Задължително присъствие в яслите и детските градини в София

В противен случай мястото на децата няма да се пази
10 апр 2022 15:55, Петя Славова
38
Задължително присъствие в яслите и детските градини в София
Снимка: БГНЕС

От 11 април, всички деца трябва да посещават присъствено детска градина или ясла в София.

В противен случай мястото им няма да се пази, каза Мария Минчева - директор на дирекция "Образование" в Столичната община:

"Те трябва да започнат да посещават, както самостоятелните детски ясли, така и детските градини. Ако това не се случи детето губи място в съответната детска градина, тъй като родителите не са съгласни с така нареченото пазене на място от деца".

Родителите имаха срок от 10 дни, след като беше обявен края на епидемичната обстановка, за да направят нужните изследвания на децата, необходими за завръщане в детското заведение, предава БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
Четене с разбиране преди 2 години
Присъствие, не посещение. Има разлика. Присъствие за желаещите да посещават ДГ, които са били приети.А колкото до тормоза над родители с набавяне на документи, там е брутално. Питам се на неграмотните майки кой им попълва молбите и декларациите? Какви документи за платени данъци представят? Ама малките са приети в ДГ, а децата на работещите чакат Михаля.
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като се има предвид, че в българия напоследък деца имат предимно хора с по-нисък интелект, ромове, мутри и тн, това означава, че децата на по-нормални родители ще бъдат подложени на брутален тормоз и издевателства в училища и детски градини
28
3
 
14
 
! Отговори
Пфф преди 2 години
Моето ходи миналия месец два дни и се разболя. Ами няма как да я пускаме утре. Да пукнат тия от столична община
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чета коментарите и виждам, че половната четящи въобше не са разбрали за какво иде реч. Никакви ясли и градини няма да стават задължителни. Положението е следното: има много родители, чиито деца са влезли в ясла или градина, записани са, а поради една или друга причина не ходят с месеци. В същото време много други деца не са не са приети на градина, а имат желание да ходят.
26
4
 
4
 
! Отговори
Ленински съботник преди 2 години
А уж сме в демокрация................
25
4
 
3
 
! Отговори
1984 до номер 5 преди 2 години
Това не се толерира от центровете за промиване на мозъците и убийство на индивидуалността ака градини и училища. Ще трябва да търсите изход - домашно обучение или детето ви ще бъде подложено на тормоз. От личен опит.
24
9
 
4
 
! Отговори
Ахмед преди 2 години
Поредния диктат и издевателства над хората. Всички в калъпа още от родилното.
23
0
 
2
 
! Отговори
Кс преди 2 години
Нека сложат една нула отзад на таксата и готово.
22
9
 
4
 
! Отговори
Тъй де преди 2 години
Трябва още от малки да им се промиват мозъчетата колко е велик ЕССС.
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук май повечето от пишещите нито знаят за какво става дума, нито са си направили труда да прочетат текста. Ама пледират за ранно четене от страна на децата... Защо решихте, че някой ще кара всички деца да ходят на ясла и градина? Те родителите в София се чудят къде да намерят свободно място, томболи се теглят. А вие си бълнувате за задължително посещение. Тук казусът е друг.
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5 Преди години се беше родило пакистанче - абсолютен гений - на 2 години чете, на 3 смята, на 4 - 3 езика, на 5 години 10 езика. И...не живя много.
19
0
 
0
 
! Отговори
За преди 2 години
*** пак няма да се отнася
18
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както е казал Наполеон: Да властваш над себеподобните е едно от най- еротичните неща. Вярвам му. Властимащите никога няма да позволят на властнямащите да живеят свободно. Човечеството е автопаразитиращ вид, ако не беше така, нямаше 10000 години да тъпчем на едно и също място в социалното си развитие.
17
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не може да ги задължи. Те могат да представят медицинско и ще тръгнат едни дела до без край. Детската градина не е само от подготвителни групи. В детската градина и яслите децата са в различна възраст. Когато детето по закон не подлежи на задължително образование-рифителите си плащат абонамент.Децата са малки и боледуват. Освен това след като са платени всички такси никой не може да отпише детето. Има си закон за образованието. Някой плещи колкото да не заспи. Аматьори от ПъПъПъПъ оставка!
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно, всичко ще стане безплатно, трудът ви също. Държавата мисли за вас!
15
6
 
27
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Сега когато детските градине станат безплатни тези от етноса ще всички ще изпратят децата си. Не трябвя да бъдат приемани деца на неработещи родители и живеещи на помощи.
14
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашизмът победи и от малки децата трябва да бъдат приучвани на ред и дисциплина. Иначе някое може да си помисли, че ще се развива свободно. Няма свободно! Има ред и дисциплина!
13
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задължително е новото нормално. Ама детето ви боледува? Да не боледува!
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От много учене и офисна "интелигенция" сме на тоя хал... Явно има причини, за да се притесняват родителите да поверят грижата за малките си деца на държавата! Таз прекрасна държава дет все за народа мисли...
11
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И от къв зор задължителни ясли и градини .??????