Мерки има, но не се спазват - ресторантите пълни, клубовете си бачкат

Настояват за отмяна на ограниченията и оставката на Ангел Кунчев
30 яну 2022 15:15, Ния Христова
164
 
За трета поредна вечер ресторанти и нощни барове работиха до късно. Проверките на РЗИ също продължават. 
 
Събота вечер, малко след 22 часа, а заведенията бойкотират мерките. 
 
Освен в заведенията обаче имаше и хора по улицата. Джефри е един от тези хора, който предпочита да не сяда на маса в ресторант, защото е "за" мерките. 
 
"Идеално е, защото трябва да спазваме правилата. Защото ако ги спазваме, можем да преминем към следващото ниво на пандемията - да отслабне. Така че е правилно да следваме правилата. Аз предпочитам да си стоя вкъщи с близки приятели, за които знам, че спазват рестрикциите", коментира пред Bulgaria ON AIR той.
 
И въпреки проверките от РЗИ, от бранша са категорични - бойкотът ще продължи.
 
"Единственото, което няма да спазим и което обявихме, е вечерният час. Тъй като намираме, че в това няма абсолютно никакъв смисъл. Пак казвам - 100% ваксинирани служители, хора със сертификат, абсолютно безопасна среда. Най-безопасната среда що касае бизнес в България. Във всички други бизнес сфери, знаете - на повечето места нито се иска "зелен сертификат", нито има такова изискване и не се иска и служителите да са ваксинирани. Нашите служители не просто имат "зелен сертификат" - повечето от тях са ваксинирани", изтъкна  председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.
 
От бранша са категорични, че няма да спазват и изискването за намаляване на персонала на 50%. Те настояват за отмяна на мерките и оставката на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.
 
Вижте повече във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
13
 
! Отговори
Пуснете преди 2 години
нещо по гадно от ковид----зарин зоман....биологично оръжие.Много сме на тая планета.
73
2
 
22
 
! Отговори
До 74 преди 2 години
След като точно от техния бранш първи се надупиха даже си сложиха вазелинчето напълно нормално е да го отнесат те първи.
72
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде изчезвайте и си вървете на майнатаси долни *** нито мерки маски ограничения сертификати и тестове нищо няма да спазваме ваща лъжлива пандемия свърши такаче престанете да лъжете народа щеви унищтожи долни ***
71
7
 
34
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Щом заведенията са пълни, значи и клиентите са против мерките. А глас народен - глас божи.
70
0
 
13
 
! Отговори
До друт преди 2 години
Материалът се материализира в нематериална материя и можеш да бъдеш спокоен за държавата, за която най - важно е материалното.
69
0
 
7
 
! Отговори
Док преди 2 години
Справедливостта е съвпадението на законите - естествения (съвестта), Божия (десетте заповеди и Евангелието) и човешкия (Конституцията и т.н.). Ако тези закони не се в съгласие, дори само на ниво общи принципи, тогава няма справедливост. Дори и най-простияя жител на територията има наченки на преценка за справедливост. Това няма как да го игнорират, колкото и да се опитват.
68
6
 
24
 
! Отговори
х преди 2 години
Така трябва и да бъде. Никакво подчинение на пландемичните мерки.
67
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави са - хората се ваксинираха, за да работят или да посещават обществени места, но пак искат да ги прецакат, а онези НАГЛИТЕ от НС, нямат капка срам -реват срещу сертификата все едно са някаква богоизбрана шайка.
66
11
 
16
 
! Отговори
Друг преди 2 години
От коментиранщите тук се вижда какъв материал съдържа държавата. А с такъв материал няма как да се оправим! Не ви е виновна държавата, а самите вие!!!
65
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РЗИ да си подадат оставките. За тяхно добро е. Аз съм свидетел на това как инспектор на РЗИ отиде в една кръчма, седна, наяде се мазно и си тръгна без да плати. Авантаджии!
64
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Северозапада никой не се съобразява със зеления фалшификат, кръчми пълни по 120 човека с персонала по банкети тия дни, с по 10000 заразени проверени и преброени лично от "професор" "математик" витанов
63
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз от тая държава не видях нито стотинка помощ за тия две години. Нито някой от познатите ми. Не чувствам никакво задължение да спазвам каквото и да било. От как съм се родил милата ни държава се гаври с мен по всякакви възможни начини. Опитвам се да и го връщам когато и както мога.
62
3
 
19
 
! Отговори
До А преди 2 години
След като видяхме още в началото на пландемията, че тези които налагат мерките не ги спазват, защо тогава и ние да ги спазваме?
61
2
 
11
 
! Отговори
сс преди 2 години
на тези ще им дават ли 60 на 40 ддс-та намалени??
60
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Принудиха сервитьорчета и готвачи да се ваксинират, за да могат да си пълнят кръчмите и гушите с " Или се ваксай, или си уволнен!" .Дано да им се върне тъпкано и да умрат от глад и мизерия!
59
11
 
3
 
! Отговори
do 6 преди 2 години
преди да говориш глупости вземи прочети нещо ! аман от високо интИлиГенти антивъксари които се образоват от иутубе ;)
58
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иде глад.
57
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само някой от троловете да каже къде има такъв закон за ваксинация ,за спазване на мерки ?Има ли нещо такова в конституцията ?Носене на маски ,бързи тестоте ,ПСР тестове ,нещо законно виждате ли ила просто са незаконни заповеди на Кацаров?
56
6
 
20
 
! Отговори
A преди 2 години
Във всяка една друга държава по света това би било новина, но не и тук. Вървим си към анархия. Четворната коалиция е смехотворна и нямат нито един прогрес/позитивен ход засега!
55
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е няма такъв позор. Ами да не си плащаме и данъците тогава. Видя се че държавата нищо не може да направи. Да почват инспекторите и максимална глоба на всички. Не симпатизирам на ПП, но съм за това да се запазват законите.