Уволниха възпитателки в ясла заради насилие над деца

Кадри доказват случилото се
20 юни 2022 16:12, Петя Славова
28
Уволниха възпитателки в ясла заради насилие над деца
Снимка: БГНЕС

Три възпитателки в детска ясла в София са уволнени след потвърдени сигнали на бити деца. За това информираха родители, които са обезпокоени от грижите, които се полагат за децата им в градината, която посещават. Оказва се, че за последните три месеца в 17 ОДЗ "Мечо Пух" в София това е трети пореден случай на инцидент с дете.

"Синини по лицето и ръцете на дете на година и половина - в това състояние взехме сина си от ясла миналия четвъртък, разказват родители пред Нова тв. Според тях детето им е било удряно и дърпано от възпитател. Има и кадри от въпросната случка, които обаче ни бяха отказани, тъй като достъп до тях имат само полицията и ръководството на детското заведение.

Още по темата

Последният е от 16 юни. "Когато отидох да взема сина си от детска градина, бях посрещнат от медицинакста сестра на смяна с думите, че детето ми е захапало 4 деца. Попитах какво е провокирало детето да извърши това, защото до момента не е проявявало подобна агресия. Отговориха ми, че е имало конфликт с друго дете. Когато излязохме навън със сина ми, го огледах - видях червeни петна по бузите му и други наранявания. Тогава се свързах с директорката, за да видя записите от камерите в помещението", разказа Атанас Йончев, родител на момченце.

"На кадрите, които изгледахме заедно със заместник-кмета, се вижда как детето ни бива влачено за ръката. Когато се опитва да избяга, бива влачен по корем. След това го затварят в помещението, в което раздават храна. Детето ми е травмирано - психически и физически. Физически ще оздравее, но плаче посред нощ, буди се с крясъци", разказва майката на момченцето.

Други двама родители посочиха, че две други възпитателки също са били уволнени, след проявена агресия срещу децата им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работата с деца е изключително тежка, живея до детска ясла и виждам майки по чехли/ за мен това означава че не отиват на работа, но и не изтърпяват децата си/. Нека се даде определен период от време и ако не започнат работа да си гледат децата в къщи- никоя институция не може да замести семейството- майката и бащата знаят и могат най добре да дадат на децата си тая огромна любов от която децата имат нужда.
21
2
 
9
 
! Отговори
Насилие над деца преди 1 година
Гледам "майки" по парковете - говорят по телефона, докато детето тича наоколо безпризорно, или говорят с друга "майка" и децата им оставени да се оправят сами. Ами то не става само с претенции, че някой друг не се грижи добре за детето. Първо мамата трябва да се е погрижила да го научи на елементарни правила на поведение, пък после да се оплаква. А то като се тръшне у дома и реве, тя какво прави? Гали по ***, докато се успокои, или го шамаросва, за да млъкне? Ама там няма камери...
20
0
 
7
 
! Отговори
Ох преди 1 година
Нов кадър за подвизите си в тик ток
19
1
 
10
 
! Отговори
Тъй преди 1 година
Какво възпитание? После това дете ще снима учителите в училище, а накрая и се бие с другите.
18
3
 
11
 
! Отговори
А преди 1 година
Малко повече инфо за семейството дало на година и половина детето. С какво се занимават, гледат ли куче, имат ли кола, колко баби и дядовци? Като ще запознават общество с техните проблеми да се представят
17
2
 
13
 
! Отговори
Joan преди 1 година
Тия пък не разбраха, че трябва да си гледат сами децата и че яслата и детската градина не са най-хубавото място. Никой не може да гарантира прекрасни грижи за тях. Градините са натоварени, много деца, малко персонал. Агресивните деца бият останалите, взимат им играчките. Родителите трябва да понесат своята отговорност и да си отглеждат децата.
16
0
 
