Ще има ли пак ремонт на ремонта? 17 млн. лв отидоха за жълтите павета

Фандъкова обеща поправяне при некачествено строителство
15 сеп 2022 22:21, Петя Славова
8

 

Ще има ли отново ремонт на ремонта при района на жълтите павета, се питат от организацията "Спаси София" след сигнал за лошото състояние на района.

Ирландецът Джон и съпругата му са особено впечатлени от жълтите павета, а при разходката си пред Народното събрание споделят и че са запознати с историята на керамичната настилка, която е културно наследство.

Още по темата

"Много харесвам паветата. И знам, че те се произвеждат от варовика мергел в Унгария. И в Северна Ирландия също имаме такива павета. Тук тези много приличат", споделя Джон пред Bulgaria ON AIR.

Съпругата му е художник и оценява автентичността на центъра на столицата. Но за минувачите няма как проблемите да останат скрити. Сигнал подават от организацията "Спаси София", откъдето припомнят, че за пренареждането и ремонта са похарчени вече 17 милиона лева. И посочват, че са настоявали за пълна реконструкция.

"Ремонтът след месец и половина сега изглежда в пъти по-лошо от това, което заварихме преди това. В далечината се вижда изключително неравната настилка, което означава, че има неравна основа и ще започне да сляга, когато започне дъждовният период. Паветата при всички положения ще се разместят. По-надолу се забелязват фуги", алармира арх. Иван Караджов от "Спаси София".

Столичният кмет Йорданка Фандъкова посочи, че не са изключени ремонти на ремонтите. И че целта била да се подменят частично паветата, там където са най-големите пропадания. А проблемът бил, че се ползва сега съществуващата настилка, тъй като вече павета не се произвеждат.

"Ако някой от изпълняващите се ремонти в София не е извършен качествено, ще бъде поправен. Това е част от договора и винаги е било за сметка на изпълнителя", заяви Фандъкова.

Заради ремонта столичният булевард "Цар Освободител" трябваше да бъде пуснат днес. От Столичната община посочиха, че участъците, които са изпълнени, първо трябва да се почистят, за да може да се пусне движението. Пренаредените павета ще посрещнат и депутатите от 48-ото Народно събрание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Бръмбари на Мухата Цеце, знаете ли "Защо съществува всичко което е назовано?"! Отговор от Вселената: "Защото мислите раждат светове."! Мислите на хората живели преди нас, са родили нашият свят. Нашите мисли ще родят света на нашите поколения. Няма открития, няма познание, няма еволюция! Всичко, което си помислим, го има в мига на неговата картина, стопляща представите ни. Вторият закон на термодинамиката се проваля. Колкото и да експандира Вселената, остават само имплозии отровни, непоправими!
6
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ми харесват жълтите павета. Хлъзгат се много, чупливи са и се цапат. Този цвят не е подходящ за настилка, а за хлъзгавия материал да не говорим пълно недоразумение. Само се пилеят пари вместо да ги сменят с нещо ново и по-добро.
5
2
 
21
 
! Отговори
ЧЕГЪРТАЙ ГЕРБ!!!!!!! преди 1 година
Фъндъкова е *** гaд. Последния бастион на герб е местната власт. Трябва да затрием тази партия окончателно, като гласуваме ТВЪРДО ПРОТИВ ГЕРБ през 2023-та година, когато са местните избори. То ще има и предсрочни парламентарни по същото време - твърде вероятно.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кака Фънди -----> да ходи при ----> Кака Ставринка
3
1
 
13
 
! Отговори
До Софиянци преди 1 година
Фандъкова Краде Много . Не ви ли омръзна да живеете в София като преди 1878 година ?
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В предишния строй при ремонт, тези павета се водеха под брой и всеки който ги е извадил ги нареждаше перфектно. Как тогава не се налагаше ремонт на ремонта. Ама тези правляващи долазили от незнайно къде, не ги знаят тези неща и си мислят, че от тях започва всичко. В момента се краде яко и никой не ползва специалисти.
1
3
 
9
 
! Отговори
Цъцъцъцъцъ преди 1 година
Tea npoмeнagжиитe c konитa ли xogят, че na rи noтpoшиxa?