Употребявали ли са упойващи вещества побойниците от мола?

Кадри показват използвани флакони от райски газ
26 яну 2022 22:20, Петя Славова
28

Расте броя на случаите на насилие между деца. Директорите в средното образование настояват за наказания. Bulgaria ON AIR разполага с неизлъчвани кадри на младежите, участвали в последния бой пред столичен мол, на които се вижда как децата употребяват упойващи вещества на територията на търговския център.

На 22 януари голяма група деца участва в масов бой. Оказва се, че младежите посещават мола - за да се бият, както и да употребяват упойващи вещества. Това разкриха служители на търговския център пред Bulgaria ON AIR.

На кадри и снимки се вижда, че по стълбите на аварийните изходи са оставени използвани флакони от райски газ. А самите деца публикуват в социалните мрежи как вдишват веществото от балони в центъра на мола пред очите на посетителите.

Още по темата

Психологът Виктория Казакова ни разказва как действа райският газ при децата между 13 и 17 години.

"Обикновено разпадът на ценностите е съпътстван със злоупотреба на психоактивни вещества. Райският газ е просто част от цялата субкултура, в която те виреят. Употребата на вещества води до самозаблуда и завишена самооценка на това кой съм аз", коментира психологът.

В началото на януари друг подобен случай на агресия втрещи обществото. В квартал "Лагера" отново група деца нападнаха свой връстник . Близо месец по-късно психиката му е разклатена.

"Оттогава не е идвал на училище, физически е добре. Подал е молба за онлайн обучение, макар че е седми клас и учат присъствено", коментира Асен Александров от Сдружението на директорите в средното образование.


От сдружението алармират, че това е нова форма на агресия, която се превръща в явление. Настояват да се въведат наказания, за да се сложи край на публичното унижение на деца.

А докато се чакат законови промени, случаите на детско насилие нарастват тревожно. На този фон възрастовата граница на употребата на стимуланти при младежите пада.


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Сами сте си виновни преди 3 месеца
Така си го направихте - онлайн обучение, липса на спорт и градивни забавления, възпитание на нови "ценности" от социалните мрежи и резултатът е налице! Да не би да очаквахте нещо друго?!
15
0
 
6
 
! Отговори
334 преди 3 месеца
Оправете се първо с убиеца на Милен Цветков. А и другия от Борисовата градина, когото оправдаха - все пак е синче на полицай. Стига сте ни занимавали с дребнотемие.
14
0
 
7
 
! Отговори
Макаренко преди 3 месеца
1.Як бой в РПУ, без да се притесняват полицаите, че ще налетят мисирки.2.ТВУ, там по-големите ще обучат по-малките с бой и еванье.3.По-непоправимите в панделата за продължаване на "обучението". По този начин може да се оправи изтърваното положение. Другото е продължение на "демокрацията" по български.
13
0
 
13
 
! Отговори
Учител преди 3 месеца
Просто не знаете какво поколение идва! Ще ме е страх след време не да замръкна, а да се движа сам по тротоара през деня. Трябват спешни мерки!
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да не забравяме, че и чалга културата и пълния отказ от четене на книги, в добавка с елементарни родители и възпитание е далеч по-упадъчна, защото само от наркотик май няма, как да станеш!
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз не разбирам, защо не пращаме деца в затвора????
10
2
 
17
 
! Отговори
Тъпанар преди 3 месеца
Възпитанието е в основата на всичко. Днешните учители нямат никакви права. По телевизията се въртят едни грозно нарисувани анимации, в които всички основно врещят, по.връ.щат, пъ.рдят и си трошат канчетата. По-големите, гледат разни ютюбъри, които не само плещят глупости, но и говорят на ужасни диалекти по най-каруцарския начин. Оп.ро.стачаване на младото поколение по целия свят
9
0
 
24
 
! Отговори
Възпитанието???? преди 3 месеца
Родителите и първите седем години са в основата на всичко това!Криворазбраната слободия в която са расли и самите те днешните родители ! Разглезени ,задоволени деца с права ?,но без задължения !?Искат училището да ги възпита ,но там се учи математика,физика ,история ,география и т.н.А в къщи децата се учат да бъдат честни,точни,уважаващи останалите и приятелски настроени !Училището подсилва образованието което децата получават в къщи от своите родители !
8
2
 
16
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 месеца
Това е бъдещето на България!
7
15
 
8
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 месеца
До АнонименКирчо и Кокорчо си падат по аналните ласки
6
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А, Кирчо и Кокорчо, какъв газ употребяват? Този ли?
5
0
 
11
 
! Отговори
Асан преди 3 месеца
Райски газ за кураж :)))
4
2
 
8
 
! Отговори
Хамид преди 3 месеца
Кой победи в Мола? Молла Омар?
3
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Спасението от сополивите гамени е ТВУ.
2
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Питайте Ицо Хазарта от "Продължаваме Пандемията", той е експерт.
1
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Полицията да се завърти около училищата,за да види какво става там в междучасията и как дилъри обикалят и предлагат всякакви *** на децата.Училищният контрол също е много занижен.