Сигнал за обиди и насилие на деца в столична ясла

Възпитателките вече са уволнени
19 окт 2021 10:05, Ния Христова
35
Сигнал за обиди и насилие над деца в столична ясла. Проявите на агресия са записани от родители. 
 
На записа се чува как дете плаче и крясъците: "Бела, да те затворя горе ли искаш, веднага млъкни! Не ме гледай! Седни на пейката". Следва звук от удар. 
 
"Записите са от лятото, когато децата са били сборни групи, направени са от родители и бяха предоставени на мен. Те се притесняват", заяви пред Bulgaria ON AIR Антонина Кенова от фондация Т.О.Н.И.
 
Записите са с обща продължителност 18 минутии са направени са в 23 СДА "Ралица" в район Лозенец.
 
На тях се чуват викове, крясъци и обиди от страна на медицинските сестри и детегледачките. 
 
Александра Янкулова е родител на едно от децата, чиито имена се споменават в записа.
 
"Шокирах се откровено от това отвратително отношение. Това е пример за предадено доверие, нашето доверие към тези госпожи", категорична е майката.
 
Директорът е сменен и от два месеца и сега постът заема Ценка Бойкова.
 
"Две от госпожите - детегледачка и сестра са отстранени от работа днес. Гахова и Макавеева, а Динева получи дисциплинарно наказание. Когато някоя сестра бездейства, ако над друго дете се упражнява насилие мога само да разговарям с нея,  не мога да направя чистка на цялата ясла", заяви директорът на яслата Ценка Бойкова.
 
От Столичната община са запознати със случая и са започнали проверка.
 
"Недопустимо е това, което видях на записа и ще предприемем действия в тази посока, ще подам където трябва резултатите, в прокуратурата", обеща началникът на дирекция "Здравеопазване" на Столичната община Моника Чеуз.
 
Вижте повече в репортажа. 

35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
32 трябват и пари и на работа не те чакат толкова. След три пак е рев.
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само камери оправят ганюгите!!!
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Живея до голяма ясла, сутрин на паркинга, спират коли, родители извеждат децата си от автомобилите, децата разбират на къде ги водят и започват да пищят, а родителите им забързват и бягат още по бързо. И сега питам защо го правите това, защо не си гледате децата поне до 3 години. Направете както при соца- приемат детето, до един месец ако не си намерите работа детето остава в къщи- нека и сега да бъде така и в ДЯ и в ДГ, в ДГ само в задължителните групи.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако запишем родителите им, какво ще чуем по време на тяхната работа?
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези дечица остават увредени, няма да могат да пометат дори няколко човека от тротоарите като пораснат, като другите дечица на богаташите. Ще си спомнят как лелките са им крещели да си седнат, да си приберат играчките...............Трудно ще им е да излизат от свободата на правилата и реда............Най-строги наказания.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Олеле, от тези дечица няма да станат нахални бизнесменчета с беемвета и брадуси, дето да газят хората по кръстовища и тротоари...........Лелките ги потискат. А лелките в частните градини отглеждат бъдещи водачи на брабуси и беемвета, козируват на децата на богаташите........Трагедия голяма.
28
2
 
4
 
! Отговори
Taню преди 1 месец
Всичко бих приел, но да си преднамерено гaдeн с толкова малки деца... Трайно yвредени сoцпсихoпатки...
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много ми е интересно тая лигл а как се държи с детето си... навъдиха се едни интернет-родителки чели недочели как е модерно да се гледат деца...Познавам разни такива и отрочетата са изключителни нагли малки лигни с претенции... баш като т ъ п ите си майки.
26
0
 
2
 
! Отговори
Anonimen 2 преди 1 месец
До Анонименабсолютно, спираме да плащаме данъци, закриваме тия институции и ако има търсене ще им частни и който иска и може да си ги заплаща...
25
7
 
9
 
! Отговори
Наблюдаваща преди 1 месец
много искам, точно тая загрижена майка да влезе за една седмица в групата. Щото е много лесно цял ден да се чудиш къде да си завееш задника. Да търсиш 5 мин. слава по телевизора и да се правиш на разследваща. Това работещите жени няма да го направят, тези дето се чудят къде да си оставят детето да им го гледат, защото имат работа и отговорности. Аре стига ни занимавахте с тия натегнати майки... всички имаме деца
24
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мисля, че повечето майки се филмират и търсят под вола теле във всяко едно нещо, в което могат да си наврат нахалните, елемнтарни носове. Липсва всякакво рационално и практично мислене. И после се чудим, защото растат поколения тъпигьози. Слезте малко на Земята и карайте по-нормално, все едно във Версай са отгледани всички, а те махленски клюкарки и селяндурки.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В София са една сбирщина диваци най-наглите и нахални от провинцията отидоха там.
22
5
 
19
 
! Отговори
Сократис преди 1 месец
Да си кичеш детето с микрофони и записващи устройства е недопустимо и съответните институции трябва да се заемат с тази майка, която се вживява в ролята на "разследващ". Никакви обиди не се чуват от записа а думи и обръщения от разговорния език.Тези изглупели родители, които правят подобни сензации, в къщи използват много по-груб и невъзпитан език към децата си, но там няма кой да ги запише...Защо персонала се съгласява с този запис?! Могат да оспорват достоверността му, както правят политиците!
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога родителите ще почнат да се шокират от това, че в собствените им домове се обиждат, обиждат си децата и им пускат чалга от сутрин до вечер-КОГА?
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предлагам да се закрият всички ясли, детски градини и старчески домове, и всеки сам да се оправя с децата си и възрастните си роднини. По възможност с 30 едновременно, повечето от които не могат да се хранят и да ходят до тоалетна сами.
19
2
 
6
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 месец
Отношението на тези , които трябва да се грижат за децаа е меко казано възмутително !!!___С такова отношение вссеки от улицата може да се похвали, но за детска градина или ясла е позор !!!___А сега да погледнем и друга страна на проблема - как се държат тия "жени" у дома си , и да помислим какви са причините за т.нар. "домашно насилие" ?!____Може би е точно такова истерично държане на уж нежната половинка, а ?!
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 17- Очаквам нормално държание от възпитателките и медицинския персонал. Парите не са оправдание за липса на човечност, етика и професионализъм. Аз в градина няма да ида да работя, защото веднага ще раздам някой друг шамар. Но те много добре знаят къде са отишли, каква им е работата и че НЯМАТ ПРАВО ДА СЕ ДЪРЖАТ ТАКА С ДЕЦАТА. За такова нещо закона трябва да е много строг, не уволнение, а забрана за изпълняване на професията или друга свързана с работа с деца, а в по-тежките случаи и затвор.
17
5
 
3
 
! Отговори
Истанбулец преди 1 месец
Абе как не се научихте, насилие над деца и хора няма! Има насилие само над момиченца и жени!
16
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами за 30 лева на месец и 50 държавни субсидии на глава, кво очаквате в претъпканите групи. Скоро ще стане като със сестри, санитари и лекари - ще хванат пътя в чужбина и тогава кой ще ви ги дундурка?
15
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За съжаление децата от най-малки у над трябва да свикват, че уважително и човешко отношение няма да получат през целия си живот в БГ. Ще ги навикват лелките, после учителките, после в университета, после по гишетата в разни администрации, после съседите, изобщо нека се научат тези деца че живеят в блато от злоба и завист, и ако не за едното то за другото ще ги преследват цял живот.