До Пич преди 2 години
"....един човек с образование трябва да взима минимум 10К..." - ми имам Висше по Философия, цитирам Цицирон и Сенека ама майка ми клечи до чушкопека и никой ми не дава 10000 заплата, що така си не знам баси. Не шпакловам, не замазвам, не бъркам в колата и тока и не въртя кранчета, тва е за селяните а аз съм поет....
83
9
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До българина === Такива като теб трябва да живеят на село, да рият тор, да произвеждат зеленчуци, месо, плодове, че да може да храните нас, гражданите, дето сме учили и сме умни и не се занимаваме със селскостопанска работа. Или пък тарикатите като мен, все тая :))) Теб какво те бърка тази новина, като не си нито IT специалист, нито знаеш какво е креативна индустрия, а от автомобилна индустрия разбираш, колкото да си оправиш Жигулката :))))))))
82
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не мислите, че идват заради София и благия народ :) Просто за същия труд вънка плащат минимум четворно, та затова.
81
4
 
14
 
! Отговори
българина преди 2 години
Извън София кога?!?! Или да правим референдум като Кримския? И Гърция Турция Румъния ще ни се зарадват.,.....
80
8
 
30
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Пичове, като знам колко пари правят всякакви майсторчета - гипс картон, шпакловки, плочки, ремонти от всякакъв тип, един човек с образование трябва да взима минимум 10К лева. Това е реалната заплата с оглед на инфлация и образователен ценз. Всичко друго са някакви смехории. Идвали чужди фирми да предлагат заплати по 3500 лева в ИТ бранша ... хахахахаха. Трябва да пляскаме с ръце и да благодарим. Един бояджия взима 4000 без да се напряга много.
79
2
 
0
 
! Отговори
Плюс това: преди 2 години
Бъркате много от какво го е страх Треторайхника - страх го е от изкуството и дизайна , защото именно те могат и го превърнаха в анахронична сюрреалистична конструкция.И без това състезание както казва Величков - нашия народ няма да стигне доникъде ...
78
1
 
6
 
! Отговори
Планирал съм: преди 2 години
Футуристична, кубистична, авангардна година! Стратегията ни беше за пет години напред! Сега ще кажат класическата петилетка и ще сбъркат , защото няма бизнес - малък, среден, голям без дълготрайно планиране, а великия номер на Дявола беше държавата да няма такова планиране!
77
3
 
18
 
! Отговори
Селянин преди 2 години
Браво .Значи може вече да направим 4 лева хляба . :)
76
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат ама нямат желание
75
1
 
7
 
! Отговори
Ми аз съм планирал преди 2 години
Още три години съобразявайки се със стратегията на училището която пропадна или почти пропадна именно заради хора в МОН и МК!
74
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как няма да ви лъжат със средната заплата в София, че е 2000 лв., че ще дойдат инвеститори които ще плащат 3500 лв заплати и т.н. като толкова много инвеститори чакат да си продадат новопостроените жилища и търсят балъци под дърво и камък
73
3
 
10
 
! Отговори
Пак обяснявам: преди 2 години
Аз политика ненавиждам - за мене политиците в България първо са едни пионки от 30 години без никаква идея за локални процеси. Аз съм аполитичен анархист и се намесих в тая работа по причини касаещи работното ми място , работата ми и нежеланието трудът, който съм положил 14 години да бъде попилян от една шайка негодници и боклууууци служещи на портфейлите си и не мислещи по-далеч от хуйооооовете си!
72
1
 
7
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 2 години
Ш поставят условия или ш инвестират при наши условия? Нещо нищо не фащам вяра...
71
0
 
4
 
! Отговори
Няма ресурси преди 2 години
Освен каменодобив ама има Кунино - а другите кво правим? Отбий номер?
70
1
 
20
 
! Отговори
до 58 преди 2 години
Ще си обучат кадрите. Ниаккви разрешителни за отваряне на бизнес, ако не наемат поне 50% от служителите си на възраст над 40 години. В момента има Ужасно много хора на възраст 40-50 и отгоре без разбота, защото всеки иска да наема студентчета. Ама младите виждат, че родителите им не могат да вържат двата края тука и се изнасят , който където може навън. Променете това, за да остават хората в България. Нямате избор.