За 4 денонощия: Над 4 000 коли с превишена скорост по “Черни връх“

"Рекордьорът" е преминал със 135 км/ч. в 1:00 след полунощ
11 сеп 2022 16:48, Красимир Ангелов
60
За 4 денонощия: Над 4 000 коли с превишена скорост по “Черни връх“
Снимка: БГНЕС

Само за четири денонощия по столичния бул. "Черни връх", в посоката на движение към бул. “Джеймс Баучер“, при ограничение 50 км/ч са засечени над четири хиляди автомобила, движещи със скорост между 50 - 60 км/ч., но сериозният проблем е, че наред с тях още около две хиляди са нарушителите със скорост над 60 км/ч. Това съобщава председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев на страницата си във Facebook.

"Рекордьорът" е преминал със 135 км/ч. в 1:00 след полунощ. Има отчетени 73 нарушители, движещи се с над 90 км/ч. на този участък.

В посока към бул. “Арсеналски“, над 1000 автомобила се движат със скорост над 60 км/ч. Това се случва от 1-ви до 4 септември - в дните, в които немалка част от гражданите все още са във ваканция, посочва Георгиев.

Поставихме табла за измерване на скорост на бул. “Черни връх”, които показват веднага скоростта на автомобила, а всички данни (с разбивка за часовия диапазон и булевардите с най-много нарушения) изпращаме всяка седмица на Пътна полиция, за да организират по-добре контрола и да им помогнем да насочат екипите си към най-проблемните места в София, информира председателят на СОС.

Той изразява съжаление, че към момента, съгласно действащата нормативна уредба, Столичната община не може да налага санкции на нарушителите, движещи се с превишена скорост.

"Продължаваме да настояваме МВР спешно да закупи и монтира стационарни камери на големите булеварди в София и да организира хайки за спиране на “гонките”, които тормозят гражданите от различни квартали", отбелязва Георги Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Черни връх трябва да се забранят всички леви завои и тогава няма да има нито едно ПТП. Да не говорим, че на толкова натоварен булевард е абсурдно от преките да излизат шофьори, които правят леви завои - така стават паниките и белите. Бам една бетонна мантинела като на Тодор Александров и проблемите са решени.
30
3
 
4
 
! Отговори
зелените преди 1 година
аууу голям оробор 3000х 100 лв глоба + 1000х200 и нагоре правят 0,5 млн, само от едно булевардче в София за по малко от седмица
29
2
 
16
 
! Отговори
Няма оправия преди 1 година
Цялата държава е пълна с продажници, наши хора и ***. Едните ще нарушават, защото могат, а другите, за да се правят на силни.Колко пъти съм се прибирал от НДК след смяна по нощите и нагоре по Бояна има постоянни гонки между коли за по 100 бона +, а полицайте се правят на слепи. По Северната тангента е обществена тайна, че след 2-3 се правят гонки с тунинг коли и мотори, скоро даже имаше смъртен случай с момче от публиката от Требич. Няма да има промяна - Стависки показа, че с пари става
28
2
 
22
 
! Отговори
Пътищар преди 1 година
Извода е , че деистващото ограничение по булевардите е напълно безмислено и лишено от логика ! По тия булеварди почти не стават проишествия , а от станалите сигурно половината са заради бавно движещи се ! Кога "управата" ще осъзнае кое е правилно и кое не ! По-добре е по-висока разрешена скорост и много спазващи я , отколкото ниска разрешена скорост , която почти никои не спазва и създава предпоставки за ПТП !!!
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая камера се изплаща за 6 часа от глоби. МВР трябва до пусне свои акции на борсата. Ще бъде веднага първия български еднорог.
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата ги научи на беззаконие и ненаказаност
25
0
 
11
 
! Отговори
Абсурдистан преди 1 година
А колко Семерджиевци минаха между капките щот са наши хора или от "системата"?Поне 70 %са такива и скоро ще има "Актуализиране на системата на КАТ"....тоест ***!))))
24
2
 
1
 
! Отговори
силно заинтригувАна преди 1 година
До 24 От колко време си шофьор?
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 26 Дааа.....а най-много ме кефи комбинацията от 900 куб.см и 100 к.с.................!
22
0
 
29
 
! Отговори
Кесяк Кесяков преди 1 година
Аве те на наглия сбъркан Емили дето кара със 120 тортинетка по пътя против всички закони и правилници за движение по пътищата нищо не му правят тръгнали да глобяват някой дето карал с 52км!
21
1
 
7
 
! Отговори
Размисли и Страсти преди 1 година
До 24 Оня нарисувания не е мислел, понеже няма с какво!
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупавите нови автомобили с микроскопични смехотворни двигателчета от по 1 литър вече въобще нямат моторна спирачка. По надолнище трябва да караш на първа скорост, за да усетиш някакво забавяне. Или да стържеш спирачките непрекъснато. Е нищо поне СПАСЯВАМЕ КЛИМАТА
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето ви един добър повод да напълните хазната от глоби. Защо не го правите. Или ви е заповядане да се трепем.
18
5
 
10
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Той и Семерджиев така си е мислил, "а, то късно, широк път, оти да не мина на червено с 200, не е толкова фатално"
17
11
 
6
 
! Отговори
Размисли и Страсти преди 1 година
"Рекордьорът" е преминал със 135 км/ч. в 1:00 след полунощ''----Принципно не е редно, но в 1 часа след полунощ не е толкова фатално.
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук остана само плявата. На такива им е все едно дали ще убият или ще ги убият.
15
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При ограничение 50 въобще няма какво да ми "засичате" коли с 50-60, ***! НЕНАЯЛИ СЕ МИЛИТЕ!
14
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Поставихме табла за измерване на скорост" - А тия табла лицензирани и с тарирани радари ли са ? Защото движейки се с 50км/ч. в час ,а таблото отчело 51км/ч ,попадаш в тия "четири хиляди автомобила, движещи със скорост между 50 - 60 км/ч" .Така ,че верността на точно тая статистика е силно съмнителна .
13
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
лупайте ги яко и вдигнете глобите, както и с не платена глоба да се отказват всички административни услуги или принудително съпиране със съдя изпълнител
12
3
 
14
 
! Отговори
Неук преди 1 година
Явно някой не ме е разбрал. Не съм противник на контрола, но честния, а не касичка. Приятел получи честитка, че се движи с 173 км/ч при оганичение 130 - около Чирпан. Нищо учудващо ако не караше вартбург с 1.3 бензин от ФВ, доста стар. Бе сигурен, че го е изпреварвала чисто нова скъпа кола, но и тя не се е движела чак пък с толкова отгоре. Сега търся местната тринога да я тествам дали наистина отчита каквото и падне, когато я облъчи лидар.