Задължително присъствие в яслите и детските градини в София

В противен случай мястото на децата няма да се пази
10 апр 2022 15:55, Петя Славова
38
Задължително присъствие в яслите и детските градини в София
Снимка: БГНЕС

От 11 април, всички деца трябва да посещават присъствено детска градина или ясла в София.

В противен случай мястото им няма да се пази, каза Мария Минчева - директор на дирекция "Образование" в Столичната община:

"Те трябва да започнат да посещават, както самостоятелните детски ясли, така и детските градини. Ако това не се случи детето губи място в съответната детска градина, тъй като родителите не са съгласни с така нареченото пазене на място от деца".

Родителите имаха срок от 10 дни, след като беше обявен края на епидемичната обстановка, за да направят нужните изследвания на децата, необходими за завръщане в детското заведение, предава БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
19
 
! Отговори
Луд гидия преди 2 години
Е, едно време на село, нямаше детска градина, директно на училище. И пак се образовахме! След училище, научаваш си за утре и айде към нивата! Тежки времена бяха!
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато си платиш винаги ще има място за децата!
8
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно съм съгласен с това решение! Който има баба и дядо да си ги праща при тях, но да освободи мястото за другите деца, за да могат повече родители да работят!
7
15
 
26
 
! Отговори
Михаил Попиванов преди 2 години
Лошото е, че родителите от малки си изпускат децата, пращат ги на детска градина с очакването да ги направят там "професори", да, ама не! В детските градини ги занимават с игри, рядко с образователни дейности, ядат и спят. Приберат се вкъщи и мама и тати изведат пак детето в близкия парк, играе си, не го занимават с образователни дейности. Дадат му телефончето и така. Много грешен подход на възпитание имат днешните мама и тати към децата си. Трябва да се промени това нещо
6
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко ли родители осъзнаха, че могат да си гледат децата сами, но ще ги пратят отново на детска градина защото ги мързи да се занимават с тях? :р На мен съседите ми в Младост работят дистанционно имат 2 момичета и чакат трето, но ги пращат на детска щото като децата ги няма правят любимите си неща - пушат трева и играят електронни игри. Всъщност и аз съм доволен щото си пуфкаме и цъкаме заедно. Да живеят детските градини!
5
20
 
14
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Подкрепям, като учител съм твърд застъпник на идеята. Моят внук е на 5 години, но още от 2-годишна възраст започнахме да го учим на азбуката, числата, да пише ченгелчета, буквички, да смята. Родителите му го записаха на английски език за деца, когато беше на 3 години и половина. Сега е на 5 години, но умее да говори на английски език като , смята големи числа вече, чете спокойно леки текстове. Все пак един бъдещ мъж трябва и да е умен, да класи с интелект, не само с мускули.
4
9
 
26
 
! Отговори
ДО КЪМ НЕГРАМОТНИТЕ преди 2 години
РОДИТЕЛИ. Алоо, стига си шлевите децата само с играчки, телефончета, джаджи и тем подобни глупости. Купувайте им книжки за оцветяване, с букви, цифри, числа, образователни неща, за да си развиват мозъка и гънките от ранна възраст. Даже купете им речници по български и чужд език - има специални такива за деца, езиково обучение в ранна детска възраст. После се чудят защо децата им стават наркомани, алкохолици и са прости като дъски...
3
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пратете ги по селата. Има детски градина с 2-3 деца. В София вече е претъпкано, ама претъпкано до космоса.
2
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прогонихте ги с пЛандемията, сега ги търсите. Ами не - баба и дядо ще ги гледат. Родителите не са барбарони да ги разигравате според зависи от вятърът на правителството..
1
6
 
10
 
! Отговори
ПЕТЯ ПР0СТИТУТКООООО преди 2 години
кой ще накара един етнос