1
 
! Отговори
Теди преди 1 година
И ДЕМОНА НИКОЛИНА БЕШЕ СЪЩАТА КАК ХВЪРЛИ ИКОНАТА САМО -СЕГА ДЕНИТО ПРАВИ ЛИ И ТРОХИ ЧУДЕШЕ СЕ С КОЙ ДА СЕ ЗАЯДЕ ПРОКЛЕТНИЦАТА
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 14Също така пожизнено лишаване от пенсия за подобни.))))))Отличен начин да откажете от работа, голяма част от персонала да детските градини.
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво са ги уволнили, а кой ще дундурка разглезените деца?Няма млади наивни жени да се захванат за тая работа, казаха, че по детските градини и ясли има 70 годишни бабки, рекордът е 80 годишна старица!
13
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добри новини, че са ги уволнили. Имена дали може? Че утре ще отидат другаде да бият някое дете. Също така пожизнено лишаване от пенсия за подобни.
12
5
 
8
 
! Отговори
до 10 преди 1 година
Ех... С това мислене само за бой как да ти обясня защо си бедняк? Няма да ме разбереш. Е, ако ти хвърля един хубав бой, ще ме разбереш сигурно. Ама надали... Ако някаква тетка в ДГ и ЧДГ, на която АЗ плащам заплатата с четирицифрените си месечни данъци, и аз бих се ядосал много. Не ми е на нивото да седна да бия някого, защото не съм бедняк, като тебе, който решава нещата с бой, но със сигурност тая тетка работа като педагог до края на живота си няма да намери.
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това са нациски деца намат страх от въспитатепки и родители
10
3
 
7
 
! Отговори
митев преди 1 година
До rm Глупости. ТИ си възпитавай лигавото отроче.
9
10
 
12
 
! Отговори
митев преди 1 година
Мога да си представя до какво състояние са докарани жените, че да посегнат. Гледах репортажа: майките , вместо да се срамуват, че децата им нямат възпитание, се държаха нагло. Ако едно време беше ме ударила възпитателката един шамар щях да ям "една гора бой" от баща си. Оказа се, че няма и кандидати за възпитателки! Че как ще има като вместо да ги подкрепят ги унижават. Тия майчици видяли ли са КАК са се държали отрочетата им за да се стигне до там?! Като не им харесва- да си ги взимат в къщи.
8
9
 
17
 
! Отговори
rm преди 1 година
Дете на 2-3-4-5 години няма как да не е "палаво", да не крещи, да не изпада в състояния, истерии, и всякакви други.Щом си там, възпитателка, то ти знаеш какво да очакваш - педагог си, учил си за това - _трябва_ да можеш да се справиш "педагогически". Ако не можеш или не искаш, ако искаш да ти е "спокойно" - на борсата.
7
7
 
3
 
! Отговори
Аз2 преди 1 година
Родители дето детето им не хапе, не скубе не плюе и въобще седи в ъгъла и мирува са ми ясни. Децата всички минават орез тези периоди, децата правят бели,не е нужно да ги шамаросват, единствено защото нищо не променя, те не възприем и не разбират боя като средство, но 2 шамара на 1 от 20те акита за да се запази психичното здраве на възпитателката си е в реда на нещата.
6
4
 
11
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Имам дъщеря на 2 и е супер палава, мога с си представя да побърка възпитателка и да изяде 1 шамар, а влаченето е нещо нормално при деца в тази възраст, защото се лигавят и тръшкат за всичко. Буквално реве за опаковка от нещо, даваш и я и тя реве защото си я дал, къса я и реве защото я е скъсала. Те са малки и объркани и никой не е длъжен да ги търпи, само ние родителите. Когато е непоносима на обществено място, хората не са длъжни да я търпят. А родители дет тяхното никога не е правило така.
5
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно това малкото е лазило по нервите на персонала дълго време... Познавам такива родители на малки лигльовци: непоносими кретенчета, а родителите им си мислят, че гледат ангели...
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимКакво му се обясняваш на този. Не виждаш ли ,че е увреден и сигурно и котка не може да отгледа.
3
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1Тоест съвсем нормално е у вас да налагаш дете на 1 година. Ти за това ли имаш мозъчно увреждане